Házi gyurmát melyik recept alapján csináljátok?




válasza:Zöldbolt oldal receptje alapján. Mivel még kicsi, féltem, hogy megkóstolja(megtörtént, de nagyon rossz ízű). Elégedett vagyok vele, jól formázható.
Hozzávalók a házi gyurmához:
250 g liszt
2 evőkanál citromsav
2 evőkanál só
2 evőkanál étolaj
3 dl víz
Opcionálisan: 5-6 csepp illóolaj a kellemes illatért (narancs, vagy levendula például)
Keverd össze az alapanyagokat egy edényben.
Alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett melegítsd.
Addig keverd, amíg a gyurma össze nem áll és el nem válik az edény falától.
Hagyd kihűlni, majd gyúrd át alaposan.




válasza:En ezt csinaltam. Jo lett allagra, jo volt vele gyurmazni, de valamiert 5 nap alatt peneszes lett a hutoben sajnos. Szoval nem tudom mi a titka annak, hogy tenyleg hetekig elalljon, ahogy irja.
Mondjuk en illoolajat nem tettem bele, szinezeknek meg kurkumat es pirospaprikat hasznaltam. Lehet ez volt a baj, ezert romlott meg hamar? Nem is tudom.




válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!





