Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudtátok? Most olvastam az...

Tudtátok? Most olvastam az egyik babakönyvben, hogy ha puffasztó ételt főzöl és attól félsz, hogy bántani fogja a baba hasát szoptatás után, akkor a főzőlébe tenni kell egy kis étkezési szódabikarbónát, ami elveszi a puffasztó hatást.

Figyelt kérdés
Én nem tudtam, de kipróbálom.
2011. jan. 14. 22:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Én azt tudtam hogy köményt kell beletenni...szódabikarbónáról még nem hallottam!
2011. jan. 14. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Én pedig ezt olvastam nemrég:

DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:

A kelkáposztát főzés közben ne takarjuk le fedővel, így a puffadást okozó illóolajok el tudnak távozni.

2011. jan. 14. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Én már évek óta így főzöm a sárgaborsó főzeléket. Suliban tanultuk, hogy mire valók ezek a szerek (szódapor, sütőpor stb.)

Egyébként tényleg nem puffaszt, ha teszel bele. Csak vigyázz, mert annyira habzik, hogy kifuthat az étel, úgyhogy résen kell lenni.:D

2011. jan. 15. 00:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Azt nem mondom, hogy nem puffaszt egyáltalán a szódabikarbónával főzött bab, inkább csak kevésbé.

Mondjuk az nem elhanyagolható pl. egy száraz babnál, hogy így hamarabb megfő.

2011. jan. 15. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!