Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Izomtonus eloszlási zavar miatt?

Izomtonus eloszlási zavar miatt?

Figyelt kérdés

Izomtonus eloszlasi zavar miatt lehetséges,hogy a babám(11honapos) pár napig balra dönti a fejét , majd utána jobbra?

Szokott középen is lenni neki de inkább döntve.

Szépen kúszott, mászott most meg már elindult egyedül.

Valakinek a babájának volt hasonló? Megoldódott?

Neurologus azt mondta előszőr gyógytornász nézze meg.

ápr. 26. 13:16
 1/4 anonim ***** válasza:
1 hónapos, vagy 11?
ápr. 26. 14:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja kúszott, mászott, akkor tényleg 11 hős, nálunk csak nagyon pici korban volt ilyen gond, nézze meg gyógytornász ha ezt javasolták.
ápr. 26. 14:03
 3/4 anonim válasza:

Simán tud okozni.

Ha jól értem, azt írtad nem rég indult el, és most újra megjelent a ferde fejtartás.

Nálunk 3 hónaposan állapította meg a fejlődédneurológus az iuomtónis eloszlási zavart, és azóta jár gyógytornára (most 10 hós)

A gyógytornászunk mondta, és tapasztaltam is, hogy minden új nagymozgás beindulásakor újra előjön a kezdeti tónusprobléma, amit utána 1-2 hét tornával tudunk leküzdeni. Nàlunk főleg a váll és a karok izmai érintettek.

Elöjött a fej függőleges megtartásakor, oldalra forduláskor, amikor hason tudta tartani a fejét, amikor végre hasra fordult, amikor tenyérre fel tudott támaszkodni, most a kúszás megindulása is hozta, de picit lightosabb verzioban. Itt tartunk most.

Azt mondta még a gyógytornász, hogy kb 1.5 éves korra elnőheti, de később is lehet hogy bezavarhat, új komplex mozgás tanulásakor (pl.biciklizés vagy nálunk írástanuláskor), és akkor újra lehet hogy kell célzott torna.

ápr. 26. 19:25
 4/4 A kérdező kommentje:
Nálunk is kb igy nez ki de nem figyeltem mindig csak neha feltunt hogy jobban dontve van a feje. En is azt hallotam konduktortol hogy okozhatja a gyorsabb mozgasfejlodes is. Hat remelem kinovi de tornara mindenkepp viszem .
máj. 1. 23:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!