Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Apukákra lennék kíváncsi...

Apukákra lennék kíváncsi (akár a párja szemszögéből is) hogy kisbaba mellett (4hónapos) hogyan űzik a hobbijukat?

Figyelt kérdés

Nyílván nem ez a legfontosabb de aki aktívan sportolt hosszú éveken keresztül attól szerintem nem várható el hogy egyik napról a másikra mindent hagyjon és kizárólag az otthoni teendőkkel, házimunka, stb foglalkozzon.

Ha valaki számára ez bicskanyitogató azt is megértem…

De engem az érdekel mások ezt az időszakot hogyan oldották meg? A cél nem az lenne hogy leszarom a feleségem/gyerekem és élek úgy ahogy előtte. Viszont a rendszeres sportolásra szükségem van. Ahogy a páromnak is a saját hobbijára.

A gyerekünk a nyugtalanabb fajta, jelenleg is tartanak az életünket próbára tevő szokásos dolgok, kólika, fogzás, stb

Jó lenne ha mindenkinek jutna elég idő magára hogy ne csavarodjunk be. Vagy elkell fogadni, ez így fog menni egy darabig?

júl. 4. 21:33
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
83%

Miért kellene abbahagyni a hobbiját akár az apának, akár az anyának?

Viszont nem kizárt, hogy az elsö pár évben kevesebb idö jut ezekre, és több kell a gyerekre. De ez fokozottan igaz az anyára, mert tipikus esetben ö van folyamatosan a gyerekkel, az apa jóval kevesebb idöt tölt vele.

Ha meg valakinek annyira fontos a sport (Vagy más hobbi) ugyanolyan szinten, mint korábban, és emiatt nem foglalkozik a gyerekkel, nem tehermentesíti a párját, annak nem szabad gyereket vállalni.

Ami megoldás ilyenkor, hogy mindenkinek van hetente 3 délutánja-estéje, amit a hobbijára fordíthat, ez idö alatt a másik fél veszi át teljesen a gyereket. Így az anyának is van lehetösége kimozdulni otthonról és kicsit kipihenni a gyerekkel kapcsolatos leterhelést, meg az apának is van ideje a saját hobbijára.

júl. 4. 21:50
 2/25 anonim ***** válasza:
90%
Hát nálunk ebből nincs probléma. Heti 4x fut, a maratonra készül. 5 éves a nagy, 1 éves a kicsi. Sokszor hétköznap reggel fut, vagy este altatás után (télen is így volt), hogy ne terhelje engem, vasárnap szokott egy hosszabbat futni 2 óra körül napközben. Amikor 4 hónapos volt a kicsi, akkor is ment futni :) Évek óta jár, ez az életünk része. Én is kapok kimenőt, ha akarok, nem rendszeresen szoktam eljárni, de ha elmegyek egy-egy este, akkor rendezi a lányokat, egy szava sincs.
júl. 4. 21:53
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Bocs de ez egyszerű matek:

Eddig ketten voltatok, kb ugyanabban az idősávban dolgoztatok, volt közös időtök, volt mindenkinek hobbija és (jó esetben) együtt vittétek a háztartást.

Ebbe az egyenletbe került egy harmadik személy, aki 24 órás felügyeletet igényel. Így igazából olyan mintha mindkettőtöknek nőtt volna a munkaideje. Könnyen belátható, hogy ugyanaz a mennyiség nem fog beleférni most. Valaminek a kárára kell időt találni.

Nekem a férjem ultrákat futott gyerek előtt. Gondolhatod az mennyi edzés - nem heti 4-5 óra… A gyerek után egy-másfél évvel tudta magát felhozni újra versenyszintre. Ehhez az kellett hogy mindig hajnalban keljen és menjen edzeni. Ergo, az alvásból csípett le. Vagy babakocsival futott, de akkor meg az edzés minősége nem volt mindig olyan.

Én kutyával sportolok, agility - amikor a gyerek 3 hónapos volt, már jártam edzeni heti egyszer, ilyenkor vagy jött velem a férjem, vagy otthon volt a gyerekkel. Ehhez persze az kellett hogy brutal rugalmas munkája van. Ergo a munkájából csípett le.

