Koldokcsonk kiesese utan veres "dugo" a koldok helyen?
Sziasztok. Ma 8 napos a babam, kis sullyal szuletett, igy ma vagyunk 3.napja itthon. Az 5.napon leesett neki a koldokcsonkja, es annak a helyen az egesz koldokben olyan mintha egy veres dugoszeru valami lenne. Alvadt ver, de van hogy egy picit pecseteloen verzik. Ez normalis? Illetve ma reggelre egy borso meretu veralafutas jott elo a koldoke felett. Puha, nem kemeny. Nincs szaga, nincs valadek vagy folyas sem. Ez normalis? A vedonot nem tudom elerni es kezdek nagyon aggodni.
Egyebkent jo kedvu, jo etvagyu, semmi valtozast nem tapasztaltam rajta

válasza:Szépen beviszed a sürgőre,és ellátják, megnézik. Szerintem egy 8 napos babánál nem itt kéne kérdezgetni.
Amúgy valószínűleg azért van ott a vérdugó,mert nagyon hamar esett le a köldökzsinór csonkja,alatta még nem forrt be.

válasza:Streil gézlapra fújjál octeniseptet és óvatosan töröld át a köldökét minden pelenkázásnál. Holnap pedig irány a gyermekorvos.
Ha nem lázas, nincs rossz közérzete, a köldök pedig nem gennyes, nem bűzös és intenzíven nem vérzik, akkor felesleges sürgősségire szaladgálni vele.
Házi gyermekorvos lássa holnap mindenképp!

válasza:

válasza:A legnagyobb fiamnak volt ilyen. Mi is megijedtünk, első gyerek volt. Lápiszozták neki, el is múlt.

válasza:4!
Mit jelent az, hogy lápiszozták? Csak a lápisz lazulit ismerem,de az egy ásvány 😂😂😂.

válasza:#5 benne van a cikkben, de akkor kimásolom neked.
"A heti 1-2x alkalmazott ezüst-nitrát kezelés (ún. lápiszos ecsetelés vagy lápiszpálca formájában) néhány héten keresztül eredményre vezet a köldökgomba leszárad, és kialakul a bőrköldök. A köldökgomba sarjszövetében érző idegrostok nincsenek, ezért a beavatkozás nem fájdalmas."
Leszárítja a vadhúst, tképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!