Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Fogyókúrák » Fogyasztószerek

A kérdés

A mikroalgák jók a fogyókúrában? Hol kapható és miként kell a szervezetbe juttatni?

Most olvasgatok róluk ezen az oldalon, de még nem hallottam erről semmit.

Az a gondom, hogy tornázom heti 4-5alkalommal, de egyszerűen nem fogyok. Csak 5kg szeretnék 2008. júl. 25. 12:47  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3
Mi az a mikroalga? Csak azért, mert attól, hogy valami sejtelmesen hangzik, még nem biztos, hogy egészséges is.

A válasz 55%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/22Időpont 2008. júl. 25. 16:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Úgy tudom, hogy algát azért szoktak fogyasztani, mert eltelíti a gyomrot. Az alga bármely nagyobb áruházban kapható és meg lehet enni (nem tudom, milyen ízű).

Szerintem gondold át az étrendedet is, mert lehet, hogy ezért nem fogysz.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 51%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/22Időpont 2008. júl. 27. 11:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ezzel a megközelítéssel az a bajom, hogy az "alga" mint olyan legalább százezer (alaposan alábecsültem) különböző faj gyűjtőneve. Ezek között nyilván van erősen mérgező, van semleges és van jótékony hatású is, de ennyiből lehetetlen megállapítani, hogy melyikről van szó. Kicsit olyan érzésem van, mint a pár éve nagyon menő "kombucha" őrülettel kapcsolatban, amikor a fél ország teát rothasztott a hűtőben.

A válasz 81%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/22Időpont 2008. júl. 27. 13:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Mivel már fél éve kezdtem fogyókúrázni,így nem gondolom,hogy az én hibám lenne.Nem kell az étrendemen változtatni,mert lévén,hogy nyár van nagyon sok gyümölcsöt eszem.Nem koplalok,egyszerűen jól esik a gyümölcs!Nem zabálom tele magam,és főtt ételt is eszem,ha megkívánom.Tornázni is járok már egy ideje és a súlyom nem csökken.Tavaly ilyenkor már leadtam a felesleget.Nem görcsölök,ha több idő kell a szervezetemnek a fogyáshoz,akkor várok türelmesen.Hasonló válaszokat nem kérek,mert nem kritika kell és nem a biológiai fogalma,hanem válasz arra a kérdésemre,hogy mi az a mikroalga.Köszönöm

# 4/22Időpont 2008. júl. 28. 06:34 Privát üzenet
Épp ezt akartam megvilágítani, hogy tulajdonképpen lehetetlen megállapítani, mi a rákot tesznek abba a kapszulába amit mikroalgaként árulnak. Ha rá is van írva valami a dobozra, az összesen egy latin név, nem biztos, hogy az is van benne. Nem tudod megmondani, mennyire szennyezett, ugyanis a táplálékkiegészítőket nem nagyon vizsgálják be. Ennyi erővel füvet is ehetnél, ami azért mégis olcsóbb. Inkább használj valami olyat, amiről tudod, hogy mi van benne!

A válasz 58%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/22Időpont 2008. júl. 28. 08:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Na most legalább azt megtudtam,hogy egy kapszula. :-)

# 6/22Időpont 2008. júl. 29. 18:03 Privát üzenet
Bocs, én csak segíteni akartam...

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 51%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/22Időpont 2008. júl. 29. 22:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Nem "haragszom" és nem gúnyolódás képpen írtam.Köszi

# 8/22Időpont 2008. júl. 30. 05:44 Privát üzenet

[link]

[link]

[link]


A kedvenceim:

" A Spirulina platensis és a Chlorella vulgaris mikroalgák. Az algák Földünk legősibb életformájához tartoznak. Kb. 3 milliárd éve léteznek bolygónkon."


