Mikortòl eszik önállòan evőeszközzel egy baba?

válasza:

válasza:1 éves kora körül már önállóan evett kanállal. 22 hónaposan ment bölcsibe, ott már előkét sem adnak rá és akkor már szinte sose ette le magát, addigra teljesen tisztán evett.
De óvodában láttam olyat is, aki 3 évesen tokától bokáig tiszta kaja volt minden ebéd után az asztalterítővel együtt.
Amivel segítheted az az, hogy együtt észtek, hogy lásson téged lanállal enni, hiszen utanzással tanul az ember, a másik, hogy lehetőséget adsz a próbalkozasra, mindig adsz neki kanalat, nem veszed el tőle azért, mert 1,5 méteres sugárban minden olyan lesz.

válasza:

válasza:Nagyon eltérőek a gyerekek, és ez jó is így. Én nem etettem a gyerekem, csak kínáltam 6 hónapos korától blw szerint. Egy évesen már gyönyörűen evett kanállal és villával is. 3 évesen kiborult az ovi első napján hogy ott nem adnak villát és gyerekkést, kénytelen csak kanállal enni.
Az unokatesója más fejlődésű volt, 1,5 évesen is még kizárólag a simára pépesített ételt ette, minden mástól öklendezett, a kanalat nem is volt hajlandó megfogni sem. Na, ő volt az aki tokától bokáig kajás volt óvodában. De nincs ezzel baj, csak látszott hogy nem olyan a koordinációja. Ő is belejött egy idő után, eltűnnek a különbségek nagycsoportra,.nem kell aggódni, minden gyerek a saját űtemében fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Külön vagy a többi dologgal együtt? Utána átsterilizálod az itatópoharait/tányérjait vagy leöblíted vízzel? Elég csak berakni a gépbe a többi dologgal együtt és utána csak átmosni csapvízzel? 5,5 hónapos, még nem kúszik-mászik, onnantól biztos nem...
13 hós a lányom. A hozzátáplálás elején engedte, hogy úgy etessem, hogy ő is fogta a kanalat, és egyszerű utasításokkal ("tálba" és "szádba") irányítottam, hogy hova kell tenni a kanalat/villát. Mindig dícsértem is, hogy ügyesen csinálja. Aztán 10-11 hónapos kora körül...
Enyém reggel este tápszer,cumisüvegből én fogom az üveget ő bebújik az ölembe. A többi rendes étel, nem főzök már külöm,de van amit botmixerezni kell,illetve én etetem ő is közben próbálkozika kanállal villával.Egyedül csak kekszet, sajtot,krokettet ilyen nassolni...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!