9 hónapos babám nem mond szótagokat, ez baj?
Tegnap voltunk a védőnőnél és kérdezte a teszt kérdéseket, hogy ismétel-e szótagokat, de sajnos nem! Kicsit megijesztett.
Azt tudni kell hogy nálunk a mozgásfejlődés nagyon gyors volt, konkrétan 4 naposan azt mondta a Dr úr hogy olyan a mozgása mint egy 4 hónaposnak. 6 hónaposan már mászott, 7 hónaposan már fel állt és 8 hónapos korától lépked a bútorok mellett.
Nagyon sokat beszélek hozzá, énekelek neki, mondókázunk, baba dalokat hallgatunk de az én babám még csak sikítozik, “eeeeeh” -et mond. A nem, gyere szót megérti. Nem érzem azt hogy le lenne maradva, nagyon értelmes baba (mindenki ezt mondja). Csak kicsit megijedtem hiszen eddig azt hallgattam hogy mennyivel előrébb vagyunk (tudom h nem verseny), de most ez megijesztett. A védőnő a fejlesztést is felhozta. Kérlek nyugtassatok meg köszi!
Barbi

Ha 4 naposan olyan volt a "mozgása" mint egy 4 hónaposnak,és a gyerekorvos nem küldött tovább,feszes kötött izmok miatt sehova, akkor válts orvost.
9 hónapos CSECSEMŐNEK nincsenek,és nem is kellenek SZAVAK.(mondanám,hogy védőnőt is válts,mert ez idióta ezek szerint,de sajnos azt nem lehet)
Én csak azt mondom amit ő mondott, lehet akkor ez csak egy jópofa túlzás volt részéről. De mai napig emlékszek h mikor ott ki lett csomagolva a pólyából azt mondta h nagyon fejlett baba ahhoz képest h koraszülőtt volt. Akkor mondta a 4 hónapos példát.
Köszönöm a válaszod. Én sem érzem hogy le lenne maradva őszinte legyek! Eddig az volt hogy hú de előrébb van a korához képest most pedig hirtelen el lennénk maradva? Nem is értem… nyílván jót akarnak tudom, csak eléggé beparáztattak.
Sajnos itt nem sok lehetőség van váltani

Egyik gyerekem se mondott szótagokat 9 hónaposan, mindkettő megtanult beszélni.
A védőnők annyi hülyeséget mondtak, hogy nem is foglalkoztam vele.

A ciklizálásra gondolsz, mint pl. a ba-ba-ba-ba?
Azt 7-10 (más források szerint 6-12) hónapos koruk között szokták, ez alapján még elkezdheti, de biztos van olyan baba is, aki nem csinálja, pedig nincs semmi baja.
Az én fiam mondjuk 6 hónapos kora körül csinálta ezt egy kicsi ideig, aztán abbahagyta, mégis mondatokban beszélt már másfél évesen.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!