És? Azért, mert algák már három milliárd éve élnek, egészségesebbek lesznek? Amúgy három milliárd éve a sejtmag nélküliek alakultak ki (prokarióták), mivel ezek a dögök sejtmagvasok (Eukarióták), legkorábban 1,6 -2 milliárd éve alakulhattak ki, ugyanis ekkor jelentek meg a földön az első sejtmagvasok. Egyébként ezek a szervezetek éppen úgy változnak, mint a többi, így annak az egymilliárd éve élt szerencsétlennek semmi köze sincs a mai algákhoz.


"Minden geológiai korszakot és klímaváltozást sikeresen túléltek. Alkalmazkodóképességük mellett mind a Spirulina mind pedig a Chlorella igen magas értékű sokszerű alkotóanyag tartalommal bír. Az emberi táplálkozáshoz elengedhetetlen tartalommal bírnak."


Ezek konkrétan mik? Vannak esszenciális aminosavak is, amiket valóban külső forrásból kell hogy bevigyünk a szervezetünkbe, de ezek pl. egy szelet sajtban is megvannak.


"A mikroalgákat már az aztékok is nagy értékű tápláléknak tekintették. Ezért hívták őket az „Istenek ajándékának"."


Ezen kívül az aztékok piramisokat építettek, embert áldoztak és hittek a Tollas Kígyóban. Mi van ha ez is valami hasonló marhaság náluk?


"Az algák rendelkeznek azzal a potenciával, hogy szembeszálljanak az alultápláltsággal szemben."


Például ebben az esetben éppen fogyni akarsz, tehát az alga nem a legjobb választás.


"A magas Chlorophhyll tartalom lehetővé tesz egy tényleges fotoszintézist- a nap erejét energiává tudja változtatni- a Spirulina és a Chlorella pedig egy hatalmas biomassza- raktár képződését."


Attól eltekintve, hogy ez a mondat értelmetlen, annyit jelent, hogy fotoszintetizál. Nagy ügy, az összes termesztett növény fotoszintetizál.


"Tízszer többre képesek mint a szárazföldi növények. Magas és sokszerű tápanyagértéke miatt az algák jelentősége egyre nő az emberi táplálkozásban."


Valószínűleg nem akarsz algát nevelni, így a hatékonyság mindegy. Ha fogyni akarsz, akkor pont nem jó a tápértékét dicsérni.


" Egészségünk a sejteknél kezdődik. Testsejtek milliói naponta regenerálódnak, pótlódnak. Ehhez a folyamathoz a sejtek a test vitális anyag raktárát használják.


Egyoldalú táplálkozásnál, stressznél, környezeti mérgeknél vagy test terhelésnél ezek a raktárok gyorsan kimerülnek. Ha nem pótoljuk őket, akkor a test hiányban szenved.


Töredezett körmök. fakó, töredezett haj hiányt jelez. Bőrelváltozások, allergiák, anyagcsere- és emésztési zavarok valamint testi és szellemi levertség tehát működési zavarok léphetnek fel a testben."


Valami félanalfabéta nagyon okos akart lenni. Ennek a bekezdésnek nincs értelme.


"Manapság technológiával termesztenek mikroalgákat farmokon. Tápoldatban kultiválják őket, amelynek során, növekedésüket és nagyságukat sokszorosítják. Érésükig egy nagy ellenőrzött, kristálytiszta forrásvízzel töltött medencékben növekszenek. Ez biztosítja 1oo%-os tisztaságukat."


Egy rosszul fordított angol szöveg. A 100%-os tisztaságot nem ez garantálja, hanem ha egy biológus minden egyes betakarított adagból mintát vesz, és mikroszkóp alatt megnézi, hogy befertőződött -e a kultúra. Szabad szemmel az egyik alga olyan, mint a másik.


" A mikroalgák hatóspektrumát csak nem sokkal ezelőtt vizsgálták meg specifikusan és körültekintően. Az érdeklődés központjában tápértéke mellett az orvosi gyakorlatban való felhasználása is áll.


