Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hetesek vagyunk.D vitamint...

2 hetesek vagyunk.D vitamint kell adni. Euroviteset írt fel a gyerekorvos. De sok helyen olvastam,hogy hasfájást okoz a picikéknek.Gal d 3 vitamint szeretnék inkább adni.Nagyobb a nemzetközi egység.Kétnaponta lehetne adni egy cseppet. Jó alternatíva?

Figyelt kérdés
júl. 17. 18:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%
De ügyes vagy, hogy 2 hetesen tudsz írni. Gondolom így az olvasas is megy, tehát neki lehet esni a betegtájékoztatónak. Főleg ennek q résznek: "Kisgyermekeknek 10 testsúly kg-onként 1 csepp javasolt)" Két hetesen biztos nincs 10 kiló a gyerek, így nagyon nem kellene tuladagolni szerencsétlent
júl. 17. 18:32
 2/15 anonim ***** válasza:
83%

Egyrészt két hetesen hogy lehet gyereked??? (Attól, hogy szültél egy gyereket, még nem kell meghülyülni, te meg a gyerek két külön személy, eltérö életkorral!)

Másrészt a D-vitamin pont az az egyik vitamin, aminek a túladagolása igen komoly fejlödési problémákat okoz a gyereknél, élete végéig nyomorék lehet, ha a saját fejed szerint kezdesz neki valamit adni és ezzel alaposan túladagolod!

Azt csináld, azt add, amit az orvos felírt, és csakis olyan adagolásban!!!!

júl. 17. 18:35
 3/15 anonim ***** válasza:
90%

Sose ertettem, mitol szar egy d-vitamin. Igen, olvastam en is, allitolag hasfajast okoz, de oszinten nem tudom, hogy ez mennyire igaz.

Elso korben inkabb add ezt neki es kesz, egyszerubb. Azert, mert olvastad hogy szar, nem biztos, hogy az.

júl. 17. 19:18
 4/15 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk nem fájt a hasa a gyereknek.
júl. 17. 19:24
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
júl. 17. 19:36
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Én sehol nem olvastam, hogy kifejezetten ez az egy márka hasfájást okoz, pedig sokmindent összeolvastam a terhesség és gyereknevelés alatt. Linkelj már néhány oldalt, ahol ilyesmit olvastál légyszi!

Mi is Eurovitet kaptunk, nem fájt a hasa tőle. Mi lenne, ha elkezdenéd adni azt, amit az orvos felírt és ha hasfájást okoz (mondjuk kezdjük ott, hogy az újszülöttek jelentős része "hasfájós", illetve vannak puffadásos, szorulásos, gázképződéses tüneteik, szóval tökre kíváncsi vagyok, aki azt írta bárhol is, hogy hasfájást okozott, az honnan tudta, hogy a vitamin okozta), akkor majd konzultálhatsz az orvossal, hogy mi legyen.

júl. 17. 19:59
 7/15 anonim ***** válasza:
93%
Két hetesen nem lehet regisztrálni az oldalra!
júl. 17. 20:34
 8/15 anonim ***** válasza:
90%

Rengeteg oka lehet a hasfájásnak pici babáknál...

-puffadás

-székrekedés

-reflux

-kólikás hasfájás

-tápszerre való érzékenység (ha tápis)

-gyomor és bélhurut

-vírus/baci

-illetve szervi okok, melyekből leggyakoribb a pár hetes babáknál: a pylorus stenosis

Ha ezt mindet kizárták, akkor, de csak akkor lehet gyanakodni a D vitaminra vagy bármi másra, amit kap, akár a K vitaminra is.

Szóval emiatt lecserélni az Eurovitot, ami egyébként az egyik legjobb D vitamin, hülyeség.

Máskülönben a GAL D vitamin is okozhat hasfájást. Ez teljesen egyénfüggő, kinek mi válik be.

Nyár van, gondolom mentek majd ki sétálni a picivel, ilyenkor természetes módon is hozzájut a D vitaminhoz a napfény által.

Úgyhogy a felírt Eurovitnál magasabb hatóanyagút semmiképp ne adj neki, mert túl lesz adagolva és annak lehetnek következményei.

júl. 17. 20:41
 9/15 anonim válasza:
75%
Te nem vagy 2 hetes csak a baba...nem kell itt a gyakorin is többes számban beszélni...
júl. 18. 00:08
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
2 hetes újszülöttnél én biztos nem kockáztatnék. Főleg nem nagyobb adagra, mert a D vitamin az pont túladagolható, a baba meg pici, éretlen még a mája is, nagyon könnyen lehet neki túl sokat adni. Ha valami probélma van a vitaminnal akkor az orvossal egyeztetve. De az, hogy egy kisbaba miért lesz sírós, hasfájós 2-3 hetes korban, annak ezer oka lehet. A legtipikusabb: 2-3 hetes korban kezdődik a kólika is. Rengeteg szülő tapasztalja, hogy 2-4 hetes korban a babájuk "elromlik". Az addig eszik-alszik baba sírós lesz. Ilyenkor kezdődik a hasfájás, éretlen az idegrendszerük és túltelítődnek, jönnek a fejlődési, növekedési ugrások... Messze sem biztos, hogy a vitamintól.
júl. 18. 06:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Pampers Night pants-re olcsóbb alternatíva?

Éjszakára csak ez vált be eddig, bár más éjszakai pelenkát nem is próbáltunk. Érdeklődnék olcsóbb alternatívákról, aki esetleg próbálta ezt, utána pedig egy másik fajtát, hogy bevált-e valami éjjelre.

Márton név szép alternatívája melyik név lehet?

Gyermekkorom óta szeretném a nagyapám nevét adni majd a kisbabámnak, ő volt nagyon sokáig az egyetlen apa szerep az életemben. Sajnos a családban már más is nevezte így el a gyermekét, én pedig nem szeretnék ugyanolyan nevet adni. Eddig ezek jutottak eszembe, de nem...

Valamilyen alternatíva orrszívás helyett?

Tisztában vagyok vele, milyen következményei vannak annak, ha nem szívom ki a kisbabám orrát, éppen ezért teszem fel ezt a kérdést. Mivel ordít az orsziporszitól, amint kiszívtam a nóziját, újratermel mindent a sírással, ez pedig így egy ördögi kör. Nem a hangtól fél,...

2 hetes hasfájós kislányom espumisan cseppeket kap most? Van más alternatíva rá?

Sokat sír erőlködik. Pedig tényleg odafigyelek rá mit eszek mit iszok.. Most espumisan cseppeket kap de ettől sokat pukizik és híg a széklete tőle.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!