Biztos hogy kompromisszum kell és konszenzus a feleségeddel, mert ezek nélkül valami sérül.

júl. 4. 22:06
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Én sokszor látok apukákat babakocsival futni a parkban, akár még nagyobb gyerekkel is, nemcsak pici babákkal. De bicikliből is van olyan, ahol van hely a gyereknek, akár 5-6 éves korig is kényelmesen. Ilyesmin el lehetne gondolkodni esetleg. Te megkapod a sportot, a gyerek kint van a friss levegőn (ha mázlitok van, alszik is), anyuka tud pihenni, barátnőzni, hobbizni vagy amit akar. Win-win-win.
júl. 4. 22:10
 5/25 anonim ***** válasza:
78%
Fogadj bébiszittert, takarítónőt. 🤷🏼‍♀️
júl. 4. 23:16
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Mi vittük mindenhová két hónapos korától, idővel megszokta az utazást, az autózást. Simán aludt foci meccsen is.

Ne adjátok fel az életet

júl. 4. 23:58
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Felváltva mentek el kikapcsolódni. Ha nincs segitsegetek (nekünk sincs, ezért így csináljuk évek óta), akkor csak ez a megoldás. De azt el kell fogadni, hogy pár évig annyi időtök korántsem lesz magatokra, mint előtte. Mi is mindketten sportolunk a férjemmel, egyszer az egyikünk versenyez, egyszer a masikunk. Nehéz, ahhoz képest, hogy régen havonta többször mentünk versenyre, meccsre mindketten, de most ez van.:)
júl. 5. 07:58
 8/25 A kérdező kommentje:

Na ezeken a válaszokon aztán meglepődtem! Dejó hogy ugrottatok a torkomnak hogy mégis mit képzelek, azért csináltam gyereket hogy vele foglalkozzak.

Szóval amit írtok azt próbáljuk viszont párom kifejezetten leterhelt/kimerült és ezen jelenleg nem segít azt h neki nem kell takarítani, főzni, bevásárolni (minden terhet próbálok róla levenni) amikor van egy kis ideje csak olvasni szeretne, egy kicsit megpihenni a gyereksírások közepett. Lehet gyengék is vagyunk, más szülők olyan lazán kezelnek helyzeteket. Mi számunkra az is nagy probléma ha babakocsizunk és sikítva ordít a gyermek kb 50 méter után h azonnal vegyük fel…. Hát aki hallja ezt biztos azt gondolja h micsoda idióták vagyunk, megnyugtatni se tudjuk. Illetve csak azt látjuk h más gyereke meg szétfolyva alszik a babakocsiban. Mi meg csak üresen toljuk, gyermek meg kézben. Hordozót is próbáltuk. Azzal kicsivel tovább elvan de a meleg miatt meg összesülünk így ezzel is vannak bajok. Autós hordozó/utazás meg amíg el nem ringatja a kocsi egy rémálom, sikítva ordítás szintén. De ha elfogy a türelem és felébred akkor képes az egész hazautat végigordítani. Így aztán nem merünk elindulni 10km-nél messzebbre…

Mindenki aki ezt a helyén tudja kezelni, szuperek vagytok! Komolyan!

Itt elég jól kiütközik az hogy a 90es évek nevelését kaptuk ami számunkra egységesen abból állt h a gyerek csendben legyen, meg se nyekkennen, ha mégis akkor azonnal legyen csendben mert apa ideges lesz. Asszony a gyerek mellett minden nap 3 fogásos vacsorával várja a férjét, lakás patikába rakba, gyerek elaltatva stb. Ilyen remek mintával mi meg hiába gondoljuk ha na majd szegény gyerkőcnek nem ilyen elcseszett életet akarunk, mégse tudjuk feltétlen jobban csinálni.

júl. 5. 08:32
 9/25 anonim ***** válasza:
68%

Meg kell keresni a sírás okát.

