Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Baj ha kimarad az alvás egy...

Baj ha kimarad az alvás egy 16 hónapos babánál?

Figyelt kérdés

Most 14 hónapos a lányom, egyszer alszik napközben általában 12-1 között egy két órát nagyjából. Viszont karácsonykor az összejövetel is 12 órakor szokott lenni, ebédelni megyünk. Ott viszint nem tudom elaltatni nincs rá megfelelő hely, mert cicin alszik és a rokonoknál ahova megyünk ez nem megoldható.

Addigra 16 hónapos lesz. Baj ha kimarad a napközbeni alvás? Vagy egyszer kibírja?

okt. 28. 08:59
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
90%

Akkor ti mentek 2-re a del helyett, nem ertem miert nem lehet egy picit rugalmasnak lenni :D

Amugy annak a gyereknek, aki faradt, baj, igen. Mert hisztis lesz, sirni fog+ lehet hogy kidol delutan 4-kor megiscsak, aztan este ejfelig nem lehet lefektetni.

Ha szuksege van az alvasra, csaladi esemeny miatt en nem vonnam meg tole. Ketlem, hogy akkora baj lenne, ha kesobb mentek.

okt. 28. 09:11
 2/29 A kérdező kommentje:

Én is így tervezném, de erőszakos a család. Nem akarnék veszekedést. Ha ettől valami neurológiai problémája is lenne akkor végképp. Ha egyébként nem lesz tőle semmi baja csak nyűgös, akkor lehet, hogy megkockáztatom és legrosszabb esetben elvisszük a babakocsit és kimegyek vele sétálni. Abban is tud aludni. Meglátjuk, hogy változik addig az alvásigénye.

Köszönöm a választ!

okt. 28. 09:16
 3/29 anonim ***** válasza:
87%
Baj, igen, de úgy kb.biztosra vehető, hogy nem fog kimaradni, csak elcsúszik. Mielőtt kidőlne, nyom egy 2-3 órás hisztit, mert hulla fáradt, de aludni nem tud, tele van ingerekkel, aztán egy nyugis pillanatban, pl.úton hazafelé, ha nem alszotok ott, bealszik és éjjel kukorékol😁 Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Az én fiam is csak cicin, vagy út közben alszik és így szokta. De sajnos, volt már, hogy teljesen kimaradt az alvás (ő is 14 hónapos most). 12,5 órát volt ébren folyamatosan! Nem volt sokkal nyűgösebb, a szokottnál, de ő mindig az🤣 Viszont hiába köröztem vele, nem aludt el. Azért szerintem ilyen ne legyen. Egy 1 éves ne töltsön már ébren ennyit, még szüksége van az alvásra.
okt. 28. 09:22
 4/29 anonim ***** válasza:
84%

Az enyem is 14 honapos, es azt mondom, hogy neked legyen tobb akarateros mint nekem. Az en csaladom is begyoposodott, maradi emberek, akik delben ebedelnek, es aztan lefekszenek aludni 2 korul. A problema ezzel annyi, hogy autoval vagyunk (szomszed varosban elnek) es az en gyerekem is deltol alszik. Akarhany csaladi rendezveny volt idaig, egyszer sem voltak tekintettel az en gyerekemre, es sajnos en sem voltam eleg hatarozott. Rengetegszer hoztuk ugy haza a kislanyomat, hogy mar nyugos volt, sokszor el sem tudtuk altatni, mert annyira faradt volt. Olyankor minimum egy teljes nap, mire helyreall az alvasa.

Szaz szonak is egy a vege, ha eroszakos a csaladod, te legyel eroszakosabb. Semmilyen ebed nem lehet fontosabb, plane, hogy siman el lehet tolni 2 oraval kesobbre az ebedet, nem valtozik semmi, nem dol ossze a vilag. Viszont a gyereknek aztan ido fog kelleni, hogy helyrealljon az alvasa.

okt. 28. 09:28
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz neurologiai problemaja, csak aztan a csalad azert fog hisztizni, mert uvolt a gyerek orakig :D

Jo en nem mondom, hogy mindenkinel ez van. Tuti van olyan gyerek, aki ezt konnyebben viseli.

Most a 2,5 eves fiamnal mar tenyleg nem baj, ha kimarad egy alvas, pedig o egyebkent meg nagyon szeret aludni delutan. De ha veletlenul ugy alakul es kimarad, no para, este korabban fekszik le, ennyi.

De regen? Katasztrofa volt. Siras, uvoltes, vergodes, minden volt, ha kimaradt az alvas valami miatt.

16 honapost kicsinek tartom ehhez. De valoszinuleg mint mondtam, nem fog kimaradni, csak el fog ajulni majd 3-5 korul valamikor. Elotte meg isten tudja mire lehet szamitani😅

Ha babakocsiban alszik, akkor szinten nem latok nagy gondot. Odamentek delre, gyorsan esztek, aztan kiviszed setalni. Egy 20 perces csuszas nem hiszem, hogy problema lenne.

De az ilyen rokonok akkor is hisztizni fognak, hogy mi az, hogy gyorsan esztek es viszitek a gyereket altatni :D

Szerintem nem lehet megfelelni nekik, ne is probalkozz.

okt. 28. 09:32
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

Nincs egy külön szoba a vendégségben, ahova mentek? Két gyermekem van, mindkettőt majdnem 2 éves koráig szoptattam, de mindenhova vittük őket, viszont ha alvásidejük volt, én elvonultam, elaltattam őket, mert ha kitolódott vagy kimaradt az alvás, azt legesleginkább én szívtam meg végül.

Arról nem is beszélve, hogy itt az ideje a saját családotoknak megfelelő szabályokat lefektetni, mert ha nem kezditek el, ez később sokkal rosszabb lesz, szóval állj a sarkadra már most.

okt. 28. 09:32
 7/29 anonim ***** válasza:
17%

Ha délben van karácsonyi ebéd, akkor nem megyünk kettőre, mert bunkóság.

Gondolom a lakas/ház, ahova mentek nem csak egyetlen helyesgbol all, tehát de, meg lehetne oldani a szoptatva altatást is.

Érdemes lenne amúgy leszoktatni a szoptatva altatasrol.

De az is lehet, hogy addigra a napközbeni alvasrol is leszokik a gyerek

okt. 28. 10:26
 8/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha a családom nem fogná fel, hogy az alig másfél éves gyerekemnek aludnia KELL egyszer nap közben, akkor el se mennék hozzájuk karácsonyozni. Mégis mi történik, ha egyszer nem délben van ebéd??

Mondjuk az is fura, hogy nincs ott egy szoba, ahová nyugodtan elvonulhatsz vele és elaltathatod. Ahol elfér egy karácsonyi családi összejövetel, ami gondolom nem 3 fő, ott csak van egy szoba amit épp nem használ senki abban a 2 órában. A mi lakásunk se túl nagy, de simán megoldható lenne.

okt. 28. 10:29
 9/29 anonim ***** válasza:
15%

"Mégis mi történik, ha egyszer nem délben van ebéd??"

Hát ha salami ebéddel van szó, ott elvileg nem csak a kérdező meg a 16 hónapos lesz jelen. Felénk nem egy embert szokás figyelembe venni, hanem a többséget

okt. 28. 10:31
 10/29 anonim ***** válasza:
76%
#9 Jogos, első blikkre azt hittem, hogy csak a szülők meg a kérdező a családjával. Utána azért írtam a 2. bekezdést, mert rájöttem, hogy valszeg többen lesznek.
okt. 28. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!