Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Gyerekvállalás, nevelés » Babák

A kérdés

Akinek a babája 12 körül ebédel, annak evés és alvás szempontjából hogy alakul a programja? Úgy értem, hánykor reggelizik és mennyit alszik napközben? Mit kellene tegyek a kisfiammal, hogy hamarabb egyen? Kell egyáltalán valamit tennem?

13 hónapos kisfiam 8 óra körül kel. Eddig ilyenkor ivott egy nagy üveg tejet, 11 körül tízóraizott, 12-15 óra között aludt, 16 óráig ebédelt, majd 19.30 körül vacsorázott, fürdött és 20.30-kor, lefekvés előtt még ivott egy nagy üveg tejet.

Anyósom azt mondta, hogy nem ártana hamarabb ebédelnie, mert így nagyon késő lesz rá, és ne ebéd előtt aludjon, hanem utána - ez szerintem is normális így, de az én babámmal ezt nem lehet megcsinálni így. Új programot vezettem be. 8-kor kelt, tisztába raktam, átöltöztettem, reggelit csináltam neki, 9 óra körül reggelizett és utána még ivott egy kis tejet is, majd 12.30-kor ebédeltettem, utána aludt 16-16.30-ig, majd uzsonnázott, este 8 körül vacsizott, fürdés, utána egy üveg tej. A gondjaim azonban a következők voltak:

- a reggeli és a tízórai összeolvadt, így egy evésre kevesebbet evett, mint addig 2 evésre

- 12.30-ig nem éhezett meg rendesen, az ebédet csak nyammogta, ergo ismét kevesebbet evett, mint rendszerint

- 12.30-ra már olyan fáradt volt, hogy azért sem bírta megenni az ebédet. 3 napig tudtuk folytatni ezt a programot, ma már elaludt, mielőtt kész lett az ebéd...

- mivel éjszaka elég rosszul alszik, nem fogom reggel költeni fél 8-kor, csak azért, hogy egyen, ráadásul ha még hamarabb költöm, délben még hamarabb elfárad.

Szóval arra a következtetésre jutottam, hogy visszatérek a régi programhoz, igaz, hogy későn ebédel, de legalább eszik rendesen.


Van valami megoldás arra, hogy előrébb hozzam az ebéd idejét, vagy jól van így, ahogy van?

Ezért vagyok kíváncsi arra, hogy akinek 12 körül ebédel a gyermeke:

- mikor kel reggel

- mikor eszik reggel

- megéhezik-e ebédig rendesen és nem fárad el hamarabb?

- tízóraizik is valamikor, vagy a reggelit már csak az ebéd követi?

- mikor alszik fdélben

Hátha a ti programotokból én is tanulok valamit... 2011. febr. 26. 11:48  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Szia,annyira ismerős a problémád.Az én lányom 19 hónapos és én anyósoddal értek egyet,ill. úgy csinálom,ahogy ő tanácsolta neked.Szóval én reggel hat óra körül a kiságyba odaadom neki a tejecskét cumisüvegbe,ezt simán kiszívja és alszik tovább.Negyed nyolckor elvisszük a picit iskolába,nyolc körül érünk haza,akkor elkészítem a reggelijét és reggelizik.Délelőtt szépen eljátszik én pedig elkészítem az ebédet.FÉL TIZENKETTŐKOR ebédelünk (tíz óra körül kap egy banánt,vagy almát szóval valamilyen gyümölcsöt),szépen elpakoljuk a játékokat és megyünk aludni.Az én babám délnél tovább nem tud fentmaradni és ha később etetem,akkor ő is fáradt és alig eszik pár falatot.Az is előfordul,hogy már negyed tizenkettőkor ebédel.Sőt ebéd után az altatáshoz még egy kis tejet is megiszik.Így tele van a pocakja és alszik két-három órát.Próbáltam én is az alvás utáni etetést,de akkor csak egy órát alszik,mert felkelti az éhség.Szerintem a reggeli tejcsit hozd előbbre nála,hidd el nem kelti fel,ha a cumit odaadod neki,az én babám kiszívja,az üres üveget félreteszi és alszik tovább.Így jobban szét tudod húzni az etetés közötti időket.Több idő lesz a reggeli tej és a valós reggeli között,ill. a reggeli és az ebéd között.

