Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hónapos babám nem mond...

9 hónapos babám nem mond szótagokat, ez baj?

Figyelt kérdés

Tegnap voltunk a védőnőnél és kérdezte a teszt kérdéseket, hogy ismétel-e szótagokat, de sajnos nem! Kicsit megijesztett.

Azt tudni kell hogy nálunk a mozgásfejlődés nagyon gyors volt, konkrétan 4 naposan azt mondta a Dr úr hogy olyan a mozgása mint egy 4 hónaposnak. 6 hónaposan már mászott, 7 hónaposan már fel állt és 8 hónapos korától lépked a bútorok mellett.

Nagyon sokat beszélek hozzá, énekelek neki, mondókázunk, baba dalokat hallgatunk de az én babám még csak sikítozik, “eeeeeh” -et mond. A nem, gyere szót megérti. Nem érzem azt hogy le lenne maradva, nagyon értelmes baba (mindenki ezt mondja). Csak kicsit megijedtem hiszen eddig azt hallgattam hogy mennyivel előrébb vagyunk (tudom h nem verseny), de most ez megijesztett. A védőnő a fejlesztést is felhozta. Kérlek nyugtassatok meg köszi!

Barbi

máj. 8. 17:50
 1/7 babyboom567 ***** válasza:
100%

Ha 4 naposan olyan volt a "mozgása" mint egy 4 hónaposnak,és a gyerekorvos nem küldött tovább,feszes kötött izmok miatt sehova, akkor válts orvost.

9 hónapos CSECSEMŐNEK nincsenek,és nem is kellenek SZAVAK.(mondanám,hogy védőnőt is válts,mert ez idióta ezek szerint,de sajnos azt nem lehet)

máj. 8. 18:12
 2/7 A kérdező kommentje:

Én csak azt mondom amit ő mondott, lehet akkor ez csak egy jópofa túlzás volt részéről. De mai napig emlékszek h mikor ott ki lett csomagolva a pólyából azt mondta h nagyon fejlett baba ahhoz képest h koraszülőtt volt. Akkor mondta a 4 hónapos példát.

Köszönöm a válaszod. Én sem érzem hogy le lenne maradva őszinte legyek! Eddig az volt hogy hú de előrébb van a korához képest most pedig hirtelen el lennénk maradva? Nem is értem… nyílván jót akarnak tudom, csak eléggé beparáztattak.

Sajnos itt nem sok lehetőség van váltani

máj. 8. 18:15
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

Egyik gyerekem se mondott szótagokat 9 hónaposan, mindkettő megtanult beszélni.

A védőnők annyi hülyeséget mondtak, hogy nem is foglalkoztam vele.

máj. 8. 18:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A ciklizálásra gondolsz, mint pl. a ba-ba-ba-ba?

Azt 7-10 (más források szerint 6-12) hónapos koruk között szokták, ez alapján még elkezdheti, de biztos van olyan baba is, aki nem csinálja, pedig nincs semmi baja.

Az én fiam mondjuk 6 hónapos kora körül csinálta ezt egy kicsi ideig, aztán abbahagyta, mégis mondatokban beszélt már másfél évesen.

máj. 8. 22:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az a baba, aki 4 naposan 4 hónapos mozgast végez, az nem ügyes, hanem szerencsétlen feszes, amit nem kezeltek.
máj. 9. 07:56
 6/7 anonim ***** válasza:
1eves korig kellene beindulni a ciklizalasnak,nekunk ezt mondtak a fejlesztoben, ugyh raer boven, de van ismerosom akinek ez kimaradt es nincs semmi gond. Majd elkezdi,nekem 10honaposan kezdte a baba mama egyik naprol a masikra :) türelem
máj. 9. 09:00
 7/7 anonim ***** válasza:
A kisfiam szintén koraszülött és nem extrém korai. Tehát 30.hét felett született de 37.hét alatt. Jó súllyal született, mégis javasoltak nekünk otthonra tornafeladatokat. Valóban az lehet a titok nyitja amit az első válaszadó írt. Persze, vannak gyerekek akik gyorsan fejlődnek de egy koraszülött vagy időben végzi amit kell, vagy később. Nálunk kimaradt a kúszás és mászik mert a feszesség miatt ez kényelmes de nála a "beszéd" ami ugye a gagyogás rendben van.
máj. 9. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!