Mit tegyek ha a napi fogyasztott kalóriám túl alacsony?

Írd le légy szíves, pontosan mit és mennyit szoktál enni, illetve mit és mennyit eszel mostanában.
Egyébként a súlyod a magasságodhoz nem sok, fogyni szerintem semmi esetre sem kellene, legfeljebb sporttal tudod az alakodat formálni.
Nem tudom, hogy számoltad ki a kb 1500 kcalt, de ez igen alacsony érték, nálad ennyi a BMR, azaz az a keret, ami csak ahhoz kell, hogy a szervezeted müködjön, életben tudj maradni.
Írd le légy szíves, pontosan mit és mennyit szoktál enni, illetve mit és mennyit eszel mostanában. - Ma 20 gramm zabpelyhet ettem tejjel, de általában smoothie - t szoktam inni, banánosat, gyümölcsöset, nem tudom pontosan mennyit. Tízóraira két olyan kis szendvicset szoktam enni teljes kiőrlésű diós gyökérkenyérből, kevés vajjal, sokával megrakva, ma ettem utána hétvégéről maradt kézműves csokit, de ehelyett cukormentes müzli/zabszeletet, gyümölcsöt, joghurtot fogyasztok általában. Ebédre itthon 40 g Rántott sajtot, 1 adag húst, 1 adag rizst ettem, néha eszek utána csokit, vagy köretnek szoktam még krumplipürét, meg sajt helyett csirkét hasonló mennyiségben. Vacsira egy szelet olyan kenyeret (10 g) ettem, pár csöpp joghurtot kentem rá, karikáztam rá főtt tojást (30 g), ettem mellé még egy ebédről maradt rántott sajtot (20 g) és ettem 1, azaz 1 darab zabkekszet baracklekvárral.
Egyébként a súlyod a magasságodhoz nem sok, fogyni szerintem semmi esetre sem kellene, legfeljebb sporttal tudod az alakodat formálni. - Tudom, hogy nem kéne sokat, és amúgy maximálisan elégedett vagyok a testemmel, de amikor pár kilóval kevesebb voltam lényegesen jobban éreztem magam. A kalóriát az applikáció dobta.

Diós gyökérkenyér? Olyanról még nem is hallottam. De ha csak egy szelet tk kenyérrel számolok ami átlag 60g akkor a tízóraid kb 300-500 kcal
Ebédre sajtot is és husit is ettél? Mert akkor az is úgy 5-600 tól indul. A vacsorára azok az értékek meg értelmezhetetlenek. 10g kenyér? Csak a héját etted? Meg egy fél tojást?
Nem azt mondom hogy rossz, de nekek ez ránézésre 1000-1500 kcalnak tűnik. Próbáld meg pontosabban lemérni meg meghatározni miből mennyit eszel.

Az a zab ia lehetne duplája és a rántott sajt is.
Ezek birzalmasan pici adagok.
Kellene tobb zoldseg is mert lehet hogy vekony vagy de ez igy nem tul taplalo

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!