Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyszülők, ti mennyire...

Nagyszülők, ti mennyire igazodtok az unoka látogatásánál a baba alvásához? (Egy év alatti baba)

Figyelt kérdés
Tehát bejelentkeztek hogy ekkor akartok jönni, egyeztettek előre időpontot de az ugye azért még csúszhat az alvás miatt, vagy pedig szólnak amikor felébredt.

okt. 30. 11:47
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
79%
Nekem az az abszurd, hogy a kutyához kell igazítani mindenki életét. Nem lehetne inkább ezzel kezdeni valamit? Van olyan nyakörv, ami rezeg ha a kutya ugat, az segít leszoktatni az értelmetlen csaholásról.
okt. 31. 09:15
 32/38 anonim ***** válasza:
76%

30

Joga van hozzá. Neked szülőként jogod van feltételeket szabni a nagyszülő felé, ahogy neki is pont ugyanannyi joga van feléd feltételeket szabni. Nyilván ha nincs rá szükséged, te nem fogsz engedni, mint ahogy nem is tetted az írásod szerint. De van, aki fog. Nagyszülő is, szülő is.

okt. 31. 09:16
 33/38 A kérdező kommentje:

#31 nincs a kutyához igazítva minden. Megtanítottuk a csend parancsra de sajnos a fiam konkrétan az én hangomra is felkel (nagyon sok tanácsot kaptunk és rengeteg dolgot ki is próbáltunk) és hát egy kutya, ha meghallja a csengőt vagy valaki hirtelen belép akkor a baba felkel és nem lehet valamiért visszaaltatni. De többször leírtam hogy jelen pillanatban én vagyok az egyetlen aki ezzel szív hiszen olyankor a lakáson kívül altatok szóval a mindenki legfőképpen én vagyok...

Kicsit a válaszok alapján sokszor azt érzem hogy kb rossz vagyok mert egyáltalán eszembe jutott hogy esetleg a gyerek mostanra kb fél óra csúszásához kialakult napirendjéhez képest is lehetne időpontot egyeztetni. Azért ez egy ötlet volt, ne kövezzetek meg érte, így is messzemenően alkalmazkodunk az adott nagyszülő igényeihez pl egyszem babás programot terveztünk amit a baba neurológusa ajánlott, eredetileg hétvégén lett volna így a férjem el tudott vinni autóval és nem kellett a gyerekkel a hátamon háromnegyed órát hegynek felfelé gyalogolnom, de mivel ez így nem volt jó a nagyszülőknek így maradt a hétköznap, nem kényelmes de megoldom. Ezek után számonkérnek ha amikor jönne (előre nem egyeztetve) akkorra van betervezett program pl másik nagyszülő vagy nekem is van gyerekbarát barátnőm. Nem várunk el segítséget, senkit sem hívunk takarítani, ha a gyerek sír vagy rosszkedvű akkor az én bajom, csak játszani és szórakozni kell vele ha itt vannak. Megkérdezem mit kérnek inni, sokszor veszek sütit amikor jönnek. Messze nincs arról szó hogy bármit várnánk bárkitől, ha mégis megkérünk bárkit bármire akkor csak miután felajánlja és hangsúlyozva hogy nyugodtan mondhat nemet, ne érezze rosszul magát emiatt. Itt szó sincs arról hogy ingyen bébiszitter lenne bárki és ki lenne használva a nagyszülő.

okt. 31. 09:45
 34/38 anonim ***** válasza:
69%

Egy év alatti baba alvásideje egyáltalán nem hajszálpontos. Miért kellene a nagyinak ehhez alkalmazkodni? Ott a lánya/fia, azzal is van beszélgetni valója, vagy segít valamit főzni ...

Természetesen abba a szobába, ahol a baba éppen alszik, oda nem csődül be a család, nem bámulja és nem zajong. Feltehetőleg kultúremberek...

Egyébként a baba nappali (nem éjszakai) alvásához nagyon jót tesz egy kis halk zene, és nem teljes sötétség, hanem félhomály. Meg kell tanulnia lassan, hogy más az éjszaka, amikor mindenkinek aludni kell, és más a nappali szunyókálás. Nem ordibálunk mellette, de halk suttogás nem árthat.

okt. 31. 09:51
 35/38 anonim ***** válasza:
75%

Álmából felébreszteni bárkit is (akár baba, akár felnőtt!) a legaljasabb gonosztett - soha nem volna szabad előfordulnia.

A kicsit nem ébresztjük fel, csak mert vendég jött. (Más kérdés, hogy halk neszekkel, kis világítással jelezhetjük a dolgot - erre felébred, ha már nem túl mélyen alszik. Ha mélyalvásban van, akkor ez nem zavarja.)

Mondjuk ez civilizált népeknél alapkövetelmény.

okt. 31. 09:58
 36/38 anonim ***** válasza:
56%

29: hat ha teged nem zavarna, hogy betrappolnak az alvo gyerekhez, csak mert ok leszarjak, hogy alszik, lelked rajta. Engem zavarna.

Epeszu ember nem szoritja ossze a fogat, elturve, hogy a nagyszulok felulbiraljak a szulok donteseit.

okt. 31. 12:15
 37/38 anonim ***** válasza:
67%

Úgy gondolom, hogy normális családi kapcsolatban mind a két fél próbál alkalmazkodni, törekedni arra, hogy jó legyen mindenkinek.

A kommentjeid alapján itt csak ti akartok megfelelni mindenkinek. Ha van programotok, jelezni kell a nagyszülők felé, hogy az a nap foglalt. Nem pedig átvariálni mindent. Ha megvan az alvás idő és ők kizárólag az unokához mennek, nem hozzátok akkor megkérni hogy ebben az idő intervallumban érkezzenek, különben aludni fog/ordítani a fáradtságtól. Ha nem tudnak időben menni, akkor menjenek másik nap.

A leírásod alapján maguktól nem jut eszükbe, így le kell fektetni a szabályokat. Valószínűleg sértődés lesz, de egy pár alkalom után észbe kapnak.

Nálunk messze vannak a nagyszülők, szívesen látjuk őket, DE megbeszéljük melyik nap jönnek, mert vannak programjaink. A távolság miatt nem vettük/vesszük figyelembe az alvásidőt, de tekintettel voltak/vannak a gyerekre és nem ébresztgetik, még akkor se ha érkezés előtt aludt el és 1-2 órán keresztül "velünk kell beérniük".

Szuper ha jó a viszony, de nem kell mindent rájuk hagyni. Normálisan le kell ülni és megbeszélni velük, mit szeretnétek kérni a jövőben.

okt. 31. 12:56
 38/38 anonim ***** válasza:
90%

36

Nálam senki nem trappolt be. Kommunikáció a kulcs és azt lehet baxd meg Katineni felebresztetted a Juliskat most miattad nem tud aludni ide többet nem teszed be a lábad" módon is, és lehet " Katineni, Juliska alszik 2 és 4 között, ha fel 5re tetszik jönni, akkor már felebredt, vidám és Katineni is meg tudja ölelgetni" módon is. Elsőnél máris megoldottad, hogy bunkó is voltál és még is sértődnek, a másodiknál meg oda lesz a boldogságtól anyosod is.

okt. 31. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!