Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Fogyás elősegítésére, izommegt...

Fogyás elősegítésére, izommegtartásra, formásodásra milyen gyakorlatokat kellene csinálnom? Milyen tapasztalatotok van személyi edzővel, egyedi edzéstrevvel?

Figyelt kérdés

Hozzám legközelebb tömegközlekedéssel kb 1 órára van edzőterem, de nem tudom magam rávenni, hogy 2 órát utazzak (oda-vissza) 1 óra edzésért.

Vennék inkább itthonra néhány kézisúlyzót, akár állíthatósat, de nem tudom mit kellene belőnöm célnak. Nagyobb súlyokat vagy sok ismétlést?

Szeretnék nőies maradni és félek, hogy nem megfelelő gyakorlatoktól még szélesebb leszek. (Pl a vádlim már túlsúly előtt is vastag volt, hosszúszárú csizmát nagyon nehezen tudtam venni.)

Egy ideje gondolkodom, hogy Dubi Annával felvenném a kapcsolatot otthoni edzésterv készítésre de ahogy olvastam az appja teljesen automatizálva van, nem tudom van-e lehetőség kiszedegetni belőle azokat a gyakorlatokat amik tovább rombolnák az összképet.

Azért szimpatizálok vele, mert olvastam, hogy van lehetőség videót küldeni és ha rosszul végzem a gyakorlatot korrigál.

aug. 8. 14:35
 1/9 anonim ***** válasza:
56%

"milyen gyakorlatokat kellene csinálnom?"

Bármilyen sporttevékenység kalóriát éget, de ha formásodás, azaz izomépítés a cél, akkor izomépítő gyakorlatokat kell csinálnod.

"Milyen tapasztalatotok van személyi edzővel, egyedi edzéstrevvel?"

Jó edzővel és jó edzéstervvel jó tapasztalataink vannak. Rossz edzővel és rossz edzéstervvel rossz tapasztalataink vannak.

"Hozzám legközelebb tömegközlekedéssel kb 1 órára van edzőterem"

Lehetetlen. Hol laksz?

"Vennék inkább itthonra néhány kézisúlyzót"

Kezdetnek jó, de hamar elérheted a progressziós lehetőségeid határát, progresszió nélkül pedig nincs fejlődés. Ezért lenne jobb a konditerem.

Lehet, hogy nem is a gyúrás, hanem egy teljesen más sportág lesz a te utad, úgyhogy amúgy se költs sok pénzt súlyzókra.

"félek, hogy nem megfelelő gyakorlatoktól még szélesebb leszek"

Nem leszel.

"Dubi Annával felvenném a kapcsolatot"

Nem ajánlom.

"van lehetőség videót küldeni és ha rosszul végzem a gyakorlatot korrigál"

Ez minden online coachnál alap.

aug. 8. 14:47
 2/9 anonim ***** válasza:
43%

Az általad leírt célokra a konditerem lenne a legmegfelelőbb.

Ott érnéd el leghamarabb és legkönnyebben a számodra megfelelő alakot.

Úgy gondolom, heti háromszor ki lehet bírni 1 - 1 óra utazást.

A többi napokon meg eljárhatnál futni!

Na, az nekem brutál vitte le a felesleget!

Ja és azt ne felejtsük el, hogy megfelelő étkezés is szükséges!

aug. 9. 14:53
 3/9 Flagstaff ***** válasza:
59%

Nőként nem termelünk annyi tesztoszteront, hogy hobbi szintű edzéssel jelentősen szélesebbek legyünk. Nekem is vastag a vádlim, de (a súlyzós) guggolásoktól, kitörésektől nem lett vastagabb. Nyugi, nagyon nehéz annyit edzeni, hogy már ne maradj nőies!

Én egyébként youtube-videókat javaslok, fölösleges nagyon misztifikálni az edzést, csak kövesd a képet. És igen, ahogy 2-es is írta, a kocogás remek zsírégető és alakformáló is!

aug. 9. 15:03
 4/9 anonim ***** válasza:

"eljárhatnál futni"

Ha a kérdező jelentősebb túlsúllyal rendelkezik, akkor a futást nem ajánlom, pláne előkészület nélkül, elégtelen bemelegítéssel, elégtelen mobilitással, rossz cipővel, rossz talajon.

