Lehet, hogy ennyi kalóriára van szükségem?
Figyelt kérdés
Régóta deficitben ettem, de amikor próbálok visszaállni súlytartásra, meglep, hogy mennyi ételre van szükségem, hogy ne legyek éhes. 165 cm, 57 kg vagyok. Hetente kétszer edzem kondiban. A kalkulátorok szerint kb. 1700 kcal lenne a napi szükségletem. Nekem viszont úgy érzem, kell legalább 2000, de nem merek hosszútávon ennyit enni, mert félek a hízástól. A neten is mindenhol azt látom/olvasom, hogy a hozzám hasonló lányok ennél jóval kevesebbet esznek. Én 5-ször, néha 6-szor is eszem egy nap, bár egyszerre nem sokat. Makrok ma pl.: 110 g fehérje, 220 g szénhidrát, 50 g zsír. Néha ehhez képest több a fehérje és kevesebb a szénhidrát. Van rajtam kívül olyan, aki hasonló adottságokkal ilyen mennyiséget eszik? Lehet ezzel vajon súlyt tartani? Nagyon nehezen fogytam le ennyire, nem szeretném újrakezdeni...jún. 9. 19:48
1/9 anonim 

válasza:

Nyugodtan kísérletezz, csak mérd hetente a súlyod. Nem úgy fogsz visszahízni hogy+5 kg egyből. Persze a mérlegen megjelenhet+2-3 is akár az ingadozás miatt.
2/9 anonim 

válasza:

110 gramm fehérje minek neked amúgy? a zsír viszont kevés azon is emelni kellene.
3/9 A kérdező kommentje:
Ismerősök, akik nálam jártasabbak a témában, azt mondták, hogy a testúlyom kétszeresével egyezzen meg a fehérje grammban.
jún. 9. 20:35
6/9 anonim 

válasza:

Nem ismerőst kell kérdezni hanem dietetikustól személyre szabott tanácsadást kérni.
Nem írod mennyit sportolsz így abszolút nem lehet megmondani hogy mennyi lehet a súlytartásid
8/9 anonim 

válasza:

Túlzás az a fehérje mennyiség. Az ideális testtömeggel kell számolni, ami esetedben 55 kg. Annak a másfélszerese grammban még bőven elég a testépítéshez.
1700 kcal és sportolás mellett valószínűleg tovább fogynál. Neked kell kitapasztalni, mennyi kcal bevitel mellett tudsz kényelmesen, nem éhezve súlyt tartani.
9/9 A kérdező kommentje:
Szóval kb. 80 g fehérje legyen? A kalóriával még akkor kísérletezem.
jún. 11. 13:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!