Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Házi gyurmát melyik recept...

Házi gyurmát melyik recept alapján csináljátok?

Figyelt kérdés
nov. 5. 20:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Zöldbolt oldal receptje alapján. Mivel még kicsi, féltem, hogy megkóstolja(megtörtént, de nagyon rossz ízű). Elégedett vagyok vele, jól formázható.

Hozzávalók a házi gyurmához:

250 g liszt

2 evőkanál citromsav

2 evőkanál só

2 evőkanál étolaj

3 dl víz

Opcionálisan: 5-6 csepp illóolaj a kellemes illatért (narancs, vagy levendula például)

Keverd össze az alapanyagokat egy edényben.

Alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett melegítsd.

Addig keverd, amíg a gyurma össze nem áll és el nem válik az edény falától.

Hagyd kihűlni, majd gyúrd át alaposan.

nov. 5. 21:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

En ezt csinaltam. Jo lett allagra, jo volt vele gyurmazni, de valamiert 5 nap alatt peneszes lett a hutoben sajnos. Szoval nem tudom mi a titka annak, hogy tenyleg hetekig elalljon, ahogy irja.

Mondjuk en illoolajat nem tettem bele, szinezeknek meg kurkumat es pirospaprikat hasznaltam. Lehet ez volt a baj, ezert romlott meg hamar? Nem is tudom.

nov. 5. 21:15
 3/4 anonim ***** válasza:
nov. 5. 22:04
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Mi régen sima só-liszt gyurmát használtunk. Egy darabig elvan a hűtőben, aztán ki lehet szárítani (fűtési szezonban a radiátor elég) vagy sütni és kifesteni (ha elég nagy a gyerkőc a festéshez). Az sem baj, ha megeszi, nagyon sós és amúgy íztelen, egy falatnál többet nem fog enni belőle...
nov. 6. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!