9 és fél hónapos kislányom állandóan a nadrágomon "csüng"-hogyan lehet igy a házimunkát megoldani?
amikor alszik, akkor kell házimunkázni.
nekem egy gyerekem van, elég anyás, ő is ezt az időszakát éli, bár ő már hónapok óta és most lesz egy éves....
mikor elalszik dél körül (napi egyszer és max. másfél órát) én akkor teszek veszek.
amúgy a teregetést úgy csinálom, hogy ő is ott van, dobálja is szét a ruhát rendesen :)
illetve ha a konyhában van dolgom, beültetem az etetőszékébe, kap esetleg kölesgolyót, de amúgy egy játék is jó neki, és akkor teszek veszek. (mosogatógépbe pakolok)
alkalmanként főzök csak, általában gyorsan készíthető tésztaételeket, vagy neki főzeléket, amit lefagyasztok, vagy mellettem ül ilyenkor az etetőszékben, vagy alszik...
ez a lehetőség szerintem.
második gyereknél mindig erősebb a szeparációs szorongás, de hát ez következik a gyerekkel tölthető idő csökkenéséből, a lazább "kezelésből". ha belegondolsz, mit kapott az első (folytonos figyelmet, bújást, kizárólagosságot, aggódást) és mit kap a második ("óó, nem lesz baja egy kis sírástól" ...) érthető, hogy ilyen bizalmatlan, ijesztő időszakban még inkább követel :)
kell valaki, aki mondjuk pl. heti egyszer megy hozzátok, és elfogadja a baba (nálunk ez a nagymama, nagypapa) és ő foglalkozik a kicsivel, hogy legyen házimunkára időd.
(nálunk is ez van. magamra csak az esti altatás után, úgy 8 óra után szánok időt, illetve reggeli ébredés után. nem félek, lesz ez még máshogy, lesz még időm magamra. most neki adom, olyan kis édes...) :)
kitartás :)
10 hónapos a lányom, egy hónapja csinálja. Első baba, sok figyelmet szentelek neki, s mégis.
Általában az alvásidejében csinálom a dolgokat. Megfőzöm a kajáját, felszeletelem, de csak akkor turmixolok, ha felébred. Régebben jobban aludt, fúrni lehetett mellette, de most nagyon kell vigyáznom, hogy ne csapjak zajt.
Az etetőszékben és a hintában már nem marad meg, de érdemes kipróbálnod.
Mosást, teregetést meg tudom oldani mellette, de a konyhában tevékenykedés kikészít mindkettőnket. :)
Amúgy a többit, mosogatás, rendrakást akkor csinálom meg, amikor apa hazajött.
Nekem is ezt csinálja már hónapok óta, most 1 éves. Egy hasonló jellegű kérdést már én is kiírtam erre a "problémára". Én várom a végét ennek a korszaknak, plusz az előttem szólók praktikáit alkalmazom több- kevesebb sikerekkel. De rémálom nekem is, mire végzek egy aprónak tűnő tevékenységgel is a konyhában. Ha jó kedve van, akkor pakolászik, de ha nem, akkor bőg ezerrel a lábamon...ez van. Első gyerek, max. figyelem, nekem cipelni is "kell", akkor jobb, de a hátamnak nem. :) A hordozást javasolják többen, de én már nem akarok egy újabb vagy bejön vagy nem dologra beruházni, egy csatos hordozó megvan 15- 20 ezer körül is. Csak elmúlik ez a szorongás már nem sokára, remélem.
Érdekes, hogy a többi házimunkába nálam is jobban be lehet vonni, ott fenntartható a figyelem (törölgetés, mosógép bepakolás, teregetés, stb. )
köszi szépen a tippeket.néha olyan jó lenne egyet szunditani,amikor alszik..de majd talán egy év múlva.hordozni nem akarom,de nem is birnám. sajnos ülni nem tud,igy csak rövid ideig van a székben,hintában meg még annyit sem.kiapakoásban segithet a mosogató gépnél-de amikor a koszos van bent...igen,második gyerek-de ezt még nem hallottam,hogy itt erősebb a helyzet.akkor kitartok,csak nem akarom mindig étellel leszerelni-mert nálunk azért olyan a napirend,hogy viszonylag fix az evés rendje.
azért köszi mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!