Ki mit csinál egész nap a 13 hónapos gyerekével? Hogy telik a napotok?
Mentek valahova, vagy otthon fejlesztő játékoztok? Ha igen, miket? Mikor mondókáztok? És, hogy kell elképzelni, 3tól 4ig leültök és akkor mondókákat mondogattok? Vagy egész nap takarítás midnen közben mondókákat mondogattok?
Vagy miket játszotok?
Az enyémet nem érdeklik a mondókák, sem a könyvek. Hiába ülünk le, hogy akkor olvasunk vsgy képeket nézegetünk, állandóan beakarja csukni a könyvet vagy ellapozni. Aztán megunja és odébb áll. Mindig úgyérzem, hogy a többi gyerekhez képest le van maradva és biztos azért mert nem játszunk eleget, vagy nem olvasunk vagy mondókázunk.

válasza:

válasza:Én nagyon rossz vagyok mondókákban, így Kerekítőre jártunk, a nyári szünet után majd októbertől folytatjuk. Ezen kívül babakoncert, állatkert, babaszínház, baba-mama klub, játszóház. Ezekre rendszeresen 5 hónapos korától. Meg persze játszótér minden nap. Mondókázni nem szoktam külön, csak fürdésnél, körömvágásnál, ha épp elkapom valamiert, pufogtatom azt a párat, amit ismerek és illik a szituhoz. Énekelni szoktunk. Én mindig mást, ő mindig a Nád a házam tetején-t, helyenként már felismerhetően.
Nagy könyvfaló volt. Szó szerint. Vannak saját keménylapos könyvei, amiket egyedül olvasgat. Tud lapozni, de ennek ellenére kinyírja őket. Már egyre kevesebbet eszik belőle, de azért még mindig mindegyikből hiányzik kicsi. Van egy rekorder, ami még tök ép, kb.3-4 hetes! Minden nap olvasok neki, azok többnyire nem keménylaposak, ahhoz nem nyúlhat. Amúgy ő is ellapozná, de úgy fogom, hogy ne érje el. Ha figyel, figyel, ha nem nem, mindegy, én azért olvasok magamnak. Többé-kevésbé azért követi.
Fejlesztő játékok? Viccelsz? Rengeteg van. Én játszom velük. Véletlenül se játszik. Néha azt hazudom, hogy az enyém, olyankor mutat egy halvány érdeklődést, egyébként soha nem jatszik semmivel. (Mármint, ami játék.) Ellenben minden nap tönkretesz legalább egyet. A mainál elegem lett és adtam neki egy üres, műanyag kajás dobozt. Azzal játszik. Szerintem karira is ilyesmit kap. Én már nem vagyok hajlandó többet idegeskedni azon, hogy semmi nem jó. Hát, így. 13 hónapos ő is.

válasza:Már 16 hónapos, de 13 hónaposan is ez volt a menetrend.
6-7 között ébred, utánra reggelizünk. Beszélgetek neki, elmondom a délelőtti tervünket. Elmegyünk bevásárolni, kipakolunk, utána játszótér. 10-fél11 körül indulunk haza, tízórai. Kicsit próbálom bent tartani. Ilyenkor fényképet nézegetünk, könyveket. Fél 12 és fél 1-1 között alszik(főzést, takarítást ilyenkor csinálom, mellette lehetetlen) , utána ebéd.
Ha jó az idő megyünk ki az udvarra, játszóra vagy sétálni. Ha rossz, akkor bent próbálom lekötni. Aztán uzsi, játék apával, fürdetés 8-9 között alvás.
A könyveket szerette mindig lapozgatni( amúgy meg nem áll). Kb 2-3 hete hallgatja meg a mondókákat és érdekli. Ha valamihez kapcsolódik, akkor elmondom. Meg a Szalai könyvekből szoktam neki mondani. Szép színesek, rövid mondókával, leköti míg végig olvasom.
Fejlesztő játékokkal is eddig csörgött, ütögette. 1 hónapja kezdett építeni, forma bedobózni, gyurmát gyömöszölni.
Nagyrészt kint vagyunk és beszélek hozzá, az a legjobb fejlesztés szerintem.
Ne aggódj feleslegesen. Nem hinném hogy le van maradva, csak nem egy könyvmoly típus.

válasza:Guritjuk a labdat pl es kozben mondokazok. Vetkoztetem, kozben mondokazok, enekelek. Furdik a kadban es kozben enekelek. Igy kell elkepzelni, nem ugy, hogy leulunk es akkor 3 oran keresztul eroltetve “tanitom” :D
Nem tudom hogy erted, hogy nem erdekli a mondoka. Egyebkent is nem ez a lenyege, hanem a ritmus; a hangod, a beszed. Kit erdekel erdekli-e, nem kell ra direkt figyelni😆
Ne ugy probald meg, hogy leulteted. Meselni se kell konyvbol, ha nem erdekli, nem baj, meselj fejbol valamit vagy csak beszelj hozza, mindegy.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Hogyan telnek napjaitok?
Még nem indult el de bútorok mellett simán sétál de még kapaszkodás nélkül sem áll meg. De próbálgatja magát és van mikor kis időre sikerül neki de nagy sírással egybe kötve amit nem tudok mire vélni. Volt valaki hasonlóan?
Értem foglalkozás alatt a gyurmázást, festést, rajzolást. Érdekli ilyesmi egy 13 hónapost? Ti hogy tapasztaltátok a gyereketeket érdekelte, lekötötte 5 percig, vagy mivel játszott az ennyi idős gyereketek?
Azt veszem észre hogy unja a játékait. Zenélős kiskocsikkal játszik, a könyveket lapozgatja de ennyi, az ilyen formabedobós fel idegeli, nem érdekli. Vegyek neki konyhát evöeszközökkel, lábasokkal? műanyag ételekkel? Kisállatokat esetleg ? Babája van nem érdekli, van...
Kisfiam most lett 13 hónapos. Egy igazi kis huncut. Mosolyog tapsol és mostanában el engedi a bútort és még áll kapaszkodás nélkül. Ami viszont kicsit aggaszt hogy nem integet nem mutogat. Mutatom neki hogy kell de nem csinálja. A kisautót dobálja nem rak egymásra...
Sziasztok Normális hogy a gyerkőc ha rászolunk hogy nem szabad,halk hangnemben akkor torkaszakattából üvőlt?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!