Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Fogyásról kérdeznék, többi lent?

Fogyásról kérdeznék, többi lent?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

175cm magas és 100kg, férfi, van rajtam sok izom.

1 éve kicsit elhanyagoltam magam, és zavar hogy pocakos vagyok már és az arcom kicsit "dagadtabb" lett.

Yaziot elkezdtem használni június 1 óta, és most 99,4kg-nál tartok. Nagyon stagnál. Heti -0.5 kg lenne a cél.

Mindent nyersen számolom.

Aktivitás: alacsony, mivel ülő életmód (Homeoffice)

Sport: heti 5x kb 60 perc

Nem számolom bele az elégetett kalóriát.

Kalória: 2145.

Most újraszámoltam, és 2045 lett.

Valamit elrontottam, vagy mire figyeljek még?

aug. 26. 21:44
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
30%

Hát valószínűleg valamit nem jól számolsz és nem vagy deficitben.

A kalóriafelhasználásodat mi alapján számolod? Illetve írod, hogy mindent nyersen számolsz... az nem jó, mert nem nyersen eszed meg, változik a főzéssel valamennyit. Nem sokat ilyen 50-100 kcal adagonként, de ebből össze tud jönni annyi többlet, hogy már nem vagy deficitben. Sport heti 5x60 perc, de mi? Üdítő, kávé, ilyesmi benne van?

aug. 27. 10:03
 2/28 anonim ***** válasza:
30%

Felejtsd el a "fogyasztoszereket" és iktass be minden héten egy napot, amikor egy teljes napon át semmit sem eszel.

Ezt úgy értem, hogy az első nap megvacsorazol 17:00 órakor, a második nap nem eszel, a harmadik nap meg az első étkezésed 11:00 után legyen, és utána egy könnyű vacsora 17:00-kor.

Ez összességében hetente egy 42 órás böjt.

De egyébként is érdemes átállni arra, hogy az első étkezés 11-12 óra között legyen, amit egy második, kisebb kövessen 17-18 óra között.

aug. 27. 10:15
 3/28 anonim ***** válasza:
0%

*2-tes vagyok

Vegyél mate teát, a Taragüi Regular Blend, vagy a Taragüi Citricos nagyon jó a kezdőknek, mert enyhébb az íze, mint a többinek.

Vegyél egy french press típusú, 6 decis kávéfőzőt.

Tegyél a tartályba 1,5 evőkanál mate teát és fél evőkanál menta teát.

Öntsd fel a tartályt HIDEG vízzel.

Hagyd azni 3-4 órán át, közben a dugattyúval néhányszor mozgasd át a tealeveleket.

Szurd le és kortyolgasd el hidegen.

Elveszi az éhségérzetet, ha minden nap iszod.

aug. 27. 10:25
 4/28 A kérdező kommentje:

Yazio lőtte be, most próbálom 100 kalóriával kevesebbel. jelenleg 2045.

Nem fogok böjtölni, vagy étkezést kihagyni. kaloriadeficitben akarok lenni, csak nemtom mekkora a kaloria igenyem. Igen valami nem lett jo, gondolom lejjebb kell mennem. Majd 1-2 honap mulva kiderul.

aug. 27. 11:00
 5/28 A kérdező kommentje:
Nem vagyok éhes, mivel elég sok zöldséget eszek. Magas fehérje tartalommal.
aug. 27. 11:01
 6/28 A kérdező kommentje:
amúgy nemtom honnan szeded azt h nyersen nem jo. de pont nyersen szamolom, majd aztan megsutom. az a legpontosabb
aug. 27. 11:03
 7/28 anonim ***** válasza:
12%
6: igen, az rendben van, de a sütés/főzés hatására változik a térfogat, az összetétel valamennyit. Én se tudtam, lemértem az összetevőket nyersen, azt hittem, ez így jó, de kiderült, hogy nem. Pl. a tészta esetében tud látványos különbség lenni, hogy lemérsz mondjuk 100 g száraz tésztát, megfőzöd, kiszedsz a tánylrodra 100 grammot, az nagyon nem a teljes mennyiség lesz, amit megfőztél, kcalban pedig amúgy ez pont kevesebb. A húsokból kisül zsír, nedvesség, ez se mindegy, ha pontos képet akarsz kapni.
aug. 27. 11:28
 8/28 A kérdező kommentje:
igen tisztaban vagyok vele, mivel viz kimegy, annak meg 0kcal
aug. 27. 11:31
 9/28 anonim ***** válasza:
0%

2 és 3 vagyok.

A faxom se fog többet a két agysejteseknek life hacket magyarázni.

aug. 27. 11:44
 10/28 anonim ***** válasza:
24%

#2,3

Teljesen mindegy hogy főve vagy nyersen méred az alapanyagot de más lesz a kalória és makrótartalma.

Ha főve méred akkor ne a nyers alapanyag kcal tartalmával számolj és fordítva.

Gondolj bele pl ott a tészta, a rizs... főzés közben meg is duzzad és nehezebb is lesz mert megszívja magát VÍZZEL. Aminek ugye nincs kcal tartalma, tehát feleslegesen méred még azt is. Amit ezzel a "trükkel" csinálsz, az az hogy kevesebb kalóriát eszel mint amennyit számolsz.

De van sok más alapanyag pl zöldségfélék amik tele vannak vízzel és ez a víz párolog el vagy válik ki sütésnél. Ezt pedig azért hülyeség levonni mert "sűrübb lesz" a kalóriatartalma.

Gondolj a friss szőlőre - 100gramban van kb 70kcal. A szárított (aszalt) szőlőben amiből kipárolog a víz 100 grammonként van kb 300kcal.

Nagyon nem mindegy.

aug. 27. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Mi a véleményetek erről a fogyásról? 60 nap alatt 28 kg.

Valami nutri diéta volt az. Szerintem nem néz ki rosszul a srác, hiába fogyott gyorsan. Napi 900 kcalt evett.Vélemény?

Milyen kérdést tudnék feltenni az "eröltetetett fogyasról?

10-es osztálynak kell egy kérdőívet összeállítanunk az eröltetett fogyasról. Segítenétek pár kérdéssel légyszi?! :)

Sikertörténet fogyásról?

Mennyit fogytatok mennyi idő alatt? Volt olyan hogy feladtátok? Hányadszorra sikerült a célotok, nehéz volt? Jobb az élet kisebb súllyal? Mennyi ideje tartjátok a súlyotokat vagy még tart a fogyás? (akkor mi a célotok?) Köszönök minden választ :)

Van valakinek tapasztalata futással fogyásról? Vagy Ti mit sportoltok?

Futással kapcsolatos tapasztalatok érdekelnének leginkább,esetleg az is,hogy ki,mit sportol? :)

Valakinek van valamilyen tapasztalata a különleges limonádés fogyásról? Mi a véleményetek róla?

Olvastam egy receptet amibe kell víz citrom mentalevél gyömbér és uborka. Érdekelne hogy kinek milyen tapasztalatai voltak ezzel a módszerrel? kérem csak olyan válaszoljon aki próbálta vagy valamelyik ismerőse próbálta. Köszönöm.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!