Titeket bántottak, amiért nem mentetek vissza még dolgozni a gyerek mellől? Mit tegyek?
A munkám rugalmas, otthonról is végezhető volt. Imádtam, tanultam érte nagyon sokat. Vissza terveztem menni a gyerek 6 hetes korában. Aztán terhesség végén megszüntették a helyet (közigazgatás). Csedem, Gyedem van. A gyerek 4 hónapos. Nincs vele gond.
A családom és baráti kör kérdezgeti, miért nem megyek már vissza dolgozni. Hiába mondom, hogy szeretnék majd dolgozni, de új munkahelyet keresni még nincs idegzetem. Meg új helyen valószìnűleg 40 órás munka lenne, bölcsibe még nem akarom adni, és a férjemre se ráhagyni teljes egészében (nem a férjem miatt). Majd fél éves kortól nézelődöm és egy éves vagy két éves korában visszamegyek. A férjem rugalmasan dolgozik, de szeretnék a babával itthon maradni még.
Tudom, hogy féltenek, hogy kopik az agyam, de elegem van az állandó kérdezgetésből. Nem értik meg, amit itt is leírtam.:(
Mit tegyek? Szerintetek igazuk van?
Azok mondják a családból, akiknél még elvárás volt visszamenni dolgozni a gyerek kb. fél éves korában. Nekem is oké lett volna, de ez a helyzet nem az a helyzet. A felügyeletet a férjem is meg tudná oldani, de nem akarjuk ezt.
Szerintem egyébként a magyar társadalom azt is elítéli, ha 3 évig vagy otthon, mert "mit csinálsz egész nap, a háztartást egy majom is meg tudja csinálni", és azt is, ha visszamész, mert "a gyerek mellett a helyed, rossz anya vagy, majd nem nyitja rád az ajtót". Úgyis lesz valaki, akinek nem tetszik:)
Eszembe nem jutna ilyen koran vissza menni dolgozni max ha nagyon ralennek szorulva. En majd a pici 1,5-2 eves koraban csinalok egy tanfolyamot es ugy megyek vissza dolgozni,a mostani munkahelyemre nem jovok vissza az idobeosztas miatt. A babanak 4honaposan az anyja mellett van a helye nem bolcsodeben.. de ez csak az en velemenyem.
20hkm
4 hónaposan biztos nem mennék vissza dolgozni.
Olyat viszont ismerek, aki a gyerek 1 éves korában visszament napi 4 órában, és addig a nagymamák vigyáztak a gyerekre. Ez így teljesen jó szerintem.
Nálunk a bölcsi is csak 1 éves kortól veszi be a gyereket.
De nálatok lehet hogy azért mondják mert úgy gondolják hogy lenne kire bízni (apa) addig a gyereket. De 4 hónaposan szerintem még nem aktuális ez a kérdés.
"A családom és baráti kör kérdezgeti, miért nem megyek már vissza dolgozni. "
Ők tartanak el? Ha nem, akkor mi közük van hozzá? Semmi.
Min. 2 éves koráig melletted a helye a gyereknek, én így gondolom.
Nem azért szültél gyereket, hogy 4 hónap után lepasszold, és menj dolgozni. Annak a kisgyereknek most rád van szüksége, mert egy bölcsődében nem kapja meg azt a törődést, szeretetet, amit te megadhatsz neki, és ez sokkal, de sokkal fontosabb, mint a pénz.
Ha rendelkezel bizonyos értelmi képességekkel, akkor azok nem kopnak el, legfeljebb kell egy kis idő, mire visszarázódsz a munkába, de nem nagy gond.
2 év kihagyás pedig bárkinek bele kell, hogy férjen a karrierjébe. Dolgozhatsz kb. 65 éves korodig, nem értem miért fáj bárkinek is, ha most a gyereked mellett vagy.
Ha legközelebb felhozzák a témát, mondd meg, hogy meggondoltad magad, és úgy döntöttél, itthon maradsz 2 éves koráig, mert neked így jó, és a továbbiakban nem szeretnél erről a témáról beszélni.
Még az elején világosan ki kell jelölni a határokat, hogy mibe engedsz beleszólást a családnak és mibe nem. Ne magyarázkodj, a ti életetek, a döntéseiteket mindenkinek tiszteletben kell tartania.
Egyébként mit szól a férjed a helyzethez?
A férjem örül, hogy pihenhetek itthon és hogy velük vagyok hármasban. Én nemcsak a gyerek miatt szeretek itthon lenni, hanem mert jól esik most nem dolgozni. De tanulok nyelvet, olvasok híreket, lekötöm az agyam.
Csak nem így terveztem és nem értik meg, hogy ez egy új helyzet. Meg így már karrierem sincs lenullázódtam, minek sietnék vissza. Ugyan már! Jó a csedem, jó lesz a gyedem, szeretek itthon lenni.
Igen, nekem is sokan beszóltak. Mondjuk nekem jogosan, mert akkor is itthon voltam amikor már intezményesültek a gyerekek. Egy ideig magyarázkodtam én hülye, aztán csak azt válaszoltam hogy nem csinálok semmit, pihenek, igen, tök jó nekem, miért zavarja ez őt. Az volt a fő kérdés, hogy nem unatkozok-e itthon egész délelőtt. De, igen: az ikreket 8re vittem suliba, aztán a kicsit oviba, vásárlás-főzés, takarítás és mentem is a kicsiért oviba. Nyilván nem szakadtam meg, ezt sosem állítottam. De nem értem, miért fájt ez egyeseknek.
2 éve visszajöttem dolgozni, akkor azt kaptam sokáig hogy minek mentem el zsebpénzért gürizni, amikor a férjem fizetéséből is megélünk. Pláne, hogy onnantól a férjem is eljött a gyerekekkel táppénzre, ő is főzött, beszállt a háztaratásba stb. Sosem tehetsz jót :-)
Engem azert szóltak le, anyósom anyukam hogy 6 honapos korába visszamentem dolgozni, 3 hónapot a ferjem volt vele aztan bolcsi.
2-3x elmondtam, ha ide adjak a fizum havonta, meg a karrierem is biztosítják akkor szivesen maradok.
Utana ez nem volt kerdes, most a másodiknál ugyanez a kerdes, a valasz is.
Mondd el nem szeretned ezt hallgatni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!