Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik együtt alszanak a babával...

Akik együtt alszanak a babával hogy oldják meg?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy akkor végig ők is ott vannak a baba mellett és ugyanannyit alszanak? Mert ugye figyelni kell,h le ne essen. Illetve sokan saját magukat tekintik légzésfigyelőnek.

Az altatás hogy zajlik? Együtt befekszenek és elalszanak v kell ringatni?

Ha bármi miatt ki kell menni (mosdó, felnőtt tevékenyég stb...) akkor felkeltik a gyereket és viszik magukkal?

Légyszi ne legyen ebből együtt/külön altatás vita, csak gyakorlati válaszokat kérek.

Köszönöm.

2014. máj. 14. 14:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
miert lenne annyira durva elhagyni a kozos agyat? lehet fel sem ebred ra a ferj.es kialvatlannak lenni honapokig az nem durva?
2014. máj. 14. 19:32
 12/16 anonim ***** válasza:

10es: 2es vagyok.

"Elhagyni minden este a férjjel közös ágyat meg még ennél is durvább kategória."

Hát szerintem, (pontosabban a férjem szerint) meg egyáltalán nem durvább, sőt. Így kettesben egymáshoz bújva tudunk elaludni, baba nélkül, csak egymásra koncentrálva. Ő ki tudja aludni magát nem kell félálomban attól rettegnie, hogy ráfekszik a babára, azt se kell hallgatnia, hogy 2-3 óránként átmegyek visszaaltatni és utána visszamegyek a saját ágyunkba. (mint fél éves koráig tettem). Azt hogy kisomfordálok észre sem veszi, ha folyton visszamennék azzal felébresztgetném szegényt.

És pont azért választottuk ezt mindketten így, mert sem én sem párom nem szeretnénk, hogy a baba a mi ágyunkba szokjon be...

Mindenesetre a kérdésed kapcsán (még ha nem is te pontoztál) legalább megértettem miért lettem ennyire lepontozva. :)

2014. máj. 14. 20:03
 13/16 anonim ***** válasza:

... (még mindig 2-es)

Azt kihagytam, hogy az együtt ébredést valóban hiányolja néha a férjem, ezért ha előbb kelünk mint ő, akkor együtt ébresztjük a babával. De ez baba előtt se volt másképp, mert szinte mindig előbb indult melóba minthogy felkeltem volna, szóval ez régebbi dolog.

2014. máj. 14. 20:09
 14/16 anonim ***** válasza:

Kedves 2-es, nem pontoztalak le, és tényleg nem gonoszságból kérdeztem, csak kíváncsiságból, mindenféle rossz szándék nélkül, mert ilyen verziót még nem hallottam. És egy korábbi kérdés kapcsán jutott eszembe, ahol az aupkák zöme névtelenül bevallotta, hogy bizony az együtt alvás a gyerekkel azt is jelenti, hogy ő többé nem férj csak apa, a felesége pedig nem AKAR feleség lenni, csak anya. Ha pedig a két éves gyereket az apa már saját ágyba küldené, akkor ráförmed az anya, hogy milyen gonosz és nem is jó apa. Közben meg az anya azt se tudja megmondani, hogy mikor bújt össze a férjével. Ezt eredményezi nagyon sokszor a gyerekkel kettejük közt alvás a válaszolók szerint.

Ehhez képest a te verziód, most hogy bővebben kifejtetted még szimpatikus is, főleg, hogy tartod magad ahhoz, hogy ne a ti ágyatokba szokjon be. (imserek ám olyan anyukát, aki a 8 éves fiával alszik egy ágyban, miközben apuka 8 éve a nappali kanapéján van)

2014. máj. 14. 21:28
 15/16 anonim ***** válasza:

Sejtettem, hogy nem te pontoztál, csak arra céloztam, hogy hasonlót gondolhattak azok akik lepontoztak... de ez teljesen lényegtelen. :)

Igen, tartom magam ahhoz, hogy a hitvesi ágy az a férjemé és az enyém, ráadásul a heverő amin most alszom a babámmal az az ő majdani gyerekágya lesz, amin egyébként jó nagyokat szeret aludni (ellentétben a kisággyal), csak még félálomban nem tud ügyesen lemászni róla ezért félek, hogy ha éjjel felkel, akkor leesik, szóval többek közt ez is egy ok ami miatt még mellette alszom, mintegy élő leesésgátlóként. :)

2014. máj. 14. 22:49
 16/16 anonim ***** válasza:
minden este a kiságyban alszik el, viszont hajnalban általában felkel nyűgösen, akkor szoktuk áttenni az ágyunkba. De ez csak kb. 14-15 hónapos korától van így, előtte simán aludt a kiságyban. Attól nem félünk, hogy leesne, nem egy forgolódó típus.
2014. máj. 15. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!