Mai étrendem, még belefér a fogyásba?
-2 tojás
-2 banán
-egy aszalt alma
-1 répa
-200 gramm pulyka hús + sült répa+ 1 paradicsom+ 1/4 uborka
-kávé xilittel és kókusztejjel
-30 gramm vörösáfonyás paleo csoki( 75%, xilittel, nincs benne tej)
Tervezek még 40 perc kocogást (5-6 km) így még fogyhatok ma?
De válaszolnék a kérdésre is amit kiírtak ha nem gond.
Szerintem teljesen korrekt az étrend vedd ki belőle a paleo ökörségeket. Kocogj 40percet de mellette tornázz ezáltal minél több zsírt égess. Ha ezt a vonalat folytatod amit most csinálsz, esetleg fél év múlva két kilóval leszel könnyebb vagy még annyival se.
Martinsen,
Melyik az a paleós marhaság, amit ne vegyen?
Szerinted a kérdező a tojást paleos boltban veszi? Paleos profittal? Szendi esetleg arra is rátette a kezést és dől neki a zsé? A 10 tojás után a piacon?
A banánt paleos zöldségesnél veszi?
Az aszalt alma, a répa, a pulyka hús stb. ezek paleos boltokban vett dolgok?
Mert hogy ezeket eszi a kérdező és gondolom ugyanolyan mezei boltban vásárol a kérdező, ahol gondolom te is.
Te is fizetsz ugyenezekért a "marhaságokért" a kasszánál, ha jól gondolom.
Hogy költött még 3 "felesleges" dologra, ami épp paleos marhaság (csoki, kókusztej, xilit). Na bumm. Te is biztosan veszel néha magadnak szintén értelmetlen csokikat, joghurtokat. Az sem kell a boldogságodhoz, aztán mégis költesz rá. Beszól neked valaki ezért? Keres valaki rajtad?
Ami egyedül paleos "baromság" lehet a szemdben az a xilit, kókustej és a csoki. Ami nagyjából kb. teljesen nem szükséges a paleozáshoz és kb. a kajája nem erre a 3 dologra épül. Nélküle is baromi jól ellenne.
Tök jó lenne, ha néha úgy kritizálnál valaki a paleot hogy némi gőze is van a dologról.
A másik, ha így eszik akkor nem fél év múlva fogy pár kilócskát, hanem sokkal gyorsabban.
A harmadik, hogy ez a kaja mennyiség sportos életmód mellet tök kevés. Paleos szemmel is.
Én kicsi vagy és vékony és csak bringázom minden nap, de éhenhalnék ettől a menütől.
Ha többet enne ennél, akkor is fogyna.
Igazad van sok mindenben amit leírsz. De szerintem a kérdező ha nem fogyna a következő fél évbe képes lenne több pénzt is kiadni paleos dolgokra esetleg a gastroyaltól paleo kajákat rendelni, mert sokan csinálják ezt.
Viszont mint azt a paleo kimondja próbálj meg minél kevesebb szénhidrátot bevinni ezen nevettem a legtöbbet. Megnézném azt az embert aki hosszútávon lecsökkenti a legminimálisabbra a szénhidrát bevitelt. Elmehetne vendégszereplőnek a The Walking Dead című sorozatba.
Én eleve megvetem azt a táplálkozás módszert ami kizár valahány táplálékot. Nincsenek tiltott táplálékok csak kerülendő mennyiségek.
És a kérdezőnek és a többinek is mondanám, hogy nem érdemes a szénhidrát szintet csökkenteni és a fehérje szintet emelni mert elég ronda vége lesz.
Ha ismernéd bizonyos élelmiszerek és betegségek közti összefüggéseket akkor kizárnál te is bizonyos dolgokat.
Milyen primitív hozzáállás hogy keményítőevés nélkül (de még a paleo sem keményítőmentes, csak keményítőszegény, ch mentességről pedig szó sincs -> zöldségek) az ember túl sovány lenne?
Én férfiként pl. elég szálkás vagyok, magasságomhoz képest könnyű. Felhívnám a figyelmet rá: egészséges, nem túl vékony. Nagy különbség.
De én rizsevés mellett is pont olyan vékony vagyok mint zöldség-húsevés mellett. Rizsevés mellett szebb az izomzatom picit, jelentéktelen.
Szóval csak egy mánia a szénhidrátevés, kb. annyira lehet megideologizálni mint ahogyan hisztis tinilányok vagy plázacicák bármit.. műkörmöt, szempillát, szolizást.. ennyi a sok szénhidrátevés, csak egy rossz szokás.
Martinsen,
Ilyen gyér menü mellett biztosan fogyni fog. Ez nagyon kevés kaja sport mellett.
Más kérdés, hogy ez a mennyiség nagyon kevés és kétlem, hogy ezt ilyen felállásban sokáig lehetne bírni.
