Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit lehetne csinálni levesen...

Mit lehetne csinálni levesen kívül brokkoliból?

Figyelt kérdés

Anya vett ma 600 g brokkolit és holnap azt szeretném mmegcsinálni ebédemnek viszont szigorú diétán vagyok!!! Hogy készítsem el ha levest nem szeretnék?

17/L


2017. júl. 21. 20:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Rakottan, sütve, rántottában... Talán nem ártana tudnunk, milyen diétán vagy. Ha nagyon zsírszegényen, úgy nincs ötletem. De a zsír fontos, úgyhogy azt úgyis kell enned, csak nincs szükség nagyon sokra.
2017. júl. 21. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Inkább szénhidrátszegény. Persze kell a zsír is
2017. júl. 21. 21:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Rózsáira szedve félig főzd meg sós, szódabikarbónás vízben, 10 perc elég. Leszűrve tedd vékonyan kivajazott jénaiba (hinthetsz az aljára kevés zsemlemorzsát), és öntsd nyakon ezzel: kb 4 deci tej elkeverve két jól felvert tojással, kevés sóval, szerecsendióval, esetleg őrölt fehérborssal ízesítve. A tetejére reszelt sajt (füstölt sajt is jó, ha szereted), és sütőben süsd addig 180 fokon, amíg szép színe lesz (kb. negyedóra.) Lehet dúsítani apróra vágott gépsonkával, serpenyőben megpárolt sovány darálthússal, a tetejére tehetsz félbevágott kisebb paradicsomokat. Finom, alig tartalmaz szénhidrátot, zsírt is csak keveset (ha sovány sajtot, tejet használsz.)
2017. júl. 21. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Simán párold meg mellé csirkehús
2017. nov. 25. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Tempurázhatod is rózsáira szedve, a bunda leírása itt van:


[link]


60 dekából bőven jóllaksz, csinálhatsz mellé zsírszegény joghurtból szószt, de édes chiliszósz, vagy egy kis sűrű, jó minőségű balzsamecet is feldobja. Ha nincsenek otthon speckó lisztek, zabkorpával, nagyón apróra összetört zabpehellyel is helyettesítheted a liszt egy részét. Mivel nagyon forró olajban, gyorsan, rövid idő alatt kell sütni, előtte esetleg néhány percig főzheted/párolhatod a brokkolit, ahogy fentebb írták. Egyszerűbb készítési mód, ha kevés vajon, megsózva, kis reszelt szerecsendióval, köménnyel a saját levében, vagy nagyon kicsi vízzel fedő alatt megpárolod, és végül összeforgatod zabkorpával, esetleg zsemlemorzsával. Főzeléket is lehet belőle készíteni joghurttal.

2017. nov. 25. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!