Különböző tapasztalatok kimutatták, hogy a vitális anyagok - mint egyes aminosavak, vitaminok, nyomelemek, és ásványi anyagok- hozzájárulnak az izom- és idegsejt felépítéshez, a test harmóniájához valamint terheléskor testi és szellemi erő pótláshoz.


Az egészséges táplálkozás alapja a természetes, káros anyagtól mentes élelmiszer valamint a mikroalgák."


Ez egy nagyon jól hangzó bekezdés, bár ha elolvasod, látod, hogy az algának egyedül a tápértékét emeli ki (te fogyni akarsz), a többit csak úgy általánosságban írja, azt nem teszi hozzá, hogy mindezt a földi jót a mikroalga is tartalmazná.


" Az algákon alapuló élelmiszerek előnye az, hogy azok természetes eredetűek. Természetes termékként a Spirulina és a Chlorella egy keverékben majdnem minden vitális anyagot tartalmaz, ami az élethez szükséges."


Minden élelmiszerünk természetes eredetű. Majdnem miden vitális anyagot? Kíváncsi volnék mennyi a vastartalma például.


"Ezen növények hatóanyagainak természetes sokszerűségét a világ egyetlen laboratóriumában sem lehet utánozni. Rendszeres fogyasztásukkal, dózisokban fogyasztva, ezért kitűnő állapotba hozzák a testet."


Nagy cucc, egy baktériumsejt hatóanyagait sem tudják előállítani a világ egyetlen laborjában sem. A második mondat értelmetlen.


"A Spirulina egy apró fonalszerű édes-vízi mikroalga. Fotoszintézis által megköti a „napenergiát". Különösen magas klorofiltartalma, ami egy nagyon jelentős pigment miatt intenzív zöld színe van."


Minden zöld növény klorofillt tartalmaz, amit ráadásul az emberi test nem nagyon hasznosít, tehát kb. mindegy is, mennyi van benne.


"Ellentétben más növényekkel a Spirulina sejtfala nem emészthetetlen cellulózból áll, hanem sejtmembránból. Ez az egyik ok, miért képes a benne lévő vitális anyag a gyomor- és béltraktust feltárni."


MINDEN földi élő sejtet sejtmembrán vesz körül, ez nem újdonság. Ha valami feltárja a gyomor és béltraktusodat, az azt jelenti, hogy kiboncolja a beleidet? Vagy csak szétmarja?


"Az esszenciálisan életfontosságú aminó savtartalma magasabb mint a tejtermékekben és néhány más élelmiszerben, amely általános tojás-fehérje szállítónak számítanak."


Valószínűleg német szövegből félrefordított rész, a fehérhe ugyanis németül Eiweis, csak aki fordított, lusta volt megnézni a szótárban. Ráadásul az égvilágon semmit sem tud a táplálkozástudományról. A lényege ennyi: A mikroalga fehérjét tartalmaz. Nagy cucc, egy szelet sajt is.


"A legfontosabb tartalmú vitális anyagok a magas értékű proteinek, az aminosavak és vitaminok mint p. B1, B2 és B6 vitamin, kálium, magnézium, cink, vas, Béta-karotin valamint az esszenciális zsírsavak mint pl. Gamma- linolsav."


A protein azt jelenti, hogy fehérje, amelynek alkotóelemei az aminosavak. Eddig a harmadik kifejezés ugyanarra a szóra. Aki írta, vagy tök hülye ehhez, vagy a célja a parasztvakítás. Egy gázkromatográfiás elemzéssel minden élő anyagban kimutathatóak ezek az összetevők, a mennyiségükre pedig még becslést sem kapunk. Ennyi erővel döghúst is ehetnél, az eddigi megállapítások arra is igazak.


"A hatalmas sokszerűsége által a Spirulina platensis az egész test energiaszállítója."


Ez a mondat értelmetlen.


"A tükörkép az ami testünkben történik."


Dettó.


