Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Legtöbb oldalon azt írják,...

Legtöbb oldalon azt írják, hogy a babának főzzük meg a csirkehusit, úgy fagyasszuk le a napi adagjait. Én viszont a friss pipihusit adagoltam ki, azt fagyasztottam le. Naponta egyet fagyottan beleteszek főzni a főzijébe. Ugye nem árt így a babának?

Figyelt kérdés
2011. nov. 12. 09:30
 1/9 anonim ***** válasza:
szerintem nem én is így csinálom a és zöldségekkel is majdnem igy járok el ott annyi különbséggel hogy leforrázom kihűl és el is tettem
2011. nov. 12. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
én kiolvasztottam előtte. Elvégre a saját husitokat is, ha kiveszed a fagyóból, először kiolvasztod és utána készíted el, nem?
2011. nov. 12. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Miért, mi a különbség, ha először kiolvasztom, vagy ha a főzés közben olvad ki?
2011. nov. 12. 10:30
 4/9 anonim ***** válasza:
Tudtommal a hirtelen hohatas szetroncsolja a rostokat, ezert kell kiolvasztani a hust. Meg szerintem igy nem tud kimenni a sok karos anyag, kivul megfo a hus, belul meg epp elkezd kiolvadni. En meg ilyet sehol nem hallottam, hogy valaki a fagyasztott hust egybol megfozi. A kiolvasztas nem szokas, hanem igy kell csinalni, kulonben akar mergezest is lehet kapni, foleg egy baba. Ennyi jutott az eszembe igy spontan. En sem fagyasztom soha a kesz etelt, inkabb megfozom frissen. A hust en is pici darabokra vagtam es lefagyasztottam. Kb.20-30 perc, mig kiolvad egy ilyen husi, nem kell sokat varni.
2011. nov. 12. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy igazad van, de itt ugye nem egy egész csirkéről van szó, amit fagyottan akar az ember főzni. Pici darabokat tettem el a fagyasztóba eleve, ez pár perc alatt kiolvad, sőt meg is fő! Akkor is muszály előtte kiolvasztani?
2011. nov. 12. 11:01
 6/9 anonim ***** válasza:

Én is a nyers husit kockáztam, külön folpackoztam.

Amikor kellett, kivettem. Volt, hogy kiolvasztottam, de ha elfelejtettem kivenni hamarabb, akkor úgy főztem meg enyhén sós vízben. Azután turmixoltam a főzelékkel.

2011. nov. 12. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Most olvastam pár helyen, hogy lehet fagyasztott húst felengedés nélkül főzni, csak a főzési idő kell, hogy hosszabb legyen, hogy rendesen átfőljön. Nem hiszem hogy van köze bármilyen káros baktériumnak ebben az esetben...pláne, ha ilyen inci-finci husikát főzünk csak.

Azért jó volt megkérdezni titeket. Köszi! :-)

2011. nov. 12. 17:15
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én eddig úgy csináltam, ahogy Te. Nem gondoltam volna, hogy baj lenne belőle. Meddig szoktad főzni?
2011. nov. 12. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Minimum fél órát szoktam főzni, de van hogy tovább is. Attól függ, hogy rizzsel csinálom-e a kajcsit, vagy krumplival.Addigra rendesen szétfő minden, csak villával összenyomkodom, és már kész is!

Azért is gondoltam, hogy jó ez így is, nem kell előre megfőzni, pepecselni. Én amúgy sem szeretek főtt kaját lefagyasztani, mindig frisset főzök.

2011. nov. 12. 21:31

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!