Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit takar pontosan az, hogy...

Mit takar pontosan az, hogy egészséges étkezés? Milyen ételek tartoznak bele?

Figyelt kérdés
2017. júl. 17. 21:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Teljes, kiegyensúlyozott étrendet jelent, minden vitamin bevitelével adott mennyiségben, amire a szervezetnek szüksége van, és minél kevesebb tartósító meg pótszer elfogyasztása (pl. édesítőszarok)
2017. júl. 17. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű: mérték. Lehet fogyasztani édességek, szalonnát, megfelelő mértékben és arányban. De az nem egészséges, aki disznózsírral főz, szalonnát vacsorázik, ebédre disznóhúsból készült rántott húst eszik és ehhez édesítőszerrel issza a kávéját. Nem véletlen, hogy rengeteg idős embernek magas a koleszterin szintje és a vérnyomása. A sok sz.r szépen beépül az érfalba és aztán csak várni kell, hogy elvigye őket a vérrög vmely következménye. Jah és azt hiszik, hogy ezek mind az időskorral járnak. Hát nem. Ezzel foglalkozom
2017. júl. 17. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Erre nincs fix válasz. Nyilván meg kell adnod a testednek, amire szüksége van s nem mérgezni káros anyagokkal.


De hogy mely étel kerülendő vagy minimalizálandó? Erről meg is oszlanak a vélemények s emberfüggő is. Hiába vagyunk mindannyian a homo sapiens faj egyedei, ha hasonlóan működünk is, nem ugyanúgy. Ami az egyik embernek ideális étkezés, abba a másik bele is betegedhet.


A kifejezetten káros cuccokat kivéve bármi beleférhet, igen fontos a mérték. S még a legegészségesebb anyagokból is egészségtelen a túl sok, hiszen még a vízivásba is belehalhatsz...

2017. júl. 17. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Kiegészítem még a2. hozzászólást újra elolvasva. A disznózsír nagyon sokak szerint kifejezetten egészséges, nagyobb mennyiségben is, mindenesetre klasszisokkal jobb, mint a napraforgóolaj, úgyhogy sok, az egészségére nagyon ügyelő ember fogyasztja bátran, míg pl. a gabonát bottal sem piszkálná meg. Van, aki egészségtelennek tartja a gyümölcsöt, na ezzel már nem értek egyet, de van, akinek jó kerülni vagy minimalizálni.

Az édesítők lehetnek teljesen jók, természetesek és egészségtelenek is, nagyon nem egyformák.

S van, aki még kifejezetten egészségtelennek tűnő étrend mellett is makkegészséges 90 évesen, bár ezt már akkor is hibás életmódnak tartom. Nekem is jók a génjeim, de inkább nem kockáztatok, plusz tuti jobban érzem magam jobb étrenddel, ha nem is betegszem bele a másikba sem.

2017. júl. 17. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Erre valóban nem lehet egész pontos választ adni, de azért vannak a sablonos de általánosan igaz tanácsok, mint sok zöldség,gyümölcs,a finomított,készételek a lehető legnagyobb ívben való kerülése.

Szénhidrátból a lassú felszívódásút kell előnyben részesíteni.

A zsírokról és a fehérjékről inkább nem is beszélek mert arról mindig meg a vita.

És,hogy a fent említett tápanyagokból milyen mennyiség kell az tényleg teljesen egyéni.


Az egyetemi táplálkozástudományi tanárom mindig azt mondta nekünk,hogy ne együnk meg semmit amiről nem tudjuk,hogy pontosan miből is áll.

Ha az emberek csak ezt betartanák már sokkal előrébb járnának.