Márpedig az lenne a lényeg, hogy úgy együnk hogy optimális legyen mellette a súlyunk, de nem éhezzünk. Hogy a test mindent megkapjon, amire szüksége van, de ne többet...de ne is kevesebbet.
A paleo erre igenis alkalmas. De azt is lehet jól és rosszul csinálni.
Figyu, paleora úgy lehet többet költeni ha szakácsot bérelsz, aki főz rád.
Mi lehet az a nagy vagyon, amit kiadhatsz rá? Ok. rendelhetsz a Gastroyáltól. Attól is tuti fogyni fog, mert olyan kicsik az adagok. Mennyit lehet rendelni...
Szerintem túlmisztifikáljátok ezt a "valaki órisit" kaszál ezen a paleo dolgon.
De mindegy.
Én nagyon vékony vagyok (=kevés a szír rajtam), viszont milyen erős vagyok :-D :-D :-D..és kevsé CH-t eszek másfél éve. Bár mondjuk tegnap édesburgonyából volt a köret, ami full ch :-D.
Dietetikusként én azt mondom, hogy nincs új a nap alatt. Minden "divatdiéta" (tisztelt a kivételnek) megbukik, amikor abbahagyja az ember. Az igazság az elcsépeltnek tűnő szóban van: életmódváltás.
Az ember akár súlymegtartó, akár súlycsökkentő, akár súlynövelő étrendet (ÉLETMÓDOT) folytat, mindig minden tápanyagtípusra szüksége van. A különbség pusztán az arányokban van. Viszont ennek ismeretében sem lehet ez alapján válaszolni itt, mert emellett még több dologtól függ: nem, kor, BMI, fogyás pontos oka, egészségi állapot, edzettség, munka stb stb stb
Jelentkezz be dietetikushoz, ő személyre szabottan, az összes körülményt ismerve állítja össze az étrendedet. És most már az ebben a szakmában dolgozók figyelembe veszik azt is, hogy milyen egyéb kívánságod/szokásod van (pl. paleo) és igyekeznek megtalálni a közös nevezőt.
Utolsó vagyok
Hogy adott napon fogysz-e, meghatározhatatlan és tulajdonképpen teljesen lényegtelen is. Sport után egy ideig még dolgoznak a sejtek, épül az izom és ég a zsír (persze ez a sport intenzitásától és típusától is függ).
Első blikkre viszont az étrend nem jó, orvosi szemmel nézve hiányos. Lehet, hogy egy ideig fogysz tőle, de aztán stagnálni fog, majd beindul a jojo és még hiányállapot is előfordulhat.
Ha valakinek olyan (minőségi) kívánsága van mint a paleó, akkor miért is menne dietetikushoz?
Már (paleo) táplálkozási szakértők is lettek, én már nem győzöm követni a dietetikusképzés hatalmas fejlődését! :D
Tegnap még egészségtelen zsírfogyasztás, szívbetegséget okozó koleszterin volt meg ideális teljes kiőrlésű gabona ma meg már paleósoknak, valódi táplálkozástudományi alapokra vágyóknak is tanácsokat akarnak adni! :D
Ha tényleg így halad a világ akkor még a végén egy pszichiáterhez is elmegyek, majd előre szólok hogy én nem szedek be semmilyen antidepresszánst :D
#18-ra reagálok
Nem, nem azt mondom, hogy paleo szakértő a dietetikus. Hanem azt, hogy nem csak szimplán leír egy étrendet, hanem figyelembe veszi az egyéni kívánságokat is. Legyen az akár diétán, akár valláson, akár bármi máson alapuló kívánság. Ha én azt mondom, hogy nem eszem húst, mert a vallásom/elveim tiltják, akkor a dietetikusnak alternatívát kell ajánlania a húsra. Nyilván fel kell hívni a figyelmét arra, hogy a hagyományos dietetika szerint mindent, azaz húst is kell ennünk, de a döntést a páciensre bízza úgy, hogy megadja a szükséges információkat hozzá. Nyilván lehet ellenpéldát mondani rá, sokan nem szeretik a dietetikusokat (mind ahogy pl. az orvosokat, vagy az önkormányzati ügyintézőket sem), de aki szereti a szakmáját és segíteni akar, az nem csak az étrendösszeállítás szabályait, hanem magát az embert is figyelembe veszi és a döntéseit tiszteletben tartja.
A kérdező a véleményünkre volt kíváncsi. Én leírtam a saját véleményem és megmagyaráztam, hogy miért. A dietetikus nyilván egy választási lehetőség a kérdezőnek ugyanúgy, mint bárki más válasza is. És igen, lehet a dietetikusokat támadni ugyanúgy, mint bárki mást, aki válaszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!