Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Fogyásról kérdeznék, többi lent?

Fogyásról kérdeznék, többi lent?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

175cm magas és 100kg, férfi, van rajtam sok izom.

1 éve kicsit elhanyagoltam magam, és zavar hogy pocakos vagyok már és az arcom kicsit "dagadtabb" lett.

Yaziot elkezdtem használni június 1 óta, és most 99,4kg-nál tartok. Nagyon stagnál. Heti -0.5 kg lenne a cél.

Mindent nyersen számolom.

Aktivitás: alacsony, mivel ülő életmód (Homeoffice)

Sport: heti 5x kb 60 perc

Nem számolom bele az elégetett kalóriát.

Kalória: 2145.

Most újraszámoltam, és 2045 lett.

Valamit elrontottam, vagy mire figyeljek még?

aug. 26. 21:44
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
58%

rajtad van min 15-20 kg zsír, ha fél kg-t fogy hetente 30-40 hónap mire lemegy.

Én is 175 cm magas vagyok és 80 kg tömör izom. 18 évesen 55 kg voltam, aztán kick-boxal felszedtem 25 kg izmot néhány év alatt.

aug. 30. 20:45
 22/32 A kérdező kommentje:
úgy látom, most kezdett beindulni a fogyás
aug. 30. 22:33
 23/32 anonim ***** válasza:

2 hónap alatt 60 dkg ment le? Akkor te nem igazán teszel semmit sem. Ennyit egy nap alatt is változik a súly.

Amire figyelj oda: az adagok. Ne nasizz. Lehet enni időnként nasit, csak nem naponta és nem nagy mennyiségben. Vizet igyál főként. Időnként lehet üdítő, de ne legyen a mindennapjaid része. Ne egyél unalmadban. Egyél rendszeresen, legyen egy kialakított napirended. Ne hajtsd magad túl. Nem kell mindennap sport, kell pihenés is. Mozogni, sétálni, gyalogolni lehet, de a napi 5 edzés az sok.

Ha csak ennyire odafigyelsz, már akkor simán legyen 5 kiló 2-3 hónap alatt.

szept. 1. 10:49
 24/32 anonim ***** válasza:

Vagy nagyon elszámolod, vagy valami egészségügyi eltérés van, ami miatt más a szervezeted kalória felhasználása, mint amivel a program kalkulál.

Olyat is láttam már, akinek fogalma sem volt róla, hogy hogyan kell számolni, és pl. egy 250 g-os kenyérre a 100 g-ra vonatkozó adatot vette figyelembe, nem tudta, hogy fel kell szorozni. Ha nem vagy 100%-ig biztos magadban, akkor a chatgpt-vel átbeszélheted, hogy hogyan számolsz.

A nyers mérésről: ha jól értem, leméred nyersen az összes hozzávalót, beírod a nyers súlyt a Yazio-ba, elkészíted, majd megeszed az egészet. Így jó. Ha nem egy adagot készítesz egyszerre, akkor trükkösebb, azt már el lehet szúrni.

Ha feltesszük hogy azért többé-kevésbé jól számolsz, akkor pedig marad az egészségügyi eltérés. Háziorvos jó ötlet. Esetleg dietetikussal is érdemes átnézni közösen, hogy mit eszel.

A szélsőséges ötletek, amiket itt írtak, hogy böjt, meg semmi édesség, meg mittudomén, valószínűleg ezek is lehetséges utak, bár nem feltétlenül mindegyik biztonságos. De nem biztos, hogy neked pont az a módszer az ideális. Ha számolással deficitbe kerülsz, az tökéletes.

szept. 1. 11:31
 25/32 anonim válasza:

Szerintem nem a kalóriák további farigcsálásában és a heti 5×60 perc kötelező edzésben kellene gondolkodnod. A túlzottan megszorító étkezés a bélflórának sem feltétlenül tesz jót, aminek hosszú távú egészségügyi következményei is lehetnek – az ilyen összefüggéseket a rákkal kapcsolatban is kutatják. Az ülő életmód és a heti 5×60 perc intenzív edzés kontrasztja pedig az ízületeket is terhelheti.

Inkább olyan életmód kellene, amiben öröm a mozgás, például hobbi tánc. Egy táncos hétvégén a napi 14 óra mozgás sem ritka, és ha látnád, hogy egy áttáncolt éjszaka után mekkorákat zabálnak ott a tök bombázó alkatú csajok, lehet, rosszul lennél.

szept. 1. 13:22
 26/32 anonim ***** válasza:
Bírom ezeket a kérdéseket. Mindenki, aki próbál segíteni, és hoz pár gondolatot, hogy hol lehet a hiba, a sárgaföldig van pontozva, a kérdező meg bőszen magyarázza, hogy márpedig ő mindent jól csinál. Hát jó, akkor minden oké, biztos csak a csoda hiányzik. Majd egyszer csak megjön (vagy nem).
szept. 1. 13:26
 27/32 A kérdező kommentje:

Sztem az a 2 honap sok vivisszatartasok volt, aztan most kezdett beindulni a fogyas. egyelore mukodik a 2045 kaloria

majd 1-2 honap múlva vissza térek ide

szept. 1. 14:45
 28/32 A kérdező kommentje:
vizvisszatartásom*
szept. 1. 14:46
 29/32 anonim válasza:

Főzéshez/sütéshez olajokat, zsírokat számolod?

Milyen edzést végzel?

A 2045kcal simán deficit egy férfinál.

tegnapelőtt 14:10
 30/32 A kérdező kommentje:
igen minden, megy már lefelé a kiló, 2050 kcallal, előtte 2150 kcal volt
tegnapelőtt 17:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Mi a véleményetek erről a fogyásról? 60 nap alatt 28 kg.

Valami nutri diéta volt az. Szerintem nem néz ki rosszul a srác, hiába fogyott gyorsan. Napi 900 kcalt evett.Vélemény?

Milyen kérdést tudnék feltenni az "eröltetetett fogyasról?

10-es osztálynak kell egy kérdőívet összeállítanunk az eröltetett fogyasról. Segítenétek pár kérdéssel légyszi?! :)

Sikertörténet fogyásról?

Mennyit fogytatok mennyi idő alatt? Volt olyan hogy feladtátok? Hányadszorra sikerült a célotok, nehéz volt? Jobb az élet kisebb súllyal? Mennyi ideje tartjátok a súlyotokat vagy még tart a fogyás? (akkor mi a célotok?) Köszönök minden választ :)

Van valakinek tapasztalata futással fogyásról? Vagy Ti mit sportoltok?

Futással kapcsolatos tapasztalatok érdekelnének leginkább,esetleg az is,hogy ki,mit sportol? :)

Valakinek van valamilyen tapasztalata a különleges limonádés fogyásról? Mi a véleményetek róla?

Olvastam egy receptet amibe kell víz citrom mentalevél gyömbér és uborka. Érdekelne hogy kinek milyen tapasztalatai voltak ezzel a módszerrel? kérem csak olyan válaszoljon aki próbálta vagy valamelyik ismerőse próbálta. Köszönöm.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!