Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért jó ha hason alszik a baba?

Miért jó ha hason alszik a baba?

Figyelt kérdés
4 hónapos a fiam, gyakran megkérdezik hogy szoktam-e hason altatni
2016. jún. 25. 13:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
28%
Ne altasd hason, ha egyedül van! Mikor ráérsz mellette lenni, tedd hasra, jót tesz az izmoknak, fejét is hamarabb megtudja majd tartani illetve az átfordulásnál is segít. Plusz még a pocakfájós és kötött csípőjű bébiknek ajánlják. :)
2016. jún. 25. 13:29
 2/12 anonim ***** válasza:
36%

Nem hiszem, hogy hátrányt szenvedne, ha nem alszik hason. Max akkor, ha az ébrenlétek alatt is csak háton van.

Én hason altattam, így nem ébresztette fel magát, ha álmában megrándult,(nem kopott ki hátul a haja:)),hasfájós volt, így szeretett lenni.

Jahhj Istenem! Amúgy meg nem mindegy, hogy hogyan altatod?

2016. jún. 25. 13:30
 3/12 anonim ***** válasza:
31%

Nekem azt mondta a doki, hogy gyakran hasra kell tenni, a mozgásfejlődés miatt, de nem éjjelre, hanem ha ébren van. Az a póz növeli a bölcsőhalál kockázatát, ezért nem teszik a kórházakban sem hasra a kicsiket, régen még úgy csinálták.

"A hirtelen csecsemőhalál szempontjából rizikót jelent a koraszülöttség, az alacsony születési súly, a rossz szociális körülmény, ha a gyermek a szüleivel egy ágyban alszik, illetve a gyermeknek hasra - illetve az utóbbi kutatások szerint az oldalára - fektetése." (webbeteg)

2016. jún. 25. 13:32
 4/12 anonim ***** válasza:
61%
2-es vagyok. Soha semmi baj nem történt a hasonalvás közben...se a fiamnak, se nekem + a tesóimnak. Mind hason aludtunk...
2016. jún. 25. 13:32
 5/12 anonim ***** válasza:
38%

A bolcsohalalok nagy szazalekaban a baba hason volt. Ez nem azt jelenti, hogy a hasonalvo babak nagy szazaleka bolcshalalt hal, de nekem az osszes orvosom es apolom kiemelte, hogy ameddig pici es nem tud forogni, addig mindig haton altassam. Kb az osszes orvosi papirra es tajekoztatora is ra volt irva, amit kaptunk babanevelessel kapcsolatban.

A babam 4.5 honapos kora ota atfordul ejjel hasra aludni, termeszetesen nem forditom vissza, mert mar tudja tartani magat, fel tudja emelni a fejet, es mar majdnem vissza is tud fordulni.

2016. jún. 25. 13:46
 6/12 anonim ***** válasza:
Én leginkább azért , mert úgy szeret aludni. 6 hétig kínlódtunk a háton altatással, mert aggódtam a bölcsőhalál miatt, de nem volt jó. Anyukám tanácsolta, hogy próbáljuk hason altatni, mert én is úgy szerettem, sőt, még mindig úgy szeretek aludni. Megoldodott vele minden alvási probléma, van légzésfigyelőnk, így én is nyugodt vagyok. Azóta már forog, játszani is hason szeret
2016. jún. 25. 14:12
 7/12 anonim ***** válasza:
86%

Ha hason alszik, növeli a bölcsőhalál kockázatát. Ha háton alszik és bukik, félrenyelheti és megfulladhat. Ha oldalt alszik, nem tesz jót a gerincének. Megoldás? Altasd lebegve ;)

Viccet félretéve édes mindegy hogyan alszik a baba, tedd abba a pózba, amit aktuálisan szeret. Néha jó azért pózt váltani a lágyabb koponyacsontok miatt (ha csak háton alszik, hátul, ha hason, akkor pedig oldalt "lapulhat" kicsit a feje). Ha félsz a bölcsőhaláltól, akkor érdemes légzésfigyelőt használni (és persze előtte megtanulni, mit kell tenni, ha valóban megszólal). De a lényeg, hogy aludjon valahogy! :)

Üdv: egy védőnő

2016. jún. 25. 14:13
 8/12 anonim ***** válasza:
26%
Nekem a kórházban a gyermek orvos azt mondta hogy szigorúan tilos hason altatni a gyereket a bölcsőhalál miatt, csak napközben ha fent van és etetések előtt kicsivel tegyem csak hasra. Egyébként az én kislányom is 4 hónapos
2016. jún. 25. 21:58
 9/12 anonim ***** válasza:
26%

Ha szigorúan tilos lenne, akkor arról minden szülő tudna...úton-útfélen felhívnák rá a figyelmünket, nem ajánlanák alternatívaként, ha nem jön be a háton alvás. Plusz, ha nem alszik háton, akkor inkább ne is aludjon....?

Szigorúan tilos drogozni terhesen...

2016. jún. 25. 22:03
 10/12 anonim ***** válasza:
65%
A kórházban a PIC-en és a Margit kórház fejlődésneurológiáján is hason altattak minden babát. Külön kérték, hogy úgy tegye le minden anyuka aludni a picijét.
2016. jún. 27. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!