5 hónapos kisfiam keveset néz a szemünkbe , még nem forog egyik oldalra sem illetve a nevére sem hallgat.Aggódok, hogy valami nincs rendben. Kinek mi a tapasztalata ?

válasza:1. Milyen oltást kapott eddig?
2. Orvos mit mond?
Az enyém sem fordult még át öt hónaposan. A nevére nemrég kezdett el figyelni, a tekintetünket pedig akarattal kerüli. Ezt onnan tudom, mert amikor próbáljuk "elkapni" a tekintetét, akkor jobbra balra fordítja a fejét és nevet. Nem mindig csinálja ezt, de gyakran. Minden rendben van vele.
Egy hatos kombi oltást kapott eddig.2 hét múlva kell mennünk a dokihoz, addig várok. Nyilván minden gyermek más. Ő is így kerüli a tekintetet, de csak közelről ha távolabb vagyunk akkor jobban tartja a szemkontaktust.
A te babád mennyi idős ?

válasza:

válasza:A legtöbb baba utálja, ha belemászol az arcába, fordul is el. Az enyém is olyan volt és még most is olyan, pedig már nem is baba.

válasza:

válasza:A hasalást megpróbálhatnátok fitnesz labdán, miközben óvatosan előre-hátra, és oldalra “hintáztatjátok”, illetve egy felgöngyölt pléden/türcsin hasaltatni. (A karjai alá betenni, “cicivonalban”.)
A nevére majd olyan 6-9 hónapos kora körül fog felfigyelni, 9 hónapos kora után ha nem figyel rá, akkor érdemes tovább menni. Viszont fontos, hogy mindig ugyanúgy szólítsátok, mert ha egyszer a neve, máskor meg kicsim/babám/akármi , és használtok rá még 15 variációt, akkor nehezebben tudatosul, hogy igen, én vagyok XY.
Ja, és ne várd, hogy 10/10 alkalommal oda figyeljen majd, mert nem fog. Ha éppen nagyon benne van valamiben, vagy napi 747289177281 alkalommal hallja a nevét, akkor nem mindig kapja oda a fejét, viszont fogod tudni a különbséget, hogy meghallotta, csak ignorálja, vagy egyáltalán nem is érdekli, nem figyel rá.
A szemkontaktus pedig.. nem kell, hogy folyamatosan bámulja az arcodat, de ha beszélsz hozzá, eteted, pelenkázod, akkor egy pár másodpercre (5-10) tartja a szemkontaktust? Ha reagál az arcodra, mosolyodra, és “válaszol” (gügyögéssel, visszamosolygással) akkor valószínűleg azzal sincs semmi baj.
Köszönöm, hogy írtál. Ezt a labdás módszert ki fogom próbálni,a plédes módszert már próbáltuk.
Ha a pelenkázón van vagy az ágyon pl és messzebb vagyok tőle akkor nagyon ügyesen figyel ,rengeteget mosolyog. A probléma csak akkor van ha szem magasságba emelem hozzàm akkor azért sem néz rám

válasza:Szerintem ezzel semmi probléma, csak valószínűleg körülötted minden más érdekesebb, mint te :) Esetleg próbáld meg, hogy szépen lassan közelíted az arcod az arcához, így kevésbé “ijed” meg hogy hirtelen ott egy arc az övében. Vagy fogj az arcod mellé egy csörgőt, valami kedvenc játékot, és akkor ahogy mozgatod (oldalról egyre közelebb az arcod elé, majd a másik oldalra) és követi a mozgását, akkor úgymond észrevesz téged is.
Ilyenkorban az én fiam a tükröt szerette, odaültünk elé, és nézegette magát, engem, meg hát maga a tény, hogy ez meg mi a fene?? elvarázsolta :D

válasza:Én elvinném dévényeshez, hogy nézze meg minden rendben van e. Ha igen megnyugszol. Mutat gyakorlatokat ehhez meg a kúszás, mászás segítésére.
Ha van pénzed rá, akkor ne sajnáld rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!