Édesanyák! 4 hónapos kisbabám folyamatosan nyüszög,panaszkodik,sokat sír. El fog múlni ez valaha?
...és igen,megint egy panaszkodós poszt egy első gyermekes anyukától.
Elmesélésekre,saját történetekre lennék kíváncsi.
Sokszor együtt sírok a kis babámmal,mondjuk amikor rájön a hasfájás és rá 5 percre egy nagyot pukizik...s akkor esik le,ja most ez volt a baja. : (
A legrosszabb a tehetetlenség. A 37.hétre született,hasfájós,refluxos baba és a terhességem alatt inzulin rezisztens voltam,tartottam a diétát is és sajni nem szoptatok/ és sokszor folydogálnak azok a krokodil könnyek az arcán vagy szimplán csak nyüszőg és semmi,de semmi nem tetszik neki az ég egy adta világon. Bennem van a hiba? Lehet ezt egyáltanál jól/rosszul csinálni? Van ennek titka?

válasza:A "rá 5 percet" úgy értettem,hogy akkor jön rá anyu,hogy ez a baja,de ugyanúgy folytatja a sírást. :( Elnézést ha nem volt érthető ahogy fogalmaztam. Az agyam se a régi már.
Nektek se lehetett könnyebb,olvasva a soraidat.
Ezzel nekem most sok erőt adtál/adsz! Szívemből köszönöm: van remény.

válasza:

válasza:Nyilvan idovel konnyebb lesz, de 4 honapos korra az elettani hasfajas elmulik.
Ha nalatok nem, akkor ennek utana kerne jarni,nem szabad annyiban hagyni.
Refluxos volt az en kisfiam is, de idovel ez mar javult annyira, hogy csak bukott es viszlat, amig fel nem ult. Ez mar semmiseg volt. De amig nem kapott ra rendes kezelest, addig uvoltott orakat, 10 perceket aludt, szo szerint sav folyt ki a szajan, neha az orran is. De amint ez megoldodott, mar sokkal jobb lett a kedve is.
Szoval menj utana es ne hagyd annyiban. Nem sirni kell, cselekedni.

válasza:

válasza:Bocsi hogy ide trollkodok de 4- es: neked hogy kezelték a refluxot a babánál?
Nekem is nagyon sírós igaz csak 7 hetes de minden tünet refluxra utal.
Nekünk is egyfojtában sír én is azt hiszem sose lesz ennek vége már …
Mi is kb. 7 hetesen jöttünk rá csendes refluxa van: Gastrotuss,de azt nem nyelte le a nyelvkilökő reflexével kilökte/most is kilöki. A Nutrion sürítőtől olyat kakilt ennyi idősen,hogy nyúlbogyónak néztem és nem adtam neki egészen 3,5hónapos koráig. Nálunk kb. 10 hetes volt /addig ugyanúgy végig szenvedtük mi a nappalokat/éjszakákat/ tejfehérje allergiás...orvos felírta a mentes tápszert,de akkor már 2 hét kellett mire kiürül a szervezetéből a tejfehérje. Most is van sava,de az a baj,hogy a mentes tápszerek mind savat csinálnak...ez egy ördögi kör. Az én fiamat többször szondázták amikor megszületett és feltételzhetően ezért sem záródik jól a gyomorszája.
Azóta beszéltem még mindig refluxxal küzdő anyukákkal,akiknél 6 hónaposan is fennmaradt az állapot és a hozzátáplálás/amit hamarosan mi is elkezdünk/ és az idő az segített. Ha tud már forogni,kúszni,ülni jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
1,5 éves korában kezdődött. Nappal végig fent van, vigyorog és játszik....este amikor lefekvés lenne ő azonban nem tud elaludni. Fent van, folyamatosan magyaráz, nevetgél...éjfélkor 1-kor ő még játszik. Nagy nehezen 2-kor elalszik és hajnal 4-5 körül felkel és kezdődik...
Minden méretet kb kipróbáltunk, legalább 10 fajtát de egyik se jó reggelre van hogy a gyerekről leesik a pelus ki van szakadva a belseje. Ennyire rosszak lettek a pelusok?
Már legalább 3 hete semmi nem jó neki, sem félig ülve, sem hasalva, sem feküdve, éjjel hol jól alszik hol nem. Túlfárad sokszor, de elaltatni sem lehet. Egyedül ami segít a Brand nyuszi YouTube on és a csatos hordozó 🥲 Front, fog, betegség, mi lehet ez? Mert tényleg...
Bevállalnak egyet, megy a folyamatos panaszkodás a siránkozás erre még bevállalnak kettőt. Nekem egy van bőven elég, siránkozom, de nem is kell másik.
Igaz előtte is sokat nyújtózkodott álmában, de 4 hónapos kora óta brutális, amit alvás közben leművel. Van, hogy 1 órán át keze lába jár, olyan szinten, hogy függőlegesbe emeli a lábát(ilyenkor a takarót is lerugdossa magáról), a kezével hadonászik, sőt van hogy morog...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!