Túl nagy gyerek? Fogyókúra?
Sziasztok!
A húgom első gyerekes anyuka. Nemrég sírva és kétségbeesve felhívott, hogy nemrég voltak gyerekorvosnál.
A kisfia 22 hónapos és 18 kiló. Tény, hogy sok, de mindig is nagyobb volt az átlagánál. 20 hós koráig cicizett is.
Amikor kisebb volt és kizárólag anyatejes akkor is majdnem fél kilókat hízott egy hét!!!! alatt. Nos, így jutottak el idáig. Az érdekes az, hogy egyébként mozgékony, és tök egészséges a kisfiú, és meglepő módón nem eszik sokat. És alig "nassol". Rendesen megeszik mindent: főzelék, leves, tészta. Nassolásnak csak túrórudit és pudingokat kap.
A doki szerint a húgomnak vízzel és habarás nélkül kellene csinálnia a kajákat, mert 2 év múlva ha megméri akkor is ennyi kilónak akarja látni.
Szóval a húgom jogosan van kétségbe esve, nem tudja mit csináljon.
Tanáccsal én sem tudok szolgálni mert az én fiam meg az ellenkezője, kis ropiharcos :)
Volt már valaki így? Mit tanácsoltok?
Köszönöm!
Én fiam napokon belül 4éves lesz, és 16,8g és 104cm magas. Nem találok már olyan nadrágot rá, amibe nem kell plusz gumit húznom, mert minden lebeg rajta.
Én mondjuk hozzá tudok viszonyítani, és hozzá képest egy 22hós kisfiu 18kg-mal háááát nagynak tűnik! :))
Én inkább szakorvost gyerekorvost kérdeznék, mert nem biztos, hogy baj van, lehet, hogy genetikailag is ilyen nagydarab emberke lesz.
Kisebbik fiam 2éves, 11,5kg és 88cm.
VIszont az ismerősöm kislánya 3,5éves és ő is 21kg. Tiszta izom, tök feszes ránézésre is, de olyan kis sűrű a kiscsaj. A nagyapja ilyen hegyomlás alkat- valószínűleg ezt örökölte. Nem egy madárcsontozatú a kislány.
Nem olvastam el a válaszokat,de szerintem egyálltalán nem biztos hogy "baj" van.
Első ránézésre soknak tűnik,de nagyon nem mindegy milyen magas és mekkora súllyal született a gyerek,de számít a csontozat is!
A lányom szinte szóról szóra ugyan ez(volt)mint amit leírtál. 2évesen 18kiló volt,de 101cm. Eleve 4950g-mal született. Mindenki daginak hitte mikor mondtam a súlyát,de mikor meglátták változott a vélemény!:)
Most 4éves 21,5kg és 118cm.
13-as vagyok.
Most látom hogy "csak" 90cm,így viszont már sok az a 18kg! Ez még mindig nem azt jelenti hogy gond van,de érdemes lenne utána járni!
én fiam 2 évesen 98 cm és 14,5 kg volt....mindenki azt mondta "mekkora!!"
nem tudok mi lehet tesódéknál...meg így leírva tényleg sok,de ha látnánk a fiút lehet meg se mondanánk róla,hogy 18 kg.
enyém 116cm és 19 kiló. idén 5 éves.
tényleg nagyon. szerintem az, hogy elhagyja a hizlaló dolgokat az étrendből, nem fogyókúra. a főzelék tényleg legyen zöldség+víz+ habarásból, nem tudom ezen mi a megdöbbentő, én is így főzöm a főzeléket, pedig nem fogyózunk.
egyen nagyon sok zöldséget, levest, főzeléket, meg persze párolva. és minél kevesebb kenyeret, tésztát, krumplit, rizst, és persze cukros vackokat.
puding szerintem nagyon hizlal, gondolj bele fél liter tejhez teszünk 4ek cukrot, az rengeteg. a boltiban meg még több van. akkor inkább natur joghurt gyümölccsel keverve, az legalább egészséges is.
szerintem amiket írtam, az eleve az egészséges táplálkozás része, ezen felül lehet valamit okoskodni. tény, hogy ilyenkor már évi 1-2 kilót szoktak hízni, nem havi 2-t. ez rengeteg. ha meg úgy gondoljátok, hogy a táplálkozása rendben, akkor meg el kell vinni kivizsgálásra, mert ha nem túl sokat eszik akkor oka van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!