A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/18Időpont 2011. febr. 26. 12:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Bocsi a nagyot visszük iskolába.

A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/18Időpont 2011. febr. 26. 12:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

jó, de ha magától nem ébred fel, akkor költsem fel enni hat órakor? Ráadásul ha megébresztem, míg bedugom a szájába a cumisüveget, elkezd sírni. Éjszaka nagyon rosszul alszik, igazából hajnal felé tudna nyugodtan pihenni, akkor meg én molesztáljam?

# 3/18Időpont 2011. febr. 26. 12:18 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

más azon erőlködik, hogy a gyermeke átaludja az éjszakát, az enyém meg, ha alszik 8-ig, ne hagyjam? Olyan paradoxon az egész helyzet:(

# 4/18Időpont 2011. febr. 26. 12:20 Privát üzenet

egyáltalán nem gond, ha nem tízóraizik. az én lányom is 13 hós, reggelizik 8-9 között, ami inkább a kb 2 dl kakaó, és max fél kifli valamivel. 9 után nem kap enni, sem nasit sem mást. így fél 12-kor már ebédel rendesen. utána alszik 2-3 órát, egy keveset uzonnázik, majd fürdés előtt vacsizik, és fürdés után kap még tápszert szintén kb 2 dl-t. a fürdés fél 8-8 között van, szilárd vacsit 6- fél 7 között kap.

sajnos ő ébred éjjel, most nagyon fogzik, általában ilyenkor kap még kb 1 dl tápszert, de úgy hiszem igazából nem éhes, mert ha éppen nem jönnek a fogai, akkor szépen alszik reggelig. az is előfordult, hogy korábban ébredt, 6-7 között, ilyenkor megkapta a kakaóját, visszaaludt és amikor ténylegesen felkelt 8 után, már csak kiflit kapott valamivel. ilyen alkalmakkor is délben evett, illetve kicsit hamarabb.A válaszíró 89%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/18Időpont 2011. febr. 26. 13:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

10 hónapos,és nálunk így van:

fél8-8 ébredés,rögtön utána,még az ágyban kap kb 180ml tejet,vagy folyós tejbegrízt(üvegből)

10-kor valami gyümölcs(1 alma, 1 banán,vagy 1 őszi)beleturmixolva 2 HT keksz

Utána egy kis teával elalszik,és ebédelni kel fel,fél1-1kor.

Aztán séta,játék..stb.

16 körül eszik egy joghurtot

fél6 körül ismét alszik picit(20-30percet)

7kor tejbegríz

fürdés

fél9kor vacsi,ez tápszer és 210-240ml.Innentől alvás.

Van,hogy éjjel iszik,van,hogy nem,de min.egyszer mindig mocorog,enni nem eszik éjjel.

Én is agyaltam,hogy átszoktatom az ebéd utáni alvásra,de nem lehet.Ha délelőtt nem hagyom,akkor ebéd közben elalszik.Egyszer annyi idő elég volt neki,míg a kanál a szájáig ér :)))) na ennek aztán nincs értelme.Majd átáll,ha itt az ideje.Eddig is az ő tempójában csináltam mindent.7 hónapos koráig 3szor aludt nappal,és este később feküdt le.Aztán átállt erre.Engem nem zavar,hogy így van.A lényeg,hogy jókedvű,szépen fejlődik,és nem nyűgös,hisztis.A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/18Időpont 2011. febr. 26. 13:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Húha...nehéz így megmondani, mert nekem mindig a lányom alakította a napirendjét. Amikor kettőt aludt napközben, akkor ebédelt 14 körül. Aggódtam is, hogy jön a bölcsi másfél év múlva hogyan szoktassam át.


