Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Alhat-e az újszülött légkondis...

Alhat-e az újszülött légkondis szobában?

Figyelt kérdés

Nyár közepére várom a kislányunkat.Padlástéri lakásban lakunk ahol a lakás ill. a hálószobánk mint egy szauna olyan meleg van.

(A lakásban még a nappaliban van légkondi,de messze a hálótól.)A kislányunk ágyát természetesen a hálószobában helyeznénk el. Nagy dilemma hogy süljünk meg vagy kapcsoljuk be,ha be is kapcsoljuk hány fokra,megy a babára a hideg levegő,megfázik stb.

Esetleg ha van valakinek jó ötlete hogy mitévők legyünk,nagyon szívesen fogadok minden ötletet.

2014. máj. 15. 14:13
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Nagyon megnyugtattatok,köszönöm!

A védőnőmet kérdeztem ez ügyben ő lekiabálta a fejem,hogy mit képzelek magamról hogy egy újszülött csecsemőt légkondis szobában fogok altatni. Meg fog fázni és allergiás is lesz.

Mondtam neki,hogy a légkondit szakember fogja tisztítani és nem 20fokra szándékozom hűteni a lakást.

Szerinte felelőtlen vagyok. :/ De ha 40 fok van a lakásban az se jó mert melege lesz. Olyan a lakásunk mit egy panel,pedig 100 nm egylégterű tégla lakás és mégis mint egy szauna :(

2014. máj. 15. 15:43
 12/15 anonim ***** válasza:

Csináltassátok meg a tetőszigetelést, sokkal jobb lesz utána.

Egyébként légkondit lehet használni, csak direktben nem érheti huzat a babát (ne rá fújja). A kinti hőmérsékletnél 8 fokkal alacsonyabbat szoktak javasolni.

Csecsemő újraélesztés tanfolyamon gyakorló mentős mondta (több egészségügyis családtag és ismerős is megerősítette), hogy ideális esetben 18-19 fokos szobában kellene aludnia, nappal 20-21 fok, fürdéshez 24-25.

Sőt,bölcsőhalál egyik kiváltó oka, illetve hajlamosító tényezője a túl meleg környezet. Kiszárad a nyálkahártya, ez önmagában több betegségre is fogékonnyá teszi.

2014. máj. 15. 16:18
 13/15 anonim ***** válasza:
Egyet értek az előttem szólóval, még annyit tennék hozzá, hogy nálunk a szoptatást is nagyban nehezítette a nagy meleg. Két nyár eleji gyerkőcöm van.
2014. máj. 15. 17:12
 14/15 anonim ***** válasza:
Nalunk a korhazban is legkondi volt, beallitottam, hogy ne legyen hideg es ne fujja felenk egyaltalan. Itthon is ugyanezt tettem. Kanikulaban szultem, padlasteri a haloszobank, ahol szules utan voltam, legkondi nelkul nem lehetett volna kibirni. Semmi baja nem lett a babanak.
2014. máj. 15. 18:07
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha abba belegondolsz,hogy télen is max 30 fokra van fűtve a szoba,de akkor már tényleg nagyon meleg van, akkor nem hinném,hogy nyáron gond lenne,hogy 30 fokra lehűtitek a szobát,főleg,ha a másik szobában kapcsoljátok be a légkondit. De ha tényleg ekkora probléma,akkor tegyél mellé egy takarót és ha éjszaka úgy érzed,hogy nem jó neki, hideg valamije, akkor vedd egy kicsit feljebb a hőmérsékletet és takard be. Kicsit furának tartom ezt a felelőtlenség dolgot, főleg,hogy nem -10 fokban szeretnéd tartani a picurt takaró nélkül.
2014. máj. 16. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!