Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha a kalóriaszámlálás működik,...

Ha a kalóriaszámlálás működik, akkor hogyhogy nem híznak el az alkoholisták?

Figyelt kérdés
Rengeteg alkoholista sovány. Egy családtag napi min. 3 liter bort ivott, meg még evett is valamennyit. Mégis csont és bőr volt.

febr. 23. 17:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%

Rengeteg túlsúlyos alkoholistát ismerek/látok, úgyhogy a nagy világmegfejtésed ökörség.

A durvább alkoholisták egyébként sokszor napokig nem esznek, csak bepiálnak napi 2000 kalóriát, amivel nincsenek többletben, ezáltal nem híznak, viszont ölik magukat. Ráadásul az alkoholizmusnak van egy stádiuma, ahol a szervezet már annyira leépül, hogy se testzsír, se izomszövet, se semmilyen szövet nem igazán van.

febr. 23. 17:25
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt egy alkoholista rokonom (nő), csont és bőr volt. Mondjuk soha nem is evett semmit, csak ivott.
febr. 23. 18:22
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

1. VAN sovány meg VAN elhízott alkoholista.

2. A tömény alkoholban van sok kalória, a borban/sörben nem

3. Sok - föleg súlyosabban - alkoholista nem eszik, vagy csak minimálisan, az alkohol az, amiböl a minimális kalóriaszükségletet fedezik.

A 3 liter bor kb 2000 kcal, ami nem igazán sok egy átlag ember számára.

febr. 23. 19:10
 4/12 A kérdező kommentje:
3 liter száraz bor = 2550 kcal
febr. 23. 19:34
 5/12 anonim ***** válasza:
30%
És mért kéne 2500 kilokalóriától egy férfinak elhíznia? A 3 litert meg csak te tippeled, nem számolgatod az üvegjeit.
febr. 23. 19:43
 6/12 anonim ***** válasza:
79%

3 liter vörösbort számoltam, az átlagban 2100 kcal.

Egyébként ez abszolút nem sok egy felnött embernek

febr. 23. 19:56
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Okkal alkoholistak. Sokszor melle van pl depresszio. Megvaltozik a teljes hormonrendszer
febr. 24. 08:00
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

És rengeteg kövér.

A sovány alkoholisták általában hajléktalanok, mélyszegénységben élők. Ők inkább isznak mint esznek, ennyire egyszerű a matek.

febr. 24. 11:38
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Többféle ember létezik. Vannak, akik akkor is kevesebbet ennének, ha nem lennének alkoholisták. Vannak, akik akkor is sokat, és piálás mellett is sokat esznek.

Egy biztos, a legalja alkeszok, az igazi mély alkoholbetegek nem esznek, már nem tudnak, piálnak. Volt ilyen ismerősünk, csont és bőr volt, reggel megivott egy pohár tejet, elment dolgozni, nem evett semmit, hazajövet ment a kocsmába, talajra itta magát, hazament, aludt. Reggel ugyan ez. És ezt tolta évekig. ESetleg hétvégén kajált valamit, de annyira ivott, gyakorlatilag egyik alkoholmámorból a másikba, hogy ideje se volt enni. Ezt a mély részét talán 3-4 évig tolta, aztán meghalt.

febr. 24. 11:53
 10/12 anonim válasza:
24%
Alkoholtartalomra visszazámolva a vodkában kevesebb kalória van mint a sörben vagy a borban.
febr. 24. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mi értelme van a kalóriaszámlálásnak?

Szerintem teljesen felesleges dolog, elég hogy ha csak simán kevés kalóriás ételekből keveset eszünk.

Érdemes abbahagyni ezen a ponton a kalóriaszámlálást?

Nő vagyok, 164 cm. Tavaly márciusban 72-73 kilót mutatott a mérleg. Lelki és anyagi okokból kifolyólag kevesebbet ettem és szeptemberig lefogytam 58 kilóra. Októberben kicsit helyreállt az életem és újra kezdtem enni, amit csak megkívántam és amennyit csak akartam....

Önmagában a kalóriaszámlálas elég?

Sziasztok. Van akinek beválik, hogy csak kalóriaszámlálással fogy/fogyott? Nekem muszáj volt beiktatnom egészséges, alacsony kalóriás ételeket, hogy működjön.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!