Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 12 hónapos babával milyen egy...

12 hónapos babával milyen egy napotok, mikor kel, miket játszotok? Ebben a korban már elvan valamennyit egyedül is?

Figyelt kérdés
Pont téli időszakra lesz 1 éves a babám, így inkább benti programok lesznek, ilyenkor már könnyebben le lehet foglalni őket? Miket szoktatok csinálni velük?
febr. 18. 16:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem ebben az időben semmit nem volt el egyedül. Nagyon sokat néztünk könyveket, zenét hallgattunk, labdáztunk, tornyot építettünk és mi sokat sétáltunk.
febr. 18. 18:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem pont most lesz 1 éves, egy darabig eljátszik egyedül (kb fél óra) de utána egyszerűen allandóan én kellek neki. Ja és 1 pillanatra nem lehet magára hagyni mert rögtön azt csinálja amit nem szabad és mindig azt akarja elvenni amit nem kéne.😀

Egyébként mondókázok neki, énekelek neki mi járunk klubba délelőttönként ott eljátszik.

És hasonlók.

febr. 18. 20:02
 3/6 anonim ***** válasza:

A kisebbik fiam 14 hónapos, de ő pici kora óta egész önálló. A nagyobbik ilyenkor egyáltalán nem volt még el egyedül. A kicsinek meg adok egy üres dobozt, és akár egy óráig szórakozik vele. Már együtt is játszanak (3 a nagyobbik), sokat bohóckodnak egymásnak.

Amíg a nagyobbik oviban van, addig vinni szoktam vásárolni vagy otthon házimunkázunk együtt. Imádja nyomkodni a gépeket, elindítani mosást, de utánoz is, törölgeti a padlót, vagy kis seprűvel sepreget, sokat magyaráz babanyelven. Könyvek elkezdték nagyon érdekelni, főleg, ami még nem az ő korosztálya, de a babás könyveket hamar elhagyta, jobban szereti azokat, amiket a tesó néz, csak vigyázni kell, mert lapozni még nem tud jól. Játszani is csak a nagyobbaknak való játékokkal akar, és meglepően pontosan lemásolja a testvérét benne. Pl simán gyurmáz, pedig az 3+os az ajánlás szerint, de ha figyelem, akkor tépkedi, golyóba gyűri, ecsettel próbál festeni, nem szépen, de rendesen festő mozdulattal, nem csak csapkodja. Ezeket mind a testvéréről másolja, szóval nekem nem is nagyon kell szórakoztatni, mert mindig azt akarja csinálni, amit a nagyobbik.

febr. 18. 20:03
 4/6 anonim ***** válasza:
1 éves múlt, most éljük szerintem a legnehezebb időszakot mert állandóan igényli hogy mellette/ vele legyünk. Így sokat építünk, könyvet olvasunk, zenéthallgatunk, most tanul járni. Sétálunk napi 2x illetve 2x alszik még.
febr. 18. 20:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Áá 1 évesen van el a legkevésbé egyedül.

Kisebb korában csak letettem a játszószőnyegre aztán el volt. Kb 10 hónapos kora óta ott kell ülni mellette, különben kiabál, sír, földhöz vágja magát. Max 5 percig van el ha valami borzasztóan érdekeset adok neki.

Csinálni nem sokmindent lehet vele. Olvasni még nem lehet neki, ellapozza a könyvet, 2-őt lapoz előre, aztán 3-at vissza. Minden lapon 2 mondat van, de azt se tudja elolvasni az ember, mert ő már mást akar nézni.

Én a torony építést inkább torony rombolásnak hívnám. Én építem a tornyot ő lerombolja.

Énekelni fejből lehet csak, különben az olvasásra vonatkozó rész lép életbe.

Labdát gurítom neki és visszaadja, hogy újra elgurítsam. (Bár ezt lehet pont 12 hósan még nem csinálta, akkor még csak megfogta és nem engedte)

Van egy tanuló asztala azzal szeret matatni, de ott kell lennem mellette, mert reklamál ha nem.

Meg mindent kipakolni, lepakolni szeret, minden olyat megszerezni, amit nem szabadna. Ez a legfőbb elfoglaltsága.

febr. 18. 20:50
 6/6 anonim ***** válasza:
5ös leírtad a mindennapjaink. :D annyi h a könyvek szövegét ismerem fejből ha ellapozza is mesélem a törtétetet.😂
febr. 20. 07:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!