Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Milyen gyorsan összedobhatós...

Milyen gyorsan összedobhatós kaját csináltok ha nincs időtök főzni?

Figyelt kérdés

Lakótársakkal élek, 3-an osztozunk egy hárompolcos hűtőn aminek a fagyasztó része nem működik megbízhatóan, emiatt előre főzni nem sokat tudok, viszont van rajtam 20kg felesleg ami már nagyon zavar, és szeretnék megszabadulni tőle.

Mivel tudnám kiváltani a gyorsan összedobott szendvicseket, tésztaételeket és salátákat? Étkezési naplóm szerint nagyon kevés fehérjét, megfelelő mennyiségű szénhidrátot eszem, a zsírbevitelen pedig elszoktam csúszni mert sok sajtot, tejszínt és tojást eszem. Nem tehetek róla de valamiért undorodom a csirkehústól, van egy fura mellékíze bárhonnan veszem. Mit tudnék helyette készíteni pl a salátához, hogy növeljem a fehérjetartalmat?

Örülnék ha megosztanátok velem hasonló gyors de egészséges recepteket amik nem igényelnek hosszú előkészületet vagy extra eszközöket.

febr. 21. 19:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Sütő van? Mert ha igen akkor szerintem a sütőzacskóban készült ételek valók neked. Én nagyon rákaptam mostanában, azokkal aztán tényleg kevés a macera.
febr. 21. 20:11
 2/12 anonim ***** válasza:
18%
Fehérenek tökéletes a fött tojás (zsírmentes!!), nem igazán kell hozzá idö.
febr. 21. 20:21
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Csíkokra vágok húst (pulyka, kacsa, marha, sertés) vagy halat (lazac, tilápia, tőkehal, tonhal), befűszerem, besózom, percek alatt átsütöm serpenyőben vagy air fryerben.

Ha nincs időm köretet (rizs, bulgur, kuszkusz, krumpli) készíteni, akkor olajos magvakat (mogyoró, mandula, dió, kesu) eszek mellé zöldséggel vagy salátával. Desszertként benyomok egy-két gyümölcsöt, és ennyi is.

febr. 21. 20:35
 4/12 A kérdező kommentje:

#1: van, de sajnos az sem mai darab. Főzésnél mindig döntenem kell, hogy a tetején lévő elektromos főzőlapot használom (összesen 2 edényt lehet egyszerre rátenni) vagy a sütőt ami inkább melegít mint süt. Átlagosan kétszer annyi időbe telik sütni benne mint amit a receptek írnak, ezért inkább főzök mint sütök.

Nem ideálisak a körülmények tudom, de nem akarok addig kövér maradni míg nem tudok változtatni.

Ezért kezdtem el több joghurtot enni, salátát, halkonzervet, stb csak sajnos nagyon alacsony így is a bevitt fehérje és állandóan éhes vagyok. Vettem fehérjeport de nem akarok csak azon élni.

febr. 21. 20:51
 5/12 anonim ***** válasza:
70%

Sertesszűz, comb, karaj

7 szazalekos daralt hust is tudod mindenbe tenni

Pulykamell is jo

Ezek mind nagyon sovany husok. A high protein joghurt is jo valasztas. A tejszint csereld 10 szazalekos fozotejszonre. Tejdolt joghurtra. Sajtot nagyon kevésre és lightra

febr. 21. 22:48
 6/12 anonim ***** válasza:
77%
A nyers zöldséggel hogy állsz? Fetával, juhtúróval sok minden finom, és csipegetni is lehet...
febr. 22. 01:22
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
szerezz be egy airfryert
febr. 22. 06:56
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
A fogyas nem azon mulik h van e suto meg ilyenek.. ezerfele mast is lehet enni. Eleg egy serpenyo is vagy azse. Meg sok edzes persze
febr. 22. 10:00
 9/12 A kérdező kommentje:

#6, #8

Tudom, hogy a fogyás nem a konyha felszereltségén múlik de eléggé lekorlátoz.

Főznék én bonyolultabb ételeket is ha tudnék nagy adagban és pl betenni belőle fagyra, de így, hogy egyszerre max 2-3 napra tudok kaját főzni és azt sem változatosan mert erősen korlátozott a hűtőben a hely így nem tudok rá annyi időt és energiàt szánni.

Pont ezért írtam ki a kérdést, hogy tudtok-e ajánlani egyszerű, gyorsan összedobható recepteket.

Szeretem a zöldségeket, van, hogy vacsira csak 2 répát eszem hummusszal, de kicsit kezdem unni.

Salátákat, leveseket is szívesen csinálok bármiből, és megeszek szinte minden zöldséget/gyümölcsöt. A fehérjével gyűlik meg a bajom. 77 kg vagyok, mellé nagyon alacsony és átlagosan 1g/kg fehérjét tudok enni ami tudom, hogy kevés.

Jól tartom a súlyom évek óta, de nehezen tudok kalóriadeficitben maradni és félek is, hogy zsír helyett izmot fog bontani a testem.

Ezért érdekelnek az egyszerű fehérjeforrások/receptek.

febr. 22. 11:56
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Kölestészta, 2-3 perc a főzési ideje, és elég sok helyen lehet kapni. Erre megy a túró meg natúr joghurt. Ezeknek nagyon alacsony a kalóriatartalma, így a pirított szalonna is bele szokott férni (a sovány és zsiradék nélkül sütöm). Szóval percek alatt megvan a túróstészta.
febr. 22. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!