Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Meglévő gyógyszeresen kezelt...

Meglévő gyógyszeresen kezelt hormonzavarom lassíthatja a fogyást?

Figyelt kérdés

Február közepén végleg eldöntöttem, hogy életmódot váltok. Természetesen elsősorban fogyási céllal. Rengeteg a súlyfeleslegem, nem 30 -40 kilócska, hanem sokkal több...és úgy tudtam, hogy az elején sok súlynál gyorsan megy. Viszont már csak pár nap választ el a 3 hónapos határtól, és még mindig nincs meg a 10 kiló mínusz. Amiről úgy gondolom ekkora felesleggel 2 hónap alatt meg kellett volna lennie. Eléggé elkeseredett vagyok.

Annyi biztos hogy fogyok, mert csináltam fényképeket, és azokon látszik, valamint centik is mennek le. Több mint 10 centi ment derékből és csípőből, 2 centi mellből. A szervezetemnek is jót tett a váltás, mert a hónapok óta elmaradó menstruációm is visszatért.

Esetleg a meglévő hormonzavarom okozhatja ezt a lassú fogyást már az elején is? Úgy terveztem 2 év alatt lefogyhatok, de ha ez így halad 3 évbe fog telni, vagy még többe. Nagyon nem szeretném ezt...nem lehet valahogy felgyorsítani legalább az első évben?

Röviden a módszerről: igazi nagyon jól működő életmódot alakítottam ki ami számomra az egyetlen járható út. Régebben sok diétát kipróbáltam, de képtelen vagyok túl szigorú, ezt azt amazt megtiltó étrendet tartani...gyenge vagyok hozzá.

Kalóriaszámolást kombinálom 1400-1600 között eszem, orvosi javaslatra 160 grammos max szénhidrátkerettel, amit nem mindig érek el...inkább alatta eszem.

Illetve a saját szabályaimmal:

- fix kimért adagokat eszem mindig úgy, hogy beférjek a szénhidrát és kalóriakeretbe kényelmesen(napi 100 gramm hús, 450 gramm zöldség - ez így 2 adagra elég) ez az alap. plusz ugye a reggeli, és egy kis nasi: ez gyümölcs, vagy cukormentes édesség, vagy magok)

- hetente 1x eszem 100 gramm csökkentett szénhidráttartalmú tésztát (2 adag), 1x pedig krumplis ételt, hogy ne maradjanak ki az étrendből és hogy ne hiányozzon

- fehér rizs helyett kölest eszem. Ezt elég ritkán, havonta csak 1 dobozzal veszek. Ez 2 napra elég összesen.

- lecseréltem a fehér kenyeret és a lisztet teljes kiőrlésűre (főzeléket ritkán eszem, de ezt sem akartam teljesen kizárni)

- cukros édesség helyett gyümölcsöt eszem, vagy némi diabetikus édességet (enélkül nem bírom...kell néha az édes, de nem akarom azt hogy megint x idő után feladjam az egészet mert annyira hiányzik)

- magokat is fogyasztok: kimért mennyiségben: ezek pisztácia, kesudió, mogyoró, napraforgómag

- napraforgó olajat, vajat, és a margarint lecseréltem kókuszolajra

- tejtermékből inkább csak sajtot eszem, nagyon ritkán előfordul tejföl, tejszín vagy kefír.Ezek kb 2 havonta 1-1 alkalmat jelentenek. Tejet szinte egyáltalán nem fogyasztok.

Emellett egyenlőre lightosan mozgok mert nem bírok többet. 20 perc felülés és 20 perc torna heti 5x. Ha könnyebb lesz mozogni, akkor persze még többet akarok...

2014. máj. 14. 06:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Pontosan nem tisztázott, de vannak gyorsabb és lassabb anyagcserét folytató emberek, tehát valószínűleg a hormonzavaroknak van valamilyen közvetett hatása. Az azonban biztos, hogy minél nagyobb a súlyfelesleg, annál lassúbb a fogyás. Az ugyanis tény, hogy a szervezet a legtöbb energiát a testhőmérséklet fenntartására fordítja. Márpedig a testsúly növelésekor kisebb a fajlagos testfelszín, azaz kisebb a fajlagos hőleadás, tehát jobban megtartja a hőt a test. Ismert, hogy a kisebb állatok szinte folyamatosan táplálkoznak, mert nagy a fajlagos (egységnyi testsúlyra vonatkoztatott) hőleadásuk.
2014. máj. 14. 08:02
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha már most hormonális betegséged van (igen, hatással van a testedre, a gyógyszer is, az egészség a jó a kezelt betegség már nem ideális állapot) - akkor hagyd a teljes kiőrlésű gabonákat, mert tovább fogják rontani a betegségedet. A kölest is hagyd, bár amit írsz 1 doboz.. te döntésed végső soron.

Diabetikus édességekkel is vigyázz, ezek csak cukormentesek de nem egészségesek, betegségeket ezek is okozhatnak.

Szerintem mivel eleve beteg vagy, a krónikus betegségeket okozó anyagokat mindenképpen hagyd a boltban. Minden tejterméket, tk. gabonákat.

A kókuszolaj jó döntés! Ajánlom tégy hasonlóan a többivel is, minőségre válts, ez nem jelent semmiféle hiányt, élvezeti érték elmaradást és nem feltétlen jár sokkal nagyobb anyagi költséggel sem.

Erősítéseket és nyújtásokat, gyógytornákat csinálj, nagyon jó!

2014. máj. 14. 10:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Nagyon figyelj tényleg oda h mit eszel hormon kezelés alatt en 3 honap alatt hiztam 20 kilot a hormonok miatt , teljesen el vagyok keseredve , h akkor miert nem figyelmeztetett engem senki h hiába eszem ugyanannyit mint előtte esetleg neha többet hizom rettenetesen :( pár kilo felesleg volt rajtam most - 5 kilo helyett fogytatok - 25 kilot . De szeretem a kihívásokat :D csak h viccesen fogjam fel nem minden nap szenvedjek tőle , amugy tényleg eléggé megvisel
2014. máj. 14. 10:53
 4/4 Mi közöd Tőle ***** válasza:

Amit MorRis bácsi írt azt kb fogadd meg. A kalóriaszámlálást meg ne vedd nagyon komolyan. 2000-2200 kalóriát szerintem simán megehetsz egy nap, de ha többet, az sem baj. A gabonát meg cseréld le kókuszolajban sült tojásra, mondjuk 4-5 darabra, meg még több zöldségre. Csokoládé fogyasztását próbáld minimálisra fogni, ha mégis ráfanyalodsz válassz valami nagy kakaótartalmút (70% felett!) vagy ezt [link]

Ez steviával édesített, nem cukorral. Ki van próbálva, finom. Egy hátránya van, baromi drága... :D ( 1200 volt egy tábla asszem -.-)

Mivel életmódot váltasz, azzal a szándékkal, hogy javuljon az életminőséged miért zavar a lassú fogyás? Az idő neked fog dolgozni úgyis, tehát ráérsz. Gondolom ha egyszer lefogytál nem tervezel visszatérni a megbetegítő életmódodhoz.

A hormonproblémáról annyit, hogy a gabonáknak és a tejnek köszönheted nagy valószínűséggel. Gyógyszer meg ilyesmi, ha sikerült ráállnod a megfelelő táplálkozásra szerintem lassan el is hagyhatod, mert rendbe jön a normális táplálkozásra.

2014. máj. 14. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!