Donát nevet adnátok szívesebben?
Figyelt kérdés
okt. 29. 11:28
21/25 anonim 

válasza:

válasza:#14 De, amit a hivatalos statisztika ír, az fedi a valóságot, max nem tudod értelmezni. A Donát a mostani gyerekek körében lesz gyakoribb. Régebben nem volt az, de a mai szülők közül rengeteg próbál egyedi nevet adni, így pont azok a nevek amik régen ritkábbnak számítottak, ma sokszor divatba jönnek. Ilyen a Donát is. Nyilván nem a barátaidat hívják így, mert nem bölcsődékben és óvodákban barátkozol. De attól még a kortársai körében ez nem fog egy ritka névnek számítani.
22/25 anonim válasza:
Minnél szívesebben?
Furán fogalmaztad meg a kérdést, kb.így lenne értelmes: Adnátok a Donát nevet? Ennyi elég...Amúgy ha tetszik miért érdekel mások véleménye?
23/25 A kérdező kommentje:
Ami még ritkább név, mint a Donát az a Dezső. Nem igen sok embernek jutna eszébe a Dezső név sem, ha csak nem gondolna senki Kosztolányi Dezsőre.
okt. 30. 21:51
25/25 anonim 

válasza:

válasza:Én írtam, hogy szokható név a Donát, nincs vele semmi bajom, de ugyanezt abszolút nem tudnám elmondani a Dezsőről... Volt egy ilyen nevű rokonom, de még születésem előtt meghalt Dezső bácsi, szóval nekem borzasztó ódivatúnak tűnik.
Plusz felénk (Db) tele a temető az ilyen nevű c. típusú emberek sírjaival, szóval nekem még ez is kellemetlen asszociáció.
A Rezső is hasonló, a hangzásuk sem tetszik (bár a Deske becézés egész kedvesen hangzik szerintem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!