Alhat-e az újszülött légkondis szobában?
Nyár közepére várom a kislányunkat.Padlástéri lakásban lakunk ahol a lakás ill. a hálószobánk mint egy szauna olyan meleg van.
(A lakásban még a nappaliban van légkondi,de messze a hálótól.)A kislányunk ágyát természetesen a hálószobában helyeznénk el. Nagy dilemma hogy süljünk meg vagy kapcsoljuk be,ha be is kapcsoljuk hány fokra,megy a babára a hideg levegő,megfázik stb.
Esetleg ha van valakinek jó ötlete hogy mitévők legyünk,nagyon szívesen fogadok minden ötletet.
Nagyon megnyugtattatok,köszönöm!
A védőnőmet kérdeztem ez ügyben ő lekiabálta a fejem,hogy mit képzelek magamról hogy egy újszülött csecsemőt légkondis szobában fogok altatni. Meg fog fázni és allergiás is lesz.
Mondtam neki,hogy a légkondit szakember fogja tisztítani és nem 20fokra szándékozom hűteni a lakást.
Szerinte felelőtlen vagyok. :/ De ha 40 fok van a lakásban az se jó mert melege lesz. Olyan a lakásunk mit egy panel,pedig 100 nm egylégterű tégla lakás és mégis mint egy szauna :(
Csináltassátok meg a tetőszigetelést, sokkal jobb lesz utána.
Egyébként légkondit lehet használni, csak direktben nem érheti huzat a babát (ne rá fújja). A kinti hőmérsékletnél 8 fokkal alacsonyabbat szoktak javasolni.
Csecsemő újraélesztés tanfolyamon gyakorló mentős mondta (több egészségügyis családtag és ismerős is megerősítette), hogy ideális esetben 18-19 fokos szobában kellene aludnia, nappal 20-21 fok, fürdéshez 24-25.
Sőt,bölcsőhalál egyik kiváltó oka, illetve hajlamosító tényezője a túl meleg környezet. Kiszárad a nyálkahártya, ez önmagában több betegségre is fogékonnyá teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!