Mikor kell emelni az ismétlések számán ha edzek?
Figyelt kérdés
Szóval 2 hete edzek itthon 2 db 4 kg súlyzóm van igazából csak az egyiket használtam a 2 hét hét alatt tudom nem nagy súly de be fogok majd szerezni 10 és 20 kg-t is csak nem akartam egyből nagyobb súllyal kezdeni. 3x15 ismétlést csináltam guggolásokból, kitörésből,csípőemelés, különböző lábemelésekből és úgy tudom növelni kell vagy a súlyt vagy az ismétlésszámot csak azt nem tudom mennyi idő után. 2 hét után növeljem vagy 1 hónap után? Heti 3 x edzek többi napon futok. Igazából ezt se érzem olyan könnyűnek szóval nem érzem, hogy megszoktam volna és izomlázam is van de viszont fejlődni szeretnék. 25 éves nő vagyok 165 cm 73 kg fogyás és formálódás a célom.nov. 3. 10:18
1/1 anonim 

válasza:

válasza:"Úgy tudom növelni kell vagy a súlyt vagy az ismétlésszámot"
Ha célod, hogy szedj fel izmot akkor mindenképpen kell súlyt növelned. 2x4 kg-al maximum karra tudsz edzeni, hogy annak "értelme" legyen izomépítés szempontjából, ezt is csak akkor ha sosem edzettél előtte.
Ha nem kimondottan izomtömeg növelés a célod csak fogyás és az izmaid karbantartása, átmozgatása, megtartása akkor emelhetsz az ismétlés számon ha nagyon akarsz, de igazából tökre mindegy, 15 ismétlés már alapból soknak számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!