Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A graham kenyér az teljes...

A graham kenyér az teljes kiörlésű?

Figyelt kérdés
2010. febr. 15. 17:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen!
2010. febr. 15. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
25%

Nem, az csak annyi, hogy nem búza liszből van, hanem graham liszből.


Nekem egy belgyógyász szakorvos mondta a János kórházban, hogy ne egyek búzát, szóval a normál fehér kenyér, és a fehér liszt ami búzából van, az egészségtelen.


Magyarországon viszont ez van elterjedve, a többi lisztet nem is nagyon használják. Pedig van még sokféle:

- kukorica, - graham, - tönkölybúza

Ezek jobbak állítólag, de drágábbak is.

2010. febr. 15. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok:



A graham liszt a teljes kiőrlésű lisztek egy speciális fajtája. Nevét Sylvester Grahamről kapta, aki az reformtáplálkozás egyik korai hirdetője volt. Graham ellenezte a finomított fehér liszt használatát, fontosnak tartotta a korpa fogyasztását is.


Nagy rost-és ásványianyag tartalmából következően a kielégíti a korszerű táplálkozási igényeket, alkalmas kenyérfélék, péksütemények előállítására.


A termék leírása:


A búzára jellemző színű, megközelítően teljes kiőrlésű, széles szemcseméret-tartományban tartalmaz lisztet, továbbá nagyobb szemcseméretű héjrészeket. A gabonaszem összes alkotórészét tartalmazza (beleértve a csírát és a korpát is). A malmi előállítás során csak a külső, szennyezett vékony héjréteget távolítják el.


A termék minősége megfelel a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak.

2010. febr. 15. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
49%
Sajnos a legtöbb graham kenyérre az van írva: "teljes kiőrlésű liszttel". Vagyis nem lisztből, hanem liszttel. (Ki tudja, mennyivel...)
2010. febr. 15. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

második: ja nem tudtam, h az teles kiőrlésű, de akkor ezek szerint az.


Lényeg, hogy a sima búzaliszt az nem túl jó,

szal nem kéne mindig csak azt enni, ha lehet mást is :)


De én csináltam grahamből pogácsát, írtó szar lett, aztán csináltam belőle sajtos pogácsát, az már ehető volt.


Meg lehet kapni ezt a tartós graham kenyeret, hát abba annyi E van, hogy sztem az mág rosszabb, mint a búza.


A legjobb talán az lenne, venni egy kenyérsütőt, s akkor venni mindenféle (nem búza) liszteket, s abból sütögetni kenyeret. Már ha valaki nagyon egészséges akar lenni.

2010. febr. 15. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Nekem van kenyérsütőm. Van jó receptetek? Mit tegyek bele? Eddig sima rétesliszttel csináltam. tudom, ez nem jó. Azért szeretnék váltani.
2010. febr. 15. 20:07
 7/7 anonim ***** válasza:
kenyérsütő nélküli 100% tk kenyér: vitalitás kenyér. (google, mindmegette.hu-n van) isteni, 100%teljes kiőrlésű,adalékmentes könnyen és gyorsan készíthető, finom!
2010. febr. 15. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!