Most már 17 hónapos korától csak egyszer alszik és szépen beállt a napirendje. Röhej, de ragaszkodik hozzá, ha csúszás van akkor hiszti is. :)


Reggel 6 óra 2,5 dl tej vagy kakaó (ma már fél hatkor fenn vonyított, hogy anyuka kakaóóóóóóó anyuka kakaóóóóó)


Utána visszaalszik 8-ig akkor kel végleg.


9 óra tízórai (változó a mennyisége de jól eszik)


12 óra ebéd (ehhez baromira ragaszkodik, ha harangszó van és nincs az asztalán a leves akkor csapkod a kanalával lehet a nagyapjától örökölte?)elég éhes szokott lenni. Ha eltelik egy kicsit levessel, akkor már nézelődik a konyhapultra, hogy mi a második :)


12.30-16.00 alvás 1szer ébred meg úgy félkómásan, de gyorsan vissza szokott aludni. Magától megy be az ágyába mondja tente, felcibálja úgy ahogy a plédjét, maci átölel és alszik is.


16.30 uzsonna van, hogy ilyenkor pótolom a gyümölcsöt ha tízóraira épp nem azt akart enni


19.30 fürcsi


20.00 vacsora általában meleg, de van hogy babapuding műzlivel, mert arra van gusztusa.


20.30-06.00 tente, most hogy beteg volt többször ébredt (érthető okból: orrdugulás stb) de végigalussza az éjszakát


Szerintem ami jó mind a kettőtöknek úgy csináljátok. Majd meglátod, egyszercsak át fog állni. Nekem 3 alkalommal volt így (3,2,1 alvás nappal) Nekem is mondták hogy így meg úgy főleg a 3 nappali alvásnál, de sosem avatkoztam be a baba ritmusába.


20 hónapos kisfruska anyukájaA válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/18Időpont 2011. febr. 26. 13:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mi baj ezzel a napirenddel? Ez pont olyan, mintha 11-kor ebédelne, amit te ebédnek hívsz nála, az meg az uzsonna. A 11-es "tízórait" told el fél 12-re, délre, és kész. Akkor kicsit többet eszik, az lesz az ebéd.

A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/18Időpont 2011. febr. 26. 13:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Fele lemaradt. Az enyém is nyolckor kel (több mint egy éve), akkor eszik kis müzlit vagy sajtos kenyeret tejjel. Játszik, amíg főzök. Délben szépen elpakolunk, majd ebéd, utána alszik kb. fél négyig. Akkor még "kómál" kicsit az ágyban, játszik a plüsseivel. Fél ötkor uzsonnázik (gyümölcsöt, mazsolát), utána lemegyünk sétálni, játszunk. Negyed nyolc körül vacsi, fürdés, nyolckor már durmol. Előző vagyok. Voltaképp két nagy étkezése van: délben és este, a másik kettő nem valami sok, mégis olyan hurkás, hogy ihaj.

A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/18Időpont 2011. febr. 26. 13:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

# 10/18Időpont 2011. febr. 26. 13:49 Privát üzenet
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
9 honapos babas anyukak, irnatok a babatok 1 napjarol (eves, mit eszik, mikor eszik, alvas, mennyit mikor alszik, jaccas, miket jatszotok)?
Melyik jobb:evés, alvás, játék vagy evés. Játék, alvás?
Nincs napirendunk. Ill. annyi hogy delelott szinte vegig alszunk es este 19-kor furdes eves es alvas. Problema ez? 5honapos a babam.
A 6. hét betöltése hozott valami változást a babátoknál? Evés ill. alvás terén? Mindenkitől azt hallom, hogy az első 6 hét után sokkal jobb, de mi változik?
1 éves, eddig jól alvó lányomnál alvás problémák léptek fel, jár más is hasonló cipőben?
Akinek 2 éves mellé született a tesó hogy jött össze az alvás, egyidőben sikerült?

Kérdések a Gyerekvállalás, nevelés rovatbólKérdések a Babák rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!