Kólikás hasfájásra:

-lactase comfort csepp

-pocak melegítő párna (mikrózható)

Puffadás miatti hasfájásra:

- a pocak óvatos körkörös masszírozásra, lábacskák tornáztatása

-espumisan baby

-szélcső

Székrekedés miatti hasfájásra:

- Laevolac szirup

Bármilyen hasfájásra:

-BioGaia baby probiotikum

Fogzásra:

-Dologel

-Dentinox

-Rágómaki

-Hűtős rágóka

-szükség esetén:Nurofen baby vagy Panadol baby

Sportolni, hobbit űzni csak felváltva tudtok.

Anyukának lehet van egy minimális depressziója is (ami elég gyakori jelenség), pszichológushoz érdemes elmenni.

júl. 5. 09:18
 10/25 anonim ***** válasza:

A férjem napi pár órát biciklizett, komoly edzés terve volt, amit évekig tartott és szépen látszott az eredménye. A terhességem vége felé már nem hagyott magamra délután, mellettem unatkozott, vigyázott rám. Egyszer se panaszkodott. Később babával kb egy év után tudott hosszabb tekerésre menni, de az is heti 1-2 alkalom volt, mert én teljesen kimerültem. A baba körüli dolgokat iszsz miatt nem tudta pár órára átvenni, ezért alakult így. Az én hobbim évek múlva tért vissza.

A második gyerek születése után fél évvel már normális volt újra minden, gyakorlottabb voltam én is. De ahogy nőnek, neki is keményen be kell szállnia, a délutáni foglalkozások intézése nagyrészt rajtam van, de a háztartás, munka, főzés mellett egyedül belerokkannék.

Éjjelente bringázik altatás után, vagy hétvégén, amikor egyedül tudom vinni az edzésre őket. De olyankor elfáradok és hobbi helyett csak alszom vasárnap 2 órát. Azt nem tudom, mikor lesz nekem is újra teljes értékű pihenésre időm. Más segítségünk nincs.

júl. 5. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Milyen eszközöket érdemes vásárolni baba születési előtt?

Kisbabánk fog születni októberben, sajnos családi segítségre nem számíthatunk, így próbálom az információkat összegyűjteni több helyről. Miylen eszközökat érdemes vásárolni a születés előtt amire nagyon szükség lesz főleg az első hónapokban? Miből érdemes már most...

Fiús anyukák nálatok volt ilyen?

Van egy 3 hónapos kisfiam, akinek ma észrevettem hogy pisilésnél kicsit felfújódik a kukijának a vége.. egyből szóltam a védőnőnek, kijött hozzánk és ő megnézte, azt mondta mivel szinte alig lát lyukat ott nagyon szűk lehet neki, így hívjam fel az orvost, akit...

2,5 éves gyerekem már 1 éve folyamatosan 2 óra hosszát alszik, nem bírom tovább?

1,5 éves korában kezdődött. Nappal végig fent van, vigyorog és játszik....este amikor lefekvés lenne ő azonban nem tud elaludni. Fent van, folyamatosan magyaráz, nevetgél...éjfélkor 1-kor ő még játszik. Nagy nehezen 2-kor elalszik és hajnal 4-5 körül felkel és kezdődik...

Kinek hány hónapos korától fogadta el apukát a kisbaba?

Nálunk a legnagyobb odaadásom ellenére is én (apa) vagyok a MUMUS..6 hónapos a baba és már kezd rosszul esni...

Mennyi idő egy kisbaba fürdése?

Egy ismerősöm kivette a részét az esti fürdetésből. Ezen gondolkozom, hogy mennyi idő illetve mennyire nagy feladat? 15-20 perc max? Jól gondolom, hogy töredék teendő a többihez képest?

Kisbaba mellett mennyi a saját szabadidőtök? Elégnek érzitek?

2-8 hónapos baba mellett. Nem arra gondolok, miközben napközben alszik és tudtok főzni vagy takarítani, ez nem szabadidő. :D Hanem, mikor elmehettek edzeni, masszíroztatni, barátnőkkel kimozdulni (nem reggelig bulira gondolok, hanem enni valahol egy jót,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!