Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 12 éves vagyok és túlsúlyos...

12 éves vagyok és túlsúlyos tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Ahogy már említettem 12 éves vagyok kb. 153cm és 79.6 kg. Légyszives aki tud az segítsen. ( pl.: mit egyek vagy mit csináljak)
2014. máj. 16. 20:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Au, az már valóban igen sok. Nos, biztos fogják írni, hogy ilyen korban ne fogyózz. Viszont az étkezésed helyesebbé, egészségesebbé tétele most sem árt, sőt, jobb, ha korábban teszed.

Miket szoktál enni? Ha ezt leírod, egyszerűbb lesz megmondani, min kéne változtatnod, akár szép fokozatosan.

2014. máj. 16. 20:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát van hogy vahas kenyeret eszek de van hogy zöldségeket is de ez nem soksuor van. Igazából mikor mit kívánok meg.
2014. máj. 16. 20:26
 3/9 anonim ***** válasza:
Sportolsz valamit? Az is jót tenne neked. :)
2014. máj. 16. 20:43
 4/9 anonim válasza:

rendszeresen táplálkozz! és mozogj.

A házi koszt általában egész jó, főzelékek, levesek, egyszerű otthoni főtt étel. Tiszta fehérjeturmix, ami pótolhat egy étkezést gyümölccsel-zöldséggel, valamint nagyon egészséges, és fehérjére van szükséged nem zsírokra, szénhidrátra feltétlenül. Igyál sok vizet, az egyébként is fontos, hozzájárul az anyagcseréd jó működéséhez, és szép, rugalmas lesz a bőröd is!

Én azért azt is javasolnám, hogy amit a suliban csináltok torna órán gyakorlatokat, azokat otthon -pihenőnappal beiktatva- pluszban végezd! A diéta, illetve egészséges táplálkozás mellett szükséges a mozgás, ugyanis az is segíti az anyagcserét (emésztést) sőt, bőröd feszességének megőrzése érdekében is kell.

mit ne egyél :) túl zsíros, fűszeres, cukros, sós egészségtelen kajákat, a gyors kajákat, pizza hambi, szénsavas üdítőket, tehát amik nehezen emészthetők, nehezen szívódnak fel vagy csak simán lerakódnak a szervezetedben.

Hamar menni fog! =)

2014. máj. 16. 20:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Óvakodj a szénhidrátoktól, chipszektől, tésztaféléktől, fehér kenyértől. Fogyassz sok salátát hússal. A zsíros hústól egyáltalán nem kell óvakodni, ha salátával, zöldségekkel eszed! Gyümölcsöt egyél reggel, éhgyomorra, és fél óra múlva egyél csak mást.
2014. máj. 16. 20:54
 6/9 anonim válasza:

A lényeget leírták előttem. :)

Ha nincs kedved/erőd rögtön az elején mozogni is a diétázás mellett, akkor nem muszáj. Ennyi súlyfelesleggel könnyen be fog indulni a fogyásod már attól is, ha odafigyelsz azokra a dolgokra, amiket az előző válaszolók leírtak.

Az első tíz kilót egyszerű odafigyeléssel simán ledobálhatod magadról, utána már nem ártana fokozatosan szigorúbbra venni a dolgot, és esetleg valamit sportolni is hozzá. :) Nem kell feltétlenül maratoni futásokat végezni, elég, ha tornázol otthon (akár csak pár perceket), vagy lassú tempóban kocogsz valahol a közelben.

Sok sikert! :)

2014. máj. 16. 21:16
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat!
2014. máj. 17. 10:00
 8/9 anonim ***** válasza:
A válasz egyszerű! Hasonló voltam 13 évesen.Semmi szénhidrátot nem vittem be csak a 2-3g/ttkg fehérjét.Mozogtam.24kg leis ment félév alatt
2014. máj. 17. 14:00
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2014. máj. 17. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!