Hogy hízhatok napi 1000 kalóriával?
A térdem miatt muszáj fogynom. Lehetőleg gyorsan, legalább az első kilókat.
Napi max 1000 kalóriát eszem. Az első héten 2 kilóval kevesebbet mutatott a mérleg, aztán most, rá két napra, fél kilóval többet.
A pajzsmirigyem alulműködik, arra most kapok gyógyszert. Amiatt lehet? Mert olvastam, hogy amiatt nehéz fogyni, bármit is csinál az ember. De azt hittem ez csak kifogás.
Vagy azt is olvastam, hogy ha az ember nagyon keveset eszik, akkor a teste tartalékolni kezd és hiába eszik keveset, akkor is hízni fog. De ezt sem tartottam túl tudományosnak, amíg most nem tapasztalom szemelyesen.

válasza:

válasza:173 cm vagyok es 124 kiló.
Sajnos én nem érek rá, mert az egyik térdem mar teljesen tropa. Es megmondták, hogy nem is műtik, amig nem fogyok.
Jelenleg nem mozgok sokat, mert feküdni kell a lábam miatt. Viszont hamarosan újra dolgozom, ami 8 óra állás egy rossz térddel (a masik is kezd tönkremenni, mert azt terhelem) es ekkora túlsúllyal.
Az 1000 kalória biztosan annyi, mert lemérek mindent. Beszamolom az 1 szem mandulát, de még az egy kenésnyi vajat is a tojas alatt, amit a merleg le sem tud mérni

válasza:"ha az ember nagyon keveset eszik, akkor a teste tartalékolni kezd és hiába eszik keveset, akkor is hízni fog. De ezt sem tartottam túl tudományosnak, amíg most nem tapasztalom szemelyesen."
Nem attól lesz valami tudományos, hogy megtapasztaljuk. Senki nem tapasztalja a rádióhullámokat, mégis vannak. És sokan tapasztalnak hallucinációt, attól még nem lesz valódi.
A lényeg, hogy egész egyszerűen a szervezet le tudja vinni a fogyasztását nagyon kevésre, a rengeteg felesleges apró mozgolódás lecsökkentésével, amit észre sem veszel.
Ezért nagyon nem jó ötlet az ilyen extrém alacsony kalóriabevitel, mert egyéb problémákat is okozhat. Kell egy jó becslés, hogy mennyi a normál napi energiafelhasználásod. És az alatt kell tartani a bevitelt, kb 20%-kal. Nem pedig 100%-kal, mint ahogy most teszed. Mert egy 120 kilós embernek biztos kell alsó hangon napi 2000 kalória.

válasza:Az első héten egészen biztosan nem zsírt, hanem folyadékot veszítettél és abból jött vissza valamennyi.
Figyelj oda a napi legalább két liter folyadékra, hogy a fogyás alatt felszabaduló salakanyagok távozni tudjanak a vizelettel.

válasza:Valószínűleg folyadékot tartasz vissza.
Kontraproduktívnak hangzik, de igyál sokat! Ha sok a folyadék, akkor a szervezet sem próbál tartalékolni, hanem ami befolyik, az rögtön kifolyik.
Ez persze akkor igaz, ha a nagy súlyod mellé nincs mondjuk némi szívproblémád is, hisz a vizesedés a gyenge szívműködés egyik klasszikus tünete.
Ha sokat is vagy ágyhoz kötve, azért mozogni akkor is lehet, akár fekve, akár ülve az ágy szélén, vagy éppen egy széken. Ezeket el kell kezdened csinálni, és az a napi pár száz kalória is számítani fog, elindul a fogyásod. Emellett a szervezeted is azt érzékeli, hogy nem vegetálsz, hanem magasabb energiafogyasztással hozod le a napjaidat, és hát van ott bőven tartalék, amihez nyúlhat, nem kell egyből vészhelyzeti takaréklángra tennie magát.
A sok zöldség-gyümölcs, sok folyadék, megfelelő mennyiségű fehérje, némi zsír, szénhidrát (tehát a kiegyensúlyozott étrend) segíteni fog akkor is, ha nem számolod a rizsszemeket a tányérodon. Ha pedig gyanús, hogy a vizet tartod vissza, akkor érdemes megnézni, hogy mennyi sót fogyasztasz.
"aztán most, rá két napra, fél kilóval többet."
Ezért fasság napi szinten nézegetni a mérleget. Valamennyi napi szintű kilengés normális, akár lehet attól is, hogy többet mozogtál és többet ittál. Ha nőből vagy, akkor a ciklusod, hormonháztartásod is kihatással lehet a súlyodra.
-----
MÁS:
"Az 1000 kalória biztosan annyi, mert lemérek mindent."
"173 cm vagyok es 124 kiló."
"mert az egyik térdem mar teljesen tropa. Es megmondták, hogy nem is műtik, amig nem fogyok.
"A pajzsmirigyem alulműködik"
A leírtak mindegyike indokolná, hogy szigorú orvosi felügyelet mellett fogyj. Ahogy a kollégák már leírták, hogy napi 1000 kalóriával tönkre tudod vágni a saját testedet. Én csak annyit tennék hozzá, hogy ha komplex életmódváltás nincs mögötte, akkor még vissza is jön.
Szóval, ha nem beszéltél erről még orvossal, akkor legyél szíves. A cél az lenne, hogy egy tartható étrendet állítsatok össze + találjatok egy olyan mozgásformát, ami támogatja a fogyásod, de nem öli térdeidet (gyógytorna, vízi torna stb.).