2017. júl. 18. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
49%
4-es válaszolóval értek egyet. Annyival egészíteném ki, hogy nem csak a disznó-, de a kacsa-, vagy libazsír is nagyon egészséges. Az olajokat pedig valójában kerülni kellene, mert nem engedi kinyílni a vaterpapillát, és nem ürül az epe. Ha nem ürül, a máj nem termel frisset, márpedig égetően nagy szükség lenne rá a mentális, hormonális, immunrendszeri folyamatok megtámogatásához. Csak hát ugye 40 éve az a bizonyos Ansel Keys a napraforgólobbi megbízásából megírta azt a bizonyos tanulmányát, amit aztán nagy kínkeservvel keresztülverekedtek, és a háziasszonyok kitörő örömmel fogadtak, mert az olajjal sokkal könnyebb bánni a konyhában, mint a zsírral.
2017. júl. 20. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
A disznózsírt mindenütt átkozzák, meg hogy mennyi betegségért felelős. Most akkor egészséges, vagy sem?
2017. júl. 20. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
68%
A disznózsír kálváriája a koleszterinmizériával kezdődött, ami azóta szintén megdőlt. Azóta sokan leszoktak róla. Na, most azt tudni kell, hogy az ember emésztőcsatornájában azok a bacik szaporodnak el, amik a megszokott tápláléktípus megemésztéséhez szükségesek. A vegánok emésztőrendszerében természetszerűen más a bélflóra, mint a mindenevők körében. Amire nincs berendezkedve a bélflóra, arra gyakran idegenkedve (urambocsá' undorral) nézünk. Az életmódtanácsokról szóló könyveket emberek írják. Többnyire fiatalkorban levő emberek, mert az ember evolúciós okokból fiatalkorban mindenkinél okosabbnak hiszi magát. (Idősebb korban rájön, mennyi mindent nem tud még.) Aki nem szereti pl a tejet, az a könyvében is hangot ad az ellenszenvének. Aki nem szereti a disznózsírt, márpedig mint látjuk, egy egész nemzedék nőtt már fel olajokon, az kígyót-békát kiált rá. Később azt is kitalálták, hogy hizlal, de ez meg egyenesen maszlag. Valójában semmi baj sincs vele, sőt nagyon is ajánlatos a fogyasztása. Főleg reggel, amikor az éjszaka besűrűsödött epét le kell üríteni. Régen a gyerekek zsíros kenyeret vittek az isibe tízóraira. Akkoriban a legkomolyabb influenzajárvány idejében is talán 3-an maradtak otthon a 30 fős osztályból. Manapság iskolákat zárnak be egy vírusos fertőzés miatt. Akkoriban egy 30 fős osztályban jó, ha egy kövér gyerek volt. Ma a diákok 70%-a túlsúlyos, vagy kövér. És folytathatnám napestig.
2017. júl. 21. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Remélem tudod kedves Miquel,hogy a túlzott zsír,olaj fogyasztás ugyanolyan kedvezőtlen hatással befolyásolja az epe állapotát.

Néhány olaj fajta van ami pl kimondottan jó hatással van a májra és az epére nézve,ezek pedig nem a disznózsír és társai hanem a kendermag olaj,diobél olaj,lenmag olaj, szőlőmag olaj.

De általános érvényű mindenkire nézve,hogy a zsírok feltétlenül szükségesek de minimalizálni kell őket.

Vannak bizonyos orvosi esetek, hangsúlyozom ORVOSI esetek amikor szükséges a ketogén diéta, de életvitel szerűen a magas zsírfogyasztás (lehet az disznó zsír vagy lenmag olaj)előbb utóbb megbosszulja magát,ez alól nincs kivétel.

2017. júl. 21. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Senkit nem is biztatok a zsírok túlzott mértékű fogyasztására. Untig elég, ha a taplószáraz csirkemellet nem olajban sütjük ki. Mellesleg nincs is könnyű dolga annak, aki zsírosan akar étkezni. Ha elmész egy áruházi hentespult előtt, csupa olyan darab húst látsz, amiről minden cafat zsír le van faragva. Még az oldalason sincs egy deka zsír sem.

Azt meg csak csendben jegyzem meg, hogy az orvosok ajánlásait fenntartásokkal kell fogadni. Ők az egyetemen tanulták a szakmát. Olyan egyetemen, amit a gyógyszeripar finanszíroz. Már rég nem a gyógyításról szól az egész, hanem a tünetek kezeléséről, lehetőleg olyan szerekkel, amitől véletlenül se gyógyulsz meg, ellenben a mellékhatásaitól újabb tünetek jelentkeznek, amire természetesen rendelkezésre áll egy másik remek "gyógyszer".

Nem akartam erre kanyarodni, de ha már felhoztad...

2017. júl. 21. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!