Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Kalóriadeficitben megállt a...

Kalóriadeficitben megállt a fogyás 2 hónapja. Normális ilyen hosszú stagnálás?

Figyelt kérdés

Mindig kalóriadeficitben vagyok, mert fizikai munkát végzek, és ha akarnék, sem tudnék annyit bevinni, amennyit elégetek, pláne nem többet.

Amikor elkezdtem ezt a munkát, két szakaszban fogytam 8 kilót (5 kg után volt pár hét megállás).

Most viszont már kb. két hónapja stagnál. Az alakom változik, kicsit átrendeződött a testem, de kilóra nem vagyok kevesebb.

Az a kérdésem, hogy normális-e, hogy ilyen sokáig stagnál, és szerintetek várható-e, hogy még újra be fog indulni a fogyás?

2022. febr. 27. 13:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Mennyit eszel egy nap, magasságod, súlyod?
2022. febr. 27. 13:38
 2/21 A kérdező kommentje:
155 cm vagyok, és 67 kiló. Nálam a normál testtömeg 59-62 kg körül lenne, nem az, amit a kalkulátorok írnak. Csontszerkezet, izomzat felépítése miatt. Nagyjából 1800 kalóriát viszek be naponta.
2022. febr. 27. 13:45
 3/21 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az aktivitást méred fel rosszul, ennyivel fogynod kellene. Milyen munkát végzel?
2022. febr. 27. 13:54
 4/21 anonim ***** válasza:
0%
Kevesebb az aktivitás, mint gondolod.
2022. febr. 27. 14:10
 5/21 anonim ***** válasza:
8%

155 centihez 67 kilóval nekem is max súlytartás lenne az 1800, nem fogyás.

Más dolog:155 centihez a 60-62 szerintem meg mindig sok.

2022. febr. 27. 14:25
 6/21 anonim ***** válasza:
49%
Ha az alakod átrendeződi de asulyod nem változik akor fogysz és közben iznosodsz. Ne a mérleget nézd hanem előtte utána fotókat és elotte utána kormereteket hasonlits.
2022. febr. 27. 14:27
 7/21 anonim ***** válasza:
16%
Kalóriadeficitben nem épít izmot, ne áltassuk már, plusz ha heti 1 kilót fogy, annyi a büdös életben nem jön fel helyette ugyanannyi izomban 1 hét alatt.
2022. febr. 27. 14:30
 8/21 anonim ***** válasza:
49%

Nekem 5 hónal stagnálás után a kovetkezok segitettek dietetikus tanácsára

Y- kevesebb édesség, cukros abszolut nem, edesitos max napi 1x

- reggelire szwndvics, tk kenyérből valamilyen fehérjeforrással, zabkása max heti 2x

- zsírszegény diéta több komplex szénhidráttal, testsulykilonkent 1.5 gramm feherjevel

- napi 4 etkezes, reggeli es vacsira kozepes, ebed annak kb masfelszerese, uzsonna a reggelinek kb ketharmada

- este zsirszegeny etel foleg komex szenhidrattal, feherjevel

- heti 2x mozgás ami addig is volt az megmaradt

Pontosan ugyanannyi kalóriával de a fenti3k betartásával nekem 5 hónap után megindult a fogyás.

Nyilván mindenki teste más, de nekem ez vált be

2022. febr. 27. 14:32
 9/21 anonim ***** válasza:
46%
Az, hogy kalóriadeficitben megálljon a fogyás az a szó szoros értelmében fizikai képtelenség.
2022. febr. 27. 16:15
 10/21 A kérdező kommentje:

5, értem, hogy szerinted miért "még mindig sok". Te az általános kalkulátorok által megállapított értékek szerint gondolkodsz. De vannak olyan biológiai tényezők mindenki szervezetében, amik ezeken az értékeken változtathatnak.

3 és 4, nem tudom rosszul felmérni az aktivitást, mivel nem én mérem fel csak úgy hasraütésre. Én is számolok, illetve appok is kalkulálnak helyettem. Először nekem is ez volt a gondolatom, hogy biztos nem égetek el annyit, mint hiszem, de elégetek.

9, matematikailag valóban képtelenség, de élettanilag nem az. Mások is járnak így, a fogyás (és bármi, ami a testtel kapcsolatos) nem csak a matekból áll.

2022. febr. 27. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Mit csináljak hogy újra beinduljon?

Eddig fogytam 14 kilót másfél hónap alatt viszont most teljesen megállt a fogyásom és nem tudom miért már több mint egy hete stagnál sőt többet is mutat A mérleg fél kilóval. Ugyanúgy csinálok mindent mint eddig az étkezésemben. Olvastam hogy lehet segítene hogyha egy...

2hete napi ~900 kalóriát eszek naponta, az első 1hétben lement 4 kiló azóta viszont stagnálok, pillanatnyi stagnálás lehetséges?

Biztosan nem eszek többet, ez látszott az első héten is és azóta is ugyanannyit eszem mégsem fogytam már egy hete. Érdemes valamit változtatni vagy kitartóan folytatni kell és jönni fog az eredmény?

Napi 600 kalória bevitelével sem fogyok?

Napi 600-650 kalóriát eszek már hónapok óta. Az elején le is adtam pár kilót egészen kb. 2 héttel ezelőttig amikor egyszerűen nem mozdul a mérleg. Miért lehet ez?

Hogyan tudnék most a lehető leggyorsabban fogyni? Mennyi ideig fenntartható egy 1000 kalória alatti diéta?

Lehet ez most egy kicsit hosszú lesz, de már tanácstalan vagyok. 1 éve ilyenkor elkezdtem kalóriát számolni, napi 1200 kalóriával kb 2 hónap alatt szépen le is mentem 68-ról 56 kilóra. (168 centi körül vagyok). Ezután elkezdtem napi 1700 kalóriát enni súlymegtartás...

Ha egy évig 1200 kcal-t eszek, nem fog hozzászokni a szervezet és megállni a fogyás?

ha mondjuk az alapjárat lemegy 1600-ig a fogyás miatt, de van olyan, hogy mégse fogok fogyni a deficit ellenére hozzászokás miatt? 99 kilósan 1200 kalóriával kezdtem decemberben, és félek, hogy meg fog állni a fogyás idővel. Most vagyok 81-nél, még sok van vissza,...

Stagnálok 1 hónap után, meddig fog tartani?

Yazio szerint a nagyjából heti 1 kiló érdekében napi 1850 kcalt ehetek. Ez 1 hónapig sikerült is, sőt kicsit több is, lement 6 kiló. Most viszont talán 0,4kg ment le 1 hét alatt. Ez stagnálás? Visszafog térni a heti 1 kiló minusz, vagy ez már csak ilyen kevés lesz és...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!