Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogy vessek véget a stagnálásnak?

Hogy vessek véget a stagnálásnak?

Figyelt kérdés
Január 24.-kén kezdtem el fogyókúrázni. Ettől a naptól kezdve heti 6 napot tornázok 50-60 percek. Otthon Rubint Rékára. Plusz napi 1200-1300 kcalt eszek. Kalóriadeficit. Az első hónapban le is ment 5 kg. Heti 1 kg. Örültem neki nagyon. Viszont Egy teljes hónapja stagnálok. Egyik nap 75kg vagyok,a másik nap 76. És ez már egy hónapja megy. Mindent ugyanúgy csinálok. És már nem akarom de ott tartok hogy feladom. Mert egyszerűen ez kész katasztrófa. Olyan is volt a napokba hogy ilyen 10óra körül 75.50kg voltam majd 14:00-kor már 76.50 reggelig meg csak 50 dkg ment le. És tudom hogy nem folyamatosan mérni kell magam,de nagyon aggaszt hogy egyszerűen nem akar megindulni. Késett 22 napig a menstruációm. Azt hittem ezért stagnálok. De már azóta el is múlt mégsem indul be a fogyás.
ápr. 5. 09:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Kizárólag a reggel mért értékek számítanak. Egy nap 2 kg-it is ingadozik az ember súlya.

75 kilóval ennyi sporttal lényegében éhezel. Nem csoda hogy nem bírod.

Egyél többet, legyél türelmesebb és méreckedj heti 1x

ápr. 5. 13:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

1200 kalória az semmi. Egy négyéves napi szükséglete.

Ezzel szemben te felnőtt vagy, sportolsz is, ne sanyargasd magad, mert csak tönkreteszed a szervezeted.

ápr. 5. 15:38
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Az első 5 kg azért ment le könnyen, mert az nem csak zsír volt, a glikogén és a víz ment le. Most már a zsír égne, ami lassabb.

Azért stagnál, mert túl kevés a kalória, a tested stressznek érzékeli: visszatartja a vizet, lassítja az anyagcserét, hormonálisan védekezik. A késő menstruáció pont ezt mutatja, a tested túlterhelt és spórol.

1400-1600-ra is felmehetsz, gyakran ez indítja be a fogyást, mert a tested megnyugszik.

Nem kötelező heti 1x mérni, de ha többször méred, akkor átlagold ki egy hétre. És lehetőleg mindig ugyanakkor mérd.

Másrészt, attól hogy a testsúly nem változik, még izmosodhatsz és veszthetsz zsírt. Úgyhogy a derékbőséget is mérni kéne.

ápr. 5. 17:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugtatsd meg a szervezetedet, hogy nincs semmi baj, van ennivaló, nincs éhínség, hozzányúlhat a tartalékhoz, nem kell vésztartalékolni. Ezt úgy éred el, ha kicsit többet eszel.
ápr. 5. 18:41
 5/8 anonim ***** válasza:
52%
Kétszer meggondolják, hogy Rubin Rékára vagy sóher Norbira edzek. Valószínűleg mindenféle anyaggal és rákkeltő anyaggal teleették magukat. Réka sem idős, mégis rákos.
ápr. 5. 23:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg egyél többet. Én alacsony vagyok, 160 cm alatt, 55 kilóról indultam, és én is simán ehetek 1400 kalóriát egy nap, bőven deficitben vagyok vele úgy, hogy szintén heti 6 nap mozgok. Pedig nekem tényleg nem nagy a mozgástér, mert kicsi vagyok. Ha csak 10 centivel magasabb vagy nálam, már akkor is eszméletlen kevés 1200 kcal. Még nekem is kevés.
ápr. 6. 09:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

"Olyan is volt a napokba hogy ilyen 10óra körül 75.50kg voltam majd 14:00-kor már 76.50 reggelig meg csak 50 dkg ment le."

A fogyás az nem így működik. És fölösleges napközben mérni magad, nyilván mást fog mérni a mérleg, mint reggel éhgyomorra.

ápr. 6. 14:18
 8/8 anonim ***** válasza:

Az 1200kcal nagyon kevés, főleg ha heti 6x tornázol is.

Próbáld meg csökkenteni a szénhidrátot akàr minden második nap. A szénhidrát nem csak vizet köt meg a testben de könnyű energiaforrás is. Ha kicsit visszaveszel belőle, a test kénytelen zsírt bontani, hogy energiához jusson.

Ez nem azt jelenti, hogy még kevesebbet kell enned, csak okosabban.

tegnap 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!