Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Baj ha kimarad az alvás egy...

Baj ha kimarad az alvás egy 16 hónapos babánál?

Figyelt kérdés

Most 14 hónapos a lányom, egyszer alszik napközben általában 12-1 között egy két órát nagyjából. Viszont karácsonykor az összejövetel is 12 órakor szokott lenni, ebédelni megyünk. Ott viszint nem tudom elaltatni nincs rá megfelelő hely, mert cicin alszik és a rokonoknál ahova megyünk ez nem megoldható.

Addigra 16 hónapos lesz. Baj ha kimarad a napközbeni alvás? Vagy egyszer kibírja?

okt. 28. 08:59
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Addig csúszhat még az alvása is. Egy évesen nálunk 11 körül aludt, 16 hónaposan már inkább dél-fél 1 körül.

Viszont biztos hogy fog aludni, maximum később. Addig meg nyűgös lesz, túl pörög. Megoldások:

1. Elaltatod ott. Babakocsiban, utazóágyban, valamelyik helységben.

2. Később mentek, ha felébredt(előre szóltok).

3. Nem altatod el, tolod az alvását, de akkor ebéd után kicsivel elindultok, hogy ne legyen nagyon nyűgös.

4. Ha rugalmas a család, megkérni hogy kicsit később legyen az ebéd.

5. Megpróbálod kihagyni az alvást(később fog elájulni vagy elviselhetetlen lesz)

6. Ha sokat erőszakoskodnak, nem felel meg egyik megoldás se, akkor nem menni.

okt. 28. 11:19
 12/29 A kérdező kommentje:

Van plusz helység, de nem tudom ott hagyni csak ott maradni vele, akkor két órát kimaradok. Illetve nagymamám előszeretettel bejárkál hozzánk, hogy megnézze, hogy vagyunk nem akarom, hogy felkeljen. Illetve nem mindig van ágy abban a vendégszobában, legutóbb nem volt és nem tudtunk volna mire lefeküdni. Később nem tudjuk max egy órával kezdeni, nagypapám még annyit képes kibírni, utána éhen hal. :D A város másik felén laknak így kb félóra az út oda. Időben kell indulnunk. Sehogy nem jön ki időben jól illetve, kevés a félóra kocsiban alvás. De két opciót gondoltam ki, vagy elindulunk 11körül és kocsikázunk egy két órát és akkor legalább remélem egy órát alszik ami már jó lehet, vagy viszem a babakocsit és én vagy a férjem ebéd után elviszi sétálni és ott alszik. Csak akkor az ajándékozásról maradunk le, ha nem várnak meg. De bízom benne, hogy ha beszélek velük fognak ennyit igazodni hozzánk. Illetve még 2 hónap alatt bármi változhat az alvásában. Mostanában sikerült még csak beállítani ezt a 12-1 közötti alvást. Volt, hogy elcsúszott és 3-ig ha fejen álltam sem tudtam elaltatni. Úgyhogy bármi lehet.

De készítem magam, hogy nem fog érdekelni senki csak a gyerekem. Túl sokszor alkalmazkodtunk már sajnos és mindannyiszor a gyerek kárára, úgyhogy most már érzem, hogy elég volt. De azért próbálok egy arany középutat találni.

okt. 28. 11:56
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ebédeljenek nélkületek, ti meg mentek uzsonnára. Bár ha ilyen erőszakosak meg értetlenek, akkor otthon maradnék. Nehogy már a picit szívasd azzal, hogy nem teszed le aludni.
okt. 28. 11:58
 14/29 anonim ***** válasza:
91%

“ Csak akkor az ajándékozásról maradunk le, ha nem várnak meg.”

Azért komoly családotok van, mit ne mondjak.b

okt. 28. 12:20
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Elég fura nekem is, hogy ennyire rugalmatlan a családod. Ráadásul egy kisgyerekről van szó. Se azt nem értik meg,hogy később kezdjetek,se arra nem lehet megkérni őket, hogy biztosítsanak egy szobát ággyal, se azt, hogy ne nyissanak be amikor alszik, se azt, hogy később legyen ajándékozás... Ahogy feljebb írták, utazó kiságy, kocsikázás,babakocsi...meg elsősorban a szájukba rágni,hogy nyűgös lesz, neki még szüksége van a nappali alvásra. Szólj előre, hogy szeretnél kérni egy szobát, maradj ott vele, ők meg lesznek kedvesek megvárni az ajándékozással.
okt. 28. 12:27
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

“Csak akkor az ajándékozásról maradunk le, ha nem várnak meg.”

Az komoly, banyek. Még a kaját megértem, hogy időben akarnak ebédelni, de az ajándékozásnak is fix időpontja van, nem lehet 1 órával később ajándékozni? Inkább akkor titeket kihagynak belőle?

Hát én tuti otthon maradnék. Ez alapján nekik se fontos, hogy ott legyetek.

okt. 28. 13:01
 17/29 anonim ***** válasza:
18%

"Ez alapján nekik se fontos, hogy ott legyetek."

Vagy nem ők az egyetlenek, akiket meghivtak és nem csak hozzájuk kell alkalmazkodni.

Innen nézve a kérdező nagyszülei a vendéglátók -tippre hetvenes korosztaly, aki amúgy sem egyszerű, ugye. Van mondjuk 2 vagy 3 gyerekük, 2 vagy 3 unokajauk a kerdezovel együtt. Lehet más az ország másik feléből utazik, buszhoz vagy vonathoz van kötve, lehet ott is van esetleg kisebb gyerek.

Nálunk pl ez a helyzet, van aki az ország másik feléből jön hozzánk két gyerekkel és mivel kb 4 órát autózik ide és 4-et vissza bizony nálunk az időpont hozzájuk igazítva, ami vagy megfelel a többieknek, vagy nem

okt. 28. 13:24
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

17

Oké hogy vannak más vendégek is. De akkor az miért baj ha később megy? Nem délre hanem kettőre?

Nálunk alkalmazkodunk a gyerekekhez. Ha szoba kell szobát kap, ha később jön később jön. Ha azt mondja ne nyissak be akkor nem nyitok be. Értelmes emberek így vannak.

Nem ennyire rugalmatlanok. Hiszen azt akarjuk hogy jöjjenek. Nem azt hogy ne.

Kaja meg úgy is van, senkit nem zavar ha 2 kor esznek az újak.

Viszont egy normális ember tudja hogy mit jelent ha a gyerek kialvatlan. Az borzasztó mindenkinek, de főképp a szülei szívják meg végeredményben este.

okt. 28. 14:21
 19/29 anonim ***** válasza:
41%

18

Ha ebéd/vacsora van, az adott időre készül el, plusz nálunk pl együtt szokás enni. Az milyen már, hogy vendégeket hívők ebédre, aztán az egyik jön délben, a másik egykor, a harmadik meg kettőkor

okt. 28. 14:29
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha a vendég gyereke pont délben alszik én meg nem tudok neki egy szobát biztosítani akkor vagy együtt eszünk kettőkor.

Vagy a többség eszik délben, a gyerekes meg kettőkor.

Nem fog mindenki össze vissza jönni. De ha azt akarom hogy ők is jöjjenek akkor valami kompromisszumot nekem is kell kötni.

Nálunk mondjuk nem lenne tragédia ha a papa nem délben eszik hanem kettőkor. Ér az unoka annyit neki.

Lehet csak nálunk van de a gyerek az szent. Ha aludnia kell alszik. Aztán eszünk kettőkor.

okt. 28. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!