Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy engedjem el így anyóssal...

Hogy engedjem el így anyóssal sétálni?

Figyelt kérdés
Nem anyósszapuló kérdés,szó sincs róla,másról van szó. A lányom (21 hónapos) kegyetlen eleven,amivel nincs baj,azt leszámítva,hogy ha nem vasmarokkal fogom,kitépi a kezét,és elszalad a francba, simán ki akár egy kocsi elé is. Én már szépen fogom őt, hacsak nincs nálam 28 táska és szatyor,akkor nincs gond,ha van,akkor is ledobok mindent és ˇbefogomˇaz se olyan egyszerű elkapni... Viszont ha anyóssal együtt megyünk valahová,tőle sokszor elszökik,van,hogy 2x is egymás után,és nem éri utol,csak kocog és kiabál utána,én meg dobok el mindent és futok én. Tegnap szólt,hogy szeretné elvinni sétálni,egyből ez jutott eszembe. Rémes látvány mikor a gyereked rohan a kocsik elé,úgyhogy alig aludtam folyton ezen kattogott a agyam,hogy mi van ha nem figyel rá eléggé és elütik. 2x is próbáltam felhozni,hogy talán triciklivel vigye inkább,nehogy kiszaladjon az útra, de csak elintézte annyival,hogy majd figyelek rá. Na hát ennek a mondatnak sose volt jó vége... Utoljára mikor mondta,egy boltban figyelt rá, jövök ki az egyik sorról,és azt látom a lányom 120-al elszáguld mellettem egy ott árusított motoron,miközben az őr és az egyik eladó éppen őt nézik,és nagyon mondanak valamit... Kijöttünk,én cipeltem a nehéz szatyrot,ő fogta a kezét,megint kitépte és elszaladt,nem érte utol,így én dobtam el táskát,szatyrot,és akkor 7 hónapos terhesen rohantam utána. Imádja az unokáját,oda van érte,csak valahogy nem tudom nem elég határozott vele,hogy ő ilyen alapból is,vagy azt hiszi más gyerekével nem lehet (mert miért nem szólt rá a motoron is??) azt nem tudom :s Legyen vele persze,csak a sétának a gondolatától is rosszul vagyok,órákon át forgolodtam annyira ideges voltam, holnap vinné el de mit mondjak,azt nem mondhatom,hogy nem viheted el?? Ha meg elviszi,szerintem idegességemben itt szülök meg a 34.hétben. Meg ha tényleg történik valami?? Ti mit csinálnátok,mondanátok??
2016. jún. 30. 09:53
1 2 3
 11/26 Snorri ***** válasza:
25%
Jól van első, örülj neki, hogy te ilyen jó szülő vagy, és a te gyereked bezzeg ezt már akkor tudta. Ha olyan kompetens vagy a témában, akkor ahelyett, hogy okoskodsz, mondj valami használhatót.
2016. jún. 30. 10:16
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Tipp: vond be anyóst.

Ne vidd el magaddal, ha elfut!

"Nem jöhetsz anyával, mert elfutottál. Fogadj szót és jössz velem."

Biztonságos helyen egyszer-kétszer tojd le hogy eltűz és csak azért se menj. Még integethetsz is, hogy pápá. (Ebbe is jó apukát és anyóst is bevonni, hogy figyeljék messzebbről.)

Meg fog ijedni ha rájön hogy egyedül van. Hogy ott is lehet àm őt hagyni, nem rohan utána mindig anyuka.

Amíg ez neki jó játék, addig csinálja. Ne vegyél részt a játékban!

2016. jún. 30. 10:18
 13/26 anonim ***** válasza:
64%

Első vagyok, érdekes módon az én gyerekem két évesen már tökéletesen tudta ezt...

nyugodj meg, a többségé tudja, valamiért nem látok állandóan rohangáló kétéveseket, mert eszeveszett módjára utánuk rohanó anyákat...

2016. jún. 30. 10:19
 14/26 anonim ***** válasza:
71%
Snorri, mondtam használhatót. Kétszer is válaszoltam a kérdésre. Most nyugodtan átszállhatsz valaki másra, ugyanis kb mindenki osztja a véleményemet. Őket is neveld meg.
2016. jún. 30. 10:22
 15/26 A kérdező kommentje:
10-es,12-es megfogom próbálni, nagy hisztit szokott levágni ha korán eljövünk a játszótérről így lehet hatna a hazajövünk ha elfutsz módszer :-)
2016. jún. 30. 10:23
 16/26 anonim ***** válasza:
86%

Az a baj, hogy veled SEM sétál a gyerek normálisan, hanem elrohan.

Meg kell tanulnia, hogy nem szabad, amit szankciókkal érhetsz el pl., ha elfut, akkor hazamentek, nincs séta.

Ennél drasztikusabb, ha a fenekére ütsz, mikor elkaptad (én nem csináltam, hanem fordultunk is vissza, hiszti ide vagy oda).

Viszont ideje lesz sietned, mert az újszülöttel nem fogsz tudni utánairamodni, és könnyen baleset lehet belőle.

Az pedig, hogy hány szót tud (kimondani), és mit ért! nem függ össze, pontosan érti, hogy nem szabad, viszont vicces neki, hogy anya mint a hüye rohan utána.

2016. jún. 30. 10:31
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Nincs a közelben vmi park játszótérrel, ahonnan nem tud kiszaladni? Oda betereled őket (javaslod, h ott találkozzatok), aztán te elmész jobbra, ők pedig be játszani és pár óra múlva visszamész. Utána hálálkodsz a nagyinak.
2016. jún. 30. 10:40
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
ilyen esetekre való a babahám, vagy gyerekpóráz, vagy hívjuk, ahogy akarjuk. nagy találmány ám. és neked is jól jöhet, mert pocakkal lehet, hogy könnyebb utána ugrani, mint majd egy újszülöttel.
2016. jún. 30. 11:47
 19/26 anonim ***** válasza:
97%

nálunk úgy volt, hogy bizony vittem üresen a babakocsit. ha elszaladt, beletettem, bekötöttem, és ennyi volt az önnálló séta. tőlem aztán hisztizhetett, vergődhetett benne.

nem megoldás, hogy ilyenkor fordulunk és hazamegyünk, mert bizony van, hogy célja van a sétának (posta, gyógyszertár, bolt, stb).

ráadásul ha szépen sétált, a babakocsi vitte helyettem a 28 szatyrot, táskát, kismotort, kutyafülét, mindent :D

2016. jún. 30. 11:51
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos en is azokkal értek egyet akik szerint veled sem biztonságos a séta.

Nekem a motorral csinálta ezt, el kaptam motort elvettem séta volt es utana nem kapta vissza se, egy ket napig .

Nagyon ügyesen megtanulta pár alkalom utan.

Az en lanyom anyuval amugy teljesen maskepp viselkedik mintha ott vagyok en is.

Lehet ha nem vagy ott nálatok is igy lesz

2016. jún. 30. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!