Fogyásról kérdeznék, többi lent?
Sziasztok!
175cm magas és 100kg, férfi, van rajtam sok izom.
1 éve kicsit elhanyagoltam magam, és zavar hogy pocakos vagyok már és az arcom kicsit "dagadtabb" lett.
Yaziot elkezdtem használni június 1 óta, és most 99,4kg-nál tartok. Nagyon stagnál. Heti -0.5 kg lenne a cél.
Mindent nyersen számolom.
Aktivitás: alacsony, mivel ülő életmód (Homeoffice)
Sport: heti 5x kb 60 perc
Nem számolom bele az elégetett kalóriát.
Kalória: 2145.
Most újraszámoltam, és 2045 lett.
Valamit elrontottam, vagy mire figyeljek még?

válasza:Hát valószínűleg valamit nem jól számolsz és nem vagy deficitben.
A kalóriafelhasználásodat mi alapján számolod? Illetve írod, hogy mindent nyersen számolsz... az nem jó, mert nem nyersen eszed meg, változik a főzéssel valamennyit. Nem sokat ilyen 50-100 kcal adagonként, de ebből össze tud jönni annyi többlet, hogy már nem vagy deficitben. Sport heti 5x60 perc, de mi? Üdítő, kávé, ilyesmi benne van?

válasza:Felejtsd el a "fogyasztoszereket" és iktass be minden héten egy napot, amikor egy teljes napon át semmit sem eszel.
Ezt úgy értem, hogy az első nap megvacsorazol 17:00 órakor, a második nap nem eszel, a harmadik nap meg az első étkezésed 11:00 után legyen, és utána egy könnyű vacsora 17:00-kor.
Ez összességében hetente egy 42 órás böjt.
De egyébként is érdemes átállni arra, hogy az első étkezés 11-12 óra között legyen, amit egy második, kisebb kövessen 17-18 óra között.

válasza:*2-tes vagyok
Vegyél mate teát, a Taragüi Regular Blend, vagy a Taragüi Citricos nagyon jó a kezdőknek, mert enyhébb az íze, mint a többinek.
Vegyél egy french press típusú, 6 decis kávéfőzőt.
Tegyél a tartályba 1,5 evőkanál mate teát és fél evőkanál menta teát.
Öntsd fel a tartályt HIDEG vízzel.
Hagyd azni 3-4 órán át, közben a dugattyúval néhányszor mozgasd át a tealeveleket.
Szurd le és kortyolgasd el hidegen.
Elveszi az éhségérzetet, ha minden nap iszod.
Yazio lőtte be, most próbálom 100 kalóriával kevesebbel. jelenleg 2045.
Nem fogok böjtölni, vagy étkezést kihagyni. kaloriadeficitben akarok lenni, csak nemtom mekkora a kaloria igenyem. Igen valami nem lett jo, gondolom lejjebb kell mennem. Majd 1-2 honap mulva kiderul.

válasza:

válasza:2 és 3 vagyok.
A faxom se fog többet a két agysejteseknek life hacket magyarázni.

válasza:#2,3
Teljesen mindegy hogy főve vagy nyersen méred az alapanyagot de más lesz a kalória és makrótartalma.
Ha főve méred akkor ne a nyers alapanyag kcal tartalmával számolj és fordítva.
Gondolj bele pl ott a tészta, a rizs... főzés közben meg is duzzad és nehezebb is lesz mert megszívja magát VÍZZEL. Aminek ugye nincs kcal tartalma, tehát feleslegesen méred még azt is. Amit ezzel a "trükkel" csinálsz, az az hogy kevesebb kalóriát eszel mint amennyit számolsz.
De van sok más alapanyag pl zöldségfélék amik tele vannak vízzel és ez a víz párolog el vagy válik ki sütésnél. Ezt pedig azért hülyeség levonni mert "sűrübb lesz" a kalóriatartalma.
Gondolj a friss szőlőre - 100gramban van kb 70kcal. A szárított (aszalt) szőlőben amiből kipárolog a víz 100 grammonként van kb 300kcal.
Nagyon nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Valami nutri diéta volt az. Szerintem nem néz ki rosszul a srác, hiába fogyott gyorsan. Napi 900 kcalt evett.Vélemény?
10-es osztálynak kell egy kérdőívet összeállítanunk az eröltetett fogyasról. Segítenétek pár kérdéssel légyszi?! :)
Mennyit fogytatok mennyi idő alatt? Volt olyan hogy feladtátok? Hányadszorra sikerült a célotok, nehéz volt? Jobb az élet kisebb súllyal? Mennyi ideje tartjátok a súlyotokat vagy még tart a fogyás? (akkor mi a célotok?) Köszönök minden választ :)
Futással kapcsolatos tapasztalatok érdekelnének leginkább,esetleg az is,hogy ki,mit sportol? :)
Olvastam egy receptet amibe kell víz citrom mentalevél gyömbér és uborka. Érdekelne hogy kinek milyen tapasztalatai voltak ezzel a módszerrel? kérem csak olyan válaszoljon aki próbálta vagy valamelyik ismerőse próbálta. Köszönöm.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!