"Könnyen hozzáférhető vitális anyagok segíthetnek mindezen. Az anyagcsere építőelemeként az aminó- és zsírsavak, vitaminok, enzimek és ásványi anyagok nem csak a vitalitást és egészséget segítik. A sejttáplálás minősége jelentős szerepet játszik a sejtek elöregedésében. A vitális anyagok megfelelő bevitele gondoskodik a sejtekről a jó közérzetről és felfrissülésről."


Érdemes megfigyelni, hogy ugyanazon a szövegen belül a harmadik helyesírás szerint használja az "aminósav" szót. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy fogalma sincs arról, amiről ír.


"A Chlorella egy egysejtű édesvízi növény. A Spirulinával ellentétben a Chlo-rellának háromrétegű sejtfala van, ennek megfelelően magas ballaszt anyagtartalma segíti a bélműködést. Klorofil tartalma még a Spirulina platensis-nél is magasabb."


Tehát az előbbi gazban épp az volt a jó, hogy nincs sejtfala, ebben meg épp az a jó, hogy van. Akkor most a cellulóz jó vagy nem? El kellene dönteni!


"Egy további tulajdonság még érdekesebbé teszi ezt a mikroalgát: Valószínűleg egyedülálló sejtszerkezetének és magas klorofiltartalmának köszönhetően ez az apró alga valószínűsíthetően képes a káros anyagokat, nehézfémeket megkötni és kiüríteni."


Azt szögezzük le, hogy döglött algát eszel, ha nem, a gyomorsavban azonnal megdöglenek, tehát anyagcserét szerencsés esetben már nem végeznek a testedben. Ez a mondat azt jelenti, hogy ezek a dögök felalmozzák magukban a nehézfémeket. Tehát a mikroalga e szerint éppen hogy nagy mennyiségű nehézfémet tartalmaz. Ha mérgezni akarod magad, csak tessék!


Összegezve: Árulnak valamit, amiről egy félanalfabéta, aki láthatólag a táplálkozástudományhoz, orvosláshoz vagy akár a biológiához semmit sem ért hibás magyarsággal, akárhányszor félrefordított szövegekben azt állítja, hogy ez az élet forrása, bár igazából maga sem tudja megmondani, miért is. Ezek után a kérdés az, hogy ez használ -e? Mármint mire? Annyit írnak róla, hogy fehérjéket, zsírsavakat és néhány vitamint meg nyomelemet tartalmaz. Ez MINDEN élő anyagra igaz, ennyi erővel főtt patkányt is kínálhatnának. A lényeg, hogy vedd meg, szedd be és vagy jobban leszel, vagy nem. De inkább nem.


Azon kívül ugye szépen lehúzzák a termesztett növényeinket, mert azok nagyüzemi körülmények közt nőnek. Akkor minek neveznéd azt, hogy egy koszos fémtartályba vizet eresztenek, majd dobnak bele algát, oszt megvárják, amíg bezöldül, akkor pedig meg se nézve, mit takarítanak be, egyszerűen leszűrik és tablettázzák? Ez természetesen nem nagyüzemi növénytermesztés, hanem maga az élő természet.A válasz 79%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/22Időpont 2008. júl. 30. 07:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Na hát ez igen tanulságos olvasmány volt.Köszönöm szépen.Közben megettem egy csoki nyuszit húsvétról.Most már tudok mindent.

# 10/22Időpont 2008. júl. 30. 17:09 Privát üzenet
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Válaszokat szeretnék, kérem laikusok és latolgatók kerüljenek. Fogyókúrában kérnék segítséget?
13 napos fogyókúrában a sonka helyettesíthető parízerrel?
Miből mennyit kell bevinni a szervezetbe, ha csak 2-3 kilót fogynék hasról? 17/L
Az almaecetet hogy kell fogyókúrában alkalmazni?
A No Apetit kapszula fogyokúrában segíthet?

Kérdések a Fogyókúrák rovatbólKérdések a Fogyasztószerek rovatból
Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!