"youtube-videókat javaslok"

Kezdetnek bármi jó, de pár hétnél/hónapnál tovább nem fog YouTube videókra ugrálni. Olyan mozgásforma kell, amit szívesen űz hosszútávon, évekig-évtizedekig.

aug. 9. 21:59
 5/9 anonim ***** válasza:
Youtube -> no equipment workout to build muscle
aug. 11. 10:31
 6/9 Karina24 ***** válasza:
Helyedben még mindig az edzőtermet választanám az utazás ellenére is.
aug. 11. 16:06
 7/9 Flagstaff ***** válasza:
64%
4-es, én pl. több mint négy éve "ugrálok" YouTube videókra, pont azért, mert nem kell hozzá utazni, nem igényel különösebb rákészülést, és akár 20-30 percet is edzhetek, ha éppen csak annyi időm van, nem kell mindig egy egész órát rászánni. Nagyon jó videók vannak, tényleg érdemes nézelődni!
aug. 19. 12:24
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

"én pl. több mint négy éve ugrálok YouTube videókra"

Te vagy az egyetlen a Földön. Vajon a kérdező lesz a második?

aug. 19. 12:36
 9/9 A kérdező kommentje:

#8 lehet igen, lehet nem. Majd eldől.

Milyen jó a szabad akarat, hogy bármikor meggondolhatom és "holnaptól úszni járok" vagy edzőterembe.

Most egyelőre elkezdtem Chloe Ting 2 week shred programját. Igaz nem 2 hétig tartott, még mindig csinálom mert az első nap után ki kellett hagynom 4-et az izomláz miatt.

Aztán újrakezdtem.

Tudom puding vagyok de majd eljön az is mikor egymás után 2-3-4 napig tudok edzeni 40-60 perceket pihenőnap nélkül.

Étkezés nagyjából ugyanaz mint előtte, de próbálok kicsit kisebb adagokat szedni és főzéshez kevesebb zsiradékot használni. Van napi 1 tejeskávém cukorral és bűntudat nélkül. (Korábban 2-3-at ittam naponta).

Sajnos nem mértem centikben a változást de fogytam 3kg-t. Még hátravan 20-22kg. (Majd a tükör megmondja).

aug. 27. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Mostanában napi kb 3-4 liter bort iszok. Tudom alkoholista vagyok. Van olyan alkesz aki ennyit megiszik ? Vagy én egyedi eset vagyok ?

Azért érdekel,mert úgy érzem,hogy nem sok ilyen ember van mint én aki ennyit iszik. 2 liter már kevés. Szinte meg se árt.

Autós lánynak milyen egyedi ajándékot készítenétek?

Sziasztok. Autós lánynak szeretnék ajándékot készíteni, tudnátok ötleteket javasolni? Olyan dolgokra gondolok mint a vasrózsa.Valakinek van ötlete ezen kívül?

Tudom, hogy sok ilyen kérdés van és át is lapozgattam őket, de mindenki egyedi. Tanács kellene, hogy hogy tudnék lefogyni. (?)

Olyan 178cm mellé vagyok kb. 85kg. Tudom, hogy ez elég sok, de nem olyan nagyon vészes. Le szeretném adni, mert mostanában elég rossz a közérzetem és abban reménykedek, hogy a fogyás segítene valamennyit. Na meg az önbizalmamon is dobna remélhetőleg és, hát, arra is...

Kinek milyen furcsa vagy egyedi étkezési szokásai vannak vagy ismerőseinek?

Sajnos én is kialakitottam egyet és nagyon nehezen megy a leszokás róla,de igyekszem; én kb három-négy naponta telezabálom magam (persze nem szemét kajákkal) következő nap nem eszem semmit,utána levő nap csak kakaóskávét iszom,harmadik nap 1000kcal alatt eszem...

Milyen általános igazságok vannak az étkezést illetően?

Tapasztalatom szerint nem létezik a mindenkit általánosan és biztosan üdvözítő megoldás. Az étkezés, a diétát, a fogyókúrát illetően sem. Ezért gondolom azt, hogy mindenkinek érdemes lenne összeállítania a saját étrendjét, diétáját, ami neki beválik, működik. Persze...

Belsőcombról fogyás? Formás popsi? Lapos has? Hogyan? (Egyedi ötleteket)

Nem olyanokat várok mint például "Ne egyél!" vagy hasonlók. Jó pár olyat tudok, amivel pont ezeket a részeket lehet formálni, de kíváncsi vagyok hogy ti tudtok egy egyedi módszereket. Tehát főleg olyan ötleteket várok, amelyeket ti fejlesztettetek ki! :D

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!