Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez normális a kisbabáknál ?

Ez normális a kisbabáknál ?

Figyelt kérdés

3 hetes kisbabám van. Hála istennek szoptatok. De az normális,hogy a babám 1-1.5 óránként kéri a cicit ?

Fog ez még változni? Vagy így kell mostmár szoptatnom ?

nov. 8. 16:59
 1/10 anonim ***** válasza:
11%
Van elég téged? Lehet, hogy nem elég neki és ezert éhes ilyen sűrűn.
nov. 8. 17:05
 2/10 anonim ***** válasza:
6%
*van elég tejed?
nov. 8. 17:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Normális. Van amelyik nonstop kéri, azon alszik. Az is normális ennyi idősen.

3 hónapos kor körül kezd kinyílni számukra a világ, akkor már nem fogja annyit kérni, de később is lehet még olyan időszak, hogy állandóan mellen lógna.

Sokkal könnyebb ilyenkor sodródni az árral és engedni, mint feleslegesen keménykedni. Nem marad mindig így, nagyon gyorsan elmúlik az az időszak amíg ennyire kellesz neki.

nov. 8. 17:06
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen van. Szivatom is mert annyi van.
nov. 8. 17:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor csak igényli, hogy veled legyen. Valószínűleg nem az éhség miatt kéri, inkább a kötődés miatt. Vmekyik baba cumizik, vmelyik szopja az ujját, úgy tűnik, a tiéd a cicit szereti, ez nyugtatja meg. Ez változhat bármikor, de az is lehet, hogy sokáig ez lesz. Egyik ismerősöm lánya már 3,5 éves, de még mindig kéri a cicit.
nov. 8. 17:10
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, normális. Nálunk olyan 2 hónapos kortól állt be 2 óránkénti evésre, utána pár hónaposan 3 óránként. Igény szerint szoptattam, így állt be neki.

Jajj, és ha növekedési ugrása volt(pl 6 hetesen), volt hogy óránként evett pár napig.

nov. 8. 17:39
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Normális. A lányom 1.5 éves koráig 2 óránként szopott. Igény szerint szoptattam, tehát én alkalmazkodtam hozzá.

2 éves koráig szoptattam, nagyon sok tejem volt.

nov. 8. 18:02
 8/10 Csabi34 ***** válasza:
100%

3 hetesen a 1–1,5 óránkénti szopi normális, sőt ilyenkor pont ez „dolgoztatja be” a tejtermelést. Valószínűleg lazulni fog a ritmus pár héten belül. Ha a fenti „jó jelek” megvannak, és a baba gyarapszik, csinálod, ahogy kell. Ha bármi bizonytalan, kérj bátran gyakorlott szoptatási segítőt – sokszor 1–2 apró korrekció is sokat segíthet.

A gyakori evés a következők miatt van: - pici a gyomruk, az anyatej gyorsan emészthető (1–2 órán belül),

- épp növekedési ugrás van (kb. 2–3. héten), ilyenkor gyakrabban szopnak, hogy „megrendeljék” a következő hetekre a több tejet,

- szopizással nem csak esznek: megnyugszanak, fájdalmat/szorongást oldanak, elalszanak.

nov. 8. 23:16
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy normális, most született, testkontaktra, komfortra vágyik.
nov. 9. 08:12
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális. Sosem hallottál az igény szerinti szoptatásról? 3hetesen pedig növekedési ugrásban is lehet. Teljesen normális, ha egész nap cicin lenne.
nov. 9. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!