Ez normális a kisbabáknál ?
3 hetes kisbabám van. Hála istennek szoptatok. De az normális,hogy a babám 1-1.5 óránként kéri a cicit ?
Fog ez még változni? Vagy így kell mostmár szoptatnom ?

válasza:

válasza:Normális. Van amelyik nonstop kéri, azon alszik. Az is normális ennyi idősen.
3 hónapos kor körül kezd kinyílni számukra a világ, akkor már nem fogja annyit kérni, de később is lehet még olyan időszak, hogy állandóan mellen lógna.
Sokkal könnyebb ilyenkor sodródni az árral és engedni, mint feleslegesen keménykedni. Nem marad mindig így, nagyon gyorsan elmúlik az az időszak amíg ennyire kellesz neki.

válasza:

válasza:Igen, normális. Nálunk olyan 2 hónapos kortól állt be 2 óránkénti evésre, utána pár hónaposan 3 óránként. Igény szerint szoptattam, így állt be neki.
Jajj, és ha növekedési ugrása volt(pl 6 hetesen), volt hogy óránként evett pár napig.

válasza:Normális. A lányom 1.5 éves koráig 2 óránként szopott. Igény szerint szoptattam, tehát én alkalmazkodtam hozzá.
2 éves koráig szoptattam, nagyon sok tejem volt.

válasza:3 hetesen a 1–1,5 óránkénti szopi normális, sőt ilyenkor pont ez „dolgoztatja be” a tejtermelést. Valószínűleg lazulni fog a ritmus pár héten belül. Ha a fenti „jó jelek” megvannak, és a baba gyarapszik, csinálod, ahogy kell. Ha bármi bizonytalan, kérj bátran gyakorlott szoptatási segítőt – sokszor 1–2 apró korrekció is sokat segíthet.
A gyakori evés a következők miatt van: - pici a gyomruk, az anyatej gyorsan emészthető (1–2 órán belül),
- épp növekedési ugrás van (kb. 2–3. héten), ilyenkor gyakrabban szopnak, hogy „megrendeljék” a következő hetekre a több tejet,
- szopizással nem csak esznek: megnyugszanak, fájdalmat/szorongást oldanak, elalszanak.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!