Túl nagy gyerek? Fogyókúra?
Sziasztok!
A húgom első gyerekes anyuka. Nemrég sírva és kétségbeesve felhívott, hogy nemrég voltak gyerekorvosnál.
A kisfia 22 hónapos és 18 kiló. Tény, hogy sok, de mindig is nagyobb volt az átlagánál. 20 hós koráig cicizett is.
Amikor kisebb volt és kizárólag anyatejes akkor is majdnem fél kilókat hízott egy hét!!!! alatt. Nos, így jutottak el idáig. Az érdekes az, hogy egyébként mozgékony, és tök egészséges a kisfiú, és meglepő módón nem eszik sokat. És alig "nassol". Rendesen megeszik mindent: főzelék, leves, tészta. Nassolásnak csak túrórudit és pudingokat kap.
A doki szerint a húgomnak vízzel és habarás nélkül kellene csinálnia a kajákat, mert 2 év múlva ha megméri akkor is ennyi kilónak akarja látni.
Szóval a húgom jogosan van kétségbe esve, nem tudja mit csináljon.
Tanáccsal én sem tudok szolgálni mert az én fiam meg az ellenkezője, kis ropiharcos :)
Volt már valaki így? Mit tanácsoltok?
Köszönöm!
Ez rengeteg súly!!!
A fiam 3 és fél éves és 17 kg és az az átlagos.
Itt valami van. Ki kell vizsgáltatni a gyereket. Nem hogy fogyókúráztatni, max. egy pár dolgot valóban kiiktatni esetleg az étrendből.
Mert szív és érrendszeri problémái lehetnek a gyereknek, hajlamosabb lesz a cukorbetegségre és társai. Oké, hogy fejlődő szervezet, meg minden, de azért mindennek van határa. És az, hogy egy, még 2 éves sincs gyerek 18 kg legyen, az rengeteg!
Amúgy valószínűleg az anyatej miatt hízott el ennyire. Ugyanis hiába mondják, hogy a tápszer a hizlaló meg a tápszeres babák a túlsúlyosak, de valahogy én a környezetemben is azt látom, hogy az anyatejes babák sokkal nehezebbek és dundibbak, mint a tápszeres babák. Persze nem baj, hogy anyatejes volt eddig, csak nem kell meglepődni, hogy ennyi súlyt felszedett mellette. Vagy amire még gondolni kell, hogy hiába nem kap túlzottan hizlaló ételeket, de lehet hogy konkrétan egész nap eszik a gyerek. Tehát túl sokat eszik. Vagy nem tudom.
Úgyhogy én biztos, hogy kivizsgáltatnám, hogy ha állítólag rendes táplálékot kap a gyerek, akkor miért hízik mégis ennyire nagyon.
És majd ha kivizsgálás után azt mondják, hogy változzon az étrendje, akkor változtatni kell. De első sorban egy fejlődésben lévő gyereket biztos nem fogyókúráztatnék.
Persze minden alól kivételt képez, ha a húgod gyereke a 18 kg-hoz képest nem olyan 110 cm magas. Mert ha igen, akkor valószínűleg hiába hűha a súlya, de magasságához képest arányos lehet.
De ha nincs ekkora, még 100 cm sem, akkor viszont tényleg el kéne gondolkozni, hogy hogyan tovább.
Én tudom, hogy nagy gyerek és hogy ez nem jó. De nem akartam még jobban ráijeszteni a tesómra. Talán kicsit lazán veszi, és meg sem fordult a fejében olyan pl. hogy hormonprobléma. Egyébként a kisifú apja kifejezetten "sovány alkat" , a tesóm a kicsit húsosabb.
Egyébként mindig van min aggódni, az én fiam az ellentéte, 18 hós és 9,5 kiló és 87cm-er . Én meg azért aggódom, mert nem eszik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!