Ti, hogy reszelitek le a babakekszet?
En konyhai mixerrel soktam osszetorni. A mixerunknek van egy olyan "feje" ami penge alaku. En ezzel szoktam a kekszet meg a diot is osszetorni. A kekszet 8-as fokozaton 10 percig es kb. felidoben megallitom es jol megrazogatom. Ha 15 percre allitom a 8-as fokozatot akkor olyan lesz mint a porcukor, tul poros allagu, ha 10 percre allitom akkor az pont jo babaknak. En mindig nagyobb adagot keszitettem el es legmentes uvegbe taroltam a konyhaszekrenybe. Igy mindig kanalaztam belolle ha kellett.
Ugyan igy kezitettem el a babarizst is, hogy ne mindig kekszet kapjon. A babarizs inkabb zoldsegek/fozelekek surusitesere volt nagyon jo. Megfoztem a rizst, kiszaritottam majd porra tortem a mixerrel (kiszaritas sutobe 160 fokon legkeveres masfel oran keresztul szetteritve egy tepsiben, utanna meg hagyni kicsit meg allni a konyhaba letakarva 2-3 orat). Ezt mar 15 percig kell nyomatni 8-as fokozaton, hogy jo por allagu legyen. Ha forro vizet adsz hozza akkor kidagad es nagyon jo surusiteni a babaknak. En fozeskor csinaltam egy sima adagot es csinaltam egy olaszos izut. Amikor fott a rizs beletettem egy kaveskanal olasz fuszerkevereket (ezek sima zoldfuszerek) ettol nagyon finom lett es amikor surusitettem a fozelekeknek nagyon jo izuk volt nem voltak olyan semmi izuek. A kisfiam imadta igy a tokot ezzel az olaszos rizzsel. Gondoltam leirom, otletkent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!