Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Miért jó cukoralkohollal...

Miért jó cukoralkohollal édesíteni?

Figyelt kérdés
2014. máj. 12. 11:35
1 2
 11/15 anonim válasza:

A GMO ételnek én sem vagyok a híve. De szintetikus, tiszta vegyianyagok baktériumok általi előállításának igen: az ételben vannak nukleinsavak, a kémiailag tiszta anyagokba meg nincsenek. Ne keverd a kettőt.

Az inzulinnal kezelés (a nem öröklött diabetes mellitus esetén) már csak a legrosszabb, utolsó fázisban van. Ha nem tudnád, a kezdeti stádiumban és előtte KELL megelőzni a bajt, mert akkor még LEHET. A végső stádiumban már csak TÜNETI KEZELÉSre van lehetőség (vagyis a hasnyál hormonjának, az inzulinnak a pótlása), enélkül a beteg MEGHAL (mint ahogy az inzulin felfedezése előtt is így volt). Végső stádiumba meg az a beteg kerül, aki az orvos utasítása ellenére nem diétázik. Vagy te talán tudsz ennél jobb módszert, tudóskám? Örök szabály, hogy jobb a betegséget megelőzni, mint gyógyítani...

2014. máj. 18. 14:21
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet.

Mivel én megkérdeztem GMO vizsgáló laborban számomra releváns véleményű szakember véleményét, pusztán mivel ő ebben a témában nálam tájékozottabb hiszen a munkája (és az érdeklődése) minden nap a témára specializálja, ma a géntechnológiával kapcsolatban csak újabb kételyek merülnek fel.

A géntechnológiával előállított anyagok biztonságossága minden csak nem bizonyított, pusztán arról van szó hogy rövid távon nem okoznak betegséget. Mindeközben sikerült kideríteni hogy a gének működése jóval komplexebb mint eddig gondolták, összességében a technológia használata a bizonytalansága miatt kerülendő.

És ezen a cukorbetegségről és az inzulinpótlásról birtokolt információim sem változtatnak, mivel:

"Ha nem tudnád, a kezdeti stádiumban és előtte KELL megelőzni a bajt, mert akkor még LEHET"

Nem lehet mert nem a megelőzés hoz pénzt.

"A végső stádiumban már csak TÜNETI KEZELÉSre van lehetőség "

Az állítással nem értek egyet. Ezt a gyógyszeripar által manipulált áltudományos vagy "kamu" orvoslás kijelentésének tudom csak tekinteni, ami bizonyos esetekben persze igaz, rengeteg esetben viszont nagy nagy kacsa, amin emberek életminősége és egészsége múlik.

"enélkül a beteg MEGHAL"

Bizonyos állapotban igen, bizonyos állapotban viszont még van inzulintermelés, és nem halna meg, megfelelő terápia kell a gyógyulásához vagy a szintentartáshoz. Az inzulin szúrás nem stabilizálja az állapotot, fokozatos romlásra számíthat ma egy cukorbeteg, ha az orvosára hallgatva a nyugati étrendet és a nyugati hormonkészítményt használja.

Aztán persze valóban menthetetlenné súlyosbodik az állapota. Pont ezt kellene elkerülni sok embernél. Nem látom az igyekvést..

"Végső stádiumba meg az a beteg kerül, aki az orvos utasítása ellenére nem diétázik."

Az orvosok dietetikai ismerete az élelmiszeripari óriások által támogatott (pénzelt, korrumpált) nyugati dietetika eszméire korlátozódik, ez egyenesen a betegség lassú romlásához vezet.

"Vagy te talán tudsz ennél jobb módszert, tudóskám? Örök szabály, hogy jobb a betegséget megelőzni, mint gyógyítani..."

Természetesen tudok. Én nem csak hangoztatom divatból, hogy jobb a betegségeket megelőzni, én ezt is vallom. Vagy elég lenne azt is írnom, hogy engem a betegségipar nem pénzel, nekem saját érdekem önmagam miatt az egészséget és a betegségmegelőzést választanom, kutatnom és képviselnem.

Ezeket egy orvos ritkán mondhatja el, így a betegségmegelőzés módszere puszta formalitás lesz, a gyakorlatban nincs számításba véve. Az egyetemi orvos képzés nem betegségmegelőzésből áll.

2014. máj. 18. 14:44
 13/15 anonim ***** válasza:

Tényleg van ezekben valami. Nekem Mamám már 20 éve cukorbeteg, először csak gyógyszeres kezelést kapott, már akkor megtiltották neki, hogy nápolyit egyen, de sajnos ette tovább, így át kellett térni az inzulinra, napi 3x.

Azóta sem tartja be igazából a diétát... néha meg is jegyzem Neki, mert nem jó, amit csinál.

De én pofázok, aki szintén nem tudja magát kordában tartani (evéssel kapcsba)?

Ha már valaki eljut a gyógyszeres, inzulinos kezelésig, akkor onnantól már nincs megállás. Sajna ez sem egy jó betegség, sok mindenre rámehet. Szemre, izületekre, mindenre..

De azért gondolom hajlam, genetika is közrejátszik ezekben..

2014. máj. 18. 14:55
 14/15 anonim ***** válasza:

Kedves MinimorRris!

Én 100 %-ban egyetértek veled, de sajnos esélyt sem látok arra hogy az emberek megváltoztassák az étkezési szokásaikat. 2 éve paleózom a párommal együtt, sorolhatnám a pozitív hatásait, de nem teszem, bárki megtapasztalhatja, ha kipróbálja. Ezalatt a 2 év alatt közel 100 embernek beszéltünk a paleóról, és láthatták is rajtunk a pozitív hatását, ennek ellenére egy!!! egyetlen egy ember próbálta ki, ő is azért mert súlyos, gyógyíthatatlannak mondott betegsége volt, azóta javul az állapota, és nem győz hálálkodni, amiért megmutattuk neki a helyes utat. Leírhatatlanul jó érzés volt hogy segíthettem neki. :)

2014. máj. 30. 15:38
 15/15 anonim ***** válasza:

Egy ébredési hullám, egy fajta világosság, gondolkodásbeli változás terjed az emberek között, csak szerintem még mindig lassan.

Kb. ennek megfelelően terjed a paleó is. A népbutítás felismerése nehéz, szembe menni az orvosokkal, dietetikusokkal nehéz. Így a paleó is egy fajta nyitottságot és komoly gondolkodást igényel. Fokozatosan majd terjed..

2014. máj. 30. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!