Miért híztam meg ilyen borzasztóan? Kövér disznó vagyok. Sőt, a disznóra sértő lenne... Lehet lelki vagy pszichés háttere? Mit tegyek, hogy gyorsan fogyjak? 19/F
Sajnos olyan 12 éves korom óta nem vagyok az a vékony gyerek, de a normál testsúly felső határába estem, meg ünnepek környékén a túlsúly alsó határába. Ezzel nem is volt túl sok gondom, bár már ebből is lehetett volna jobb. Régebben a 85 kg súlynál már fogyni akartam. De most konkrétan 95 kg vagyok. Amúgy 183 cm körüli magas srác vagyok. Soha nem voltam még ilyen r*hadt kövér melák. Nagyon nem tetszem magamnak, akkor sem tetszettem, amikor tükörbe néztem. Amikor nyári szünet elején mentünk a nagymamámhoz, ő is megjegyezte, hogy meghíztam. Meg anyám is mondta, hogy ronda vagyok. Nem akartam elhinni, de most itthon megmértem magam és azt hittem kiesik a szemem. 95 kg-ot mutatott a mérleg. És a legfrusztrálóbb, hogy fogalmam sincs, hogy mégis mi a francért. Az elmúlt időszakban érettségiztem, s néha reggeltől éjszakáig tanultam. Nem is volt időm túlságosan zabálni, meg étvágyam sem volt emelt szintű érettségik, mondjuk egy emelt fizika előtt, meg amúgy a középszint előtt sem nagyon, abban a tudatban, hogy néhány tételt csak be kellene magolni a max. pontért, de egyszerűen nem értem, nem akar már a fejembe menni... Épp emiatt egy ideje teljesen leálltam az éjszakai zabálásokkal. Amíg néha el-elcsábultam régen lefekvés előtt, addig normális súlyom volt... Plusz gyakorló és hívő keresztény vagyok, nálunk nemrég ért véget az apostolok böjtje pünkösd utáni hétfőtől Péter-Pál napjáig. Nem ettem húst, zsírt ebben az időszakban, leálltam a tejjel is az orvosom utasítására, az édességet is mérsékeltem (bár amúgy sem vagyok édesszájú, sőt...), meg nem tettem olivaolajat sem a tésztákra, meg a salátákra, mint régebben. Igazából azért is tartom meg, mert diatetikustól hallottuk, hogy néhány diétához kifejezetten hasonlít, pszichológustól meg azt, hogy önismeretre, önreflexióra nagyon jó. Szóval röviden: két-három kisebb adagot ettem a vizsgák miatt naponta, néha egy kis gyümölcsöt délután még hozzá. Nem ettem zsíros kajákat, cukros üdítőket amúgy sem iszom, tésztából csak durumtésztát eszem, plusz egy ideje ráálltam a teljes kiőrlésű kenyérre is. Nem ettem éjszaka, meg lefekvés előtt. Mégis úgy híztam, mint az állat, s akkorára, mint még soha nem voltam... Amúgy elsősorban hasra. Érdekes, hogy a végtagjaim stb. ugyanolyan maradt, csak a hasam lóg, mint valami gurunak... Elvileg annyit ettem kb., ami lefedi a mentális energiaszükségletet, munkavégzést, valamint a mindennapi mozgást is, sőt, talán kevesebbet is.
Gondoltam arra is, hogy mentális okai lehetnek... Az érettségit nagyon nehezen bírtam, ki voltam készülve minden vizsga előtt. Volt, hogy hisztérikus sírógörcsöt kaptam, miután zsinorban volt három emeltem egymást követő napokon. Írásbeli előtt volt, hogy bevérzett az orrom a magas vérnyomásomtól és pulzusomtól. Az sem tett jót, hogy kaptunk egy kellően nehéz feladatsort idén akárkitől is, nem akarok utalgatni. Végül aztán szerencsére nagyon jól sikerült, de egy ideig a hatása alatt voltam.
Mit gondoltok? Mi lehet az ok? Amúgy nem érzem magam rosszul, pajzsmirigyem rendben van. Mit csináljak? Hogy fogyjak vissza olyan gyorsan, ahogy meghíztam? Amúgy a legdinamikusabb hízás az elmúlt 3-4 hétben történt.

válasza:

válasza:#7.
Annyit mozgok, mint eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Sziasztok! Bár számomra nem büdös, de mások számára elég büdös az izzadságom. 30kg híztam 1 év alatt! SEGÍTSÉG! Mozgás nélkül hogy tudnék lefogyni?
Akármit eszek nagyon buntudatom van mit tegyek
Ha kivaltom mivel sertesel akarok foglalkozni, milyen engedely kell pluszba? Marmint orvosal elenoriztetnem kell miellot eladom oket?
ez olyan mint amikor bemegy egy k*rva dagadt nő a McDonaldsba és kér 3 BigMc menüt, és mellé diétás kólát kér'-.-
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!