válasza:Úszi lehet rossz izületekkel, úgyhogy heti min3x1km az első hónapban amit nagyon max 40 perc alatt le kell úsznod. Addig úszod az 1 kmet amíg 25 perc körül teljesíted. 3. Hónatól már illene úszndod min 1,5 kmet kb 40 perc alatt.
Aztán innentől úszhatsz heti 5x is.
Normálisan egyél, ne koplaj mert kell az izmoknak az energia, de kalória deficitben kell lenned. Ja a súlyod előszőr hirtelen csökkeni kezd, aztán bestagnál hónapokra, mert az izmokkal súlyt veszel magadra, de a térfogatod folyamatossan csökkeni fog.
Ha gyorsan fogysz és nem edzel egy telibeszart buvárruhára fogsz hasonlítani.
Min 50 kg zsírt kell fogynod, ezt normálisan kivitelezve min 1,5 év.
Kb fél év után elég erössek lesznek a térdeid az izom tömeg növeléshez, hogy a börödnek legyen mire ráfeszülnie. -->súlyzós edzés
Ja és szinte biztosan szét van nyílva a hasizmod, erre speciális gyakorlatok vannak, szintén nem kell hozzá a térded. Kezdetben amikor nem úszol akkor hasazol. Aztán később heti 3 kondi, 2 úszás, a hasazás pedig a kondival.
Ha szorgos voltál és jó a genetikad 2-3 év után nem kell has és kar plasztika.
Végül heti 3 edzéssel szinten tartasz életed végéig.

válasza:1-2 hèt súlyingadozásnál nem lehet èrdemben se fogyásról se hízásról beszèlni.
A kevès kalória nem normális , nem egèszsèges, ès èpeszű ember szamára nem is fenntartható hosszútávon. Azaz semmi èrtelme.
A szervezet nem raktároz, hanem adaptálódik a bevitt kevesebb energiához. Feláldozva akár bizonyos testi funkciókat is. Lelassul az anyagcsere, fáradèkonyabb leszel, csomókban hullik a hajad, nem akar lejjebb menni a súly stb stb stb. ( Èn ezeket règen már mind megèltem, mikor ilyen ezer kalóriákkal próbáltam vergődni.)
Az èhezès Nem megoldás. Csak sokkal több problèmát generálhat.
X időnkènt megállhat a fogyás folyamata, akkor is, ha mindent jól csinál az ember, amennyire az emberileg lehetsèges. Az anyagcserèt amúgysem lehet pontosan számolni, ès sok dolog befolyásolja, napról napra is. Ilyenkor is (stagnálás esetèn) ( normális kcal deficitet tartva) ki kell tartani.
Nem fogsz feltètlen gyorsan lefogyni, akkor se ha koplalsz. + Nagy esèllyel a dupláját hízod vissza ha sikerül is, mert nem èletszerű folyton èhezni.
De a fogyás üteme amúgy is mindenkinèl más.
Ó hányszor hallottam èn, hogy nagy súlyból könnyű fogyni, hát rohadtul nem😂 mindenkinek. Nekem pl nem volt az. Minden kilóèrt vèrt izzadtam, számoltam, mèrtem, naplóztam, a semmiből èpítettem fel egy ülőmunka melletti közepes aktivitást, pedig minden porcikám fájt, a poklot is megjártam kb. 4 èvig tartott, mire lefogytam. Igaz, a feleslegem is nagyobb volt, de ettől függetlenül 40-50kg felesleg sem fog eltűnni rövid idő alatt, de mèg 20 sem valószínű. Nálam is Úgy ment, hogy voltak hónapok amikor semmi nem ment le. De Kitartottam mert amúgy is sokkal jobban èreztem magam, könnyebben mozogtam, jobb volt a közèrzetem ès legalább addig se híztam vissza az addig leadott felesleget, ès újra megindult.

válasza:Ha ennyire leviszed a kalóriabevitelt, akkor könnyen lehet hogy tartósan kevesebbre lesz szüksége a szervezetednek. Lábon lövöd magad vele.
Fordulj dietetikushoz, ez már nem a gyakori/facebook tanácsadás szintje. Ideális lenne gyógytornász is, aki tudna neked olyan sportot keresni, amit a jelen állapotodban is tudsz folytatni.
Amúgy a cél meg a lelkesedés nagyon jó, az tartson is ki. Ugyanakkor fontos a szakszerűség is. Ne tedd tönkre magad, azzal nem mész semmire.
További kérdések:
Szóval például az admin által megadott rántotthús receptnél merjem le kulon a csontokat eves utan? Vagy csonttal egyutt ha 200gramm akkor maradjon annyi.
Sziasztok! 175cm magas és 100kg, férfi, van rajtam sok izom. 1 éve kicsit elhanyagoltam magam, és zavar hogy pocakos vagyok már és az arcom kicsit "dagadtabb" lett. Yaziot elkezdtem használni június 1 óta, és most 99,4kg-nál tartok. Nagyon stagnál. Heti -0.5 kg...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!