Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fűszernövényekből mindig...

Fűszernövényekből mindig frisset adtok a babátoknak vagy használtatok szárított fűszernövényeket is?

Figyelt kérdés

Van lefagyasztva vagy frissen a növényről szeditek le a leveleit, esetleg boltban valahol hozzá lehet jutni frissen vagy jó a szárított is?

Én pl. LIDL-ben veszem pár ft-ért a bazsalikomot, rozmaringot, stb. Petrezselyem van lefagyasztva, s kapor, ez a kettő, de nem sok. Pl petrezselymet is láttam már szárítottat. Ezeket adhatom a babámnak?

S milyen ételvariációkban használjátok, mi az amit a babátok kifejezetten szeret?


2011. okt. 16. 23:37
 1/5 anonim ***** válasza:
En hasznalok frisset, fagyasztottat es szaritottat is, mikor mi van itthon. Szinte minden etelhez kell valamibol egy kicsi, bar a lanyom mar mindent eszik, igy nala nem kell ugy odafigyelni mar. Regebben volt, hogy csak megszortam valami zoldseget (krumplit, petrezselymet, repat), csak hogy valtozatosabb legyen az ize, de a fozelekeket is feldobja.
2011. okt. 16. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Tökéletesen jó a szárított zöldfűszer is, csak arra figyelj, hogy abból kevesebb kell,mert a szárítás során koncentrálódnak az ízanyagok. Hogy mibe tettem? Mindenbe,amibe illett. Bazsalikomot paradicsomos ételbe,néha krumplihoz,kaprot a tökfélékbe, oreganot paradicsomhoz, fehér borsot is használtam amihez illett... Nehéz lenne konkrétan minden ételt külön felsorolni, amihez használhatók a zöldfűszerek.
2011. okt. 17. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Ok. Köszönöm, ételek variációján én is ezekre gondoltam. S borsnál fekete borsot is lehet, vagy a babának vegyek külön fehér borsot, s mindenből kis mennyiség? Egy csípetnyi pl.?

Én frissben petrezselymet használok, kaprot nem szoktam, de külön a babámnak fagyasztottam le. A bazsalikom, oregánó az nekem mind szárított, soha nem használtam frisset, akkor ezek maradhatnak így?

2011. okt. 17. 12:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Elso vagyok

En nem vettem kulon feherborsot, a fekete is tokeletes. A hozzataplalasi tablazatokban benne van, hogy mit mikortol lehet hasznalni, es csak annyi kell, amennyi egy kis izt ad az etelnek. A szaritottak is teljesen tokeletesek. Nekem is van fagyasztott, de azt csak fott etelekbe hasznalom, mert egy kicsit megszottyan, ha kienged. PL a petrezselymes krumplihoz inkabb szaritottat hasznalok, akkor is, ha van itthon friss.

2011. okt. 17. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Én abból mindig frisset használtam petrezselymes burgonyához. Mindig dinsztoltam, de itt írták h nem kell, s fagyasztottat csak simán rszortam, úgy is ízlett nekünk.

S szárítottat előtte forró olajba teszed s úgy öntött a krumplira vayg csak a főzés végén, amikor leöntötted a vízet a krumpliról, rászortat?

2011. okt. 17. 13:08

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!