Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Gyerekvállalás, nevelés » Babák

A kérdés

Messzi rokonokhoz mennyi idősen vittétek először a babátokat? (ott alvással)

Párom szülei kb. 300 km távolságra laknak tőlünk, 3-4 óra az autóút. Pár hét múlva születik a babánk. Párom kihangosította a telefont és beszélt az anyukájával telefonon, és anyukája már kérdezgette, hogy reméli azért jövünk majd a picivel hozzájuk... Párom meg hogy persze, 1-2 hónap múlva már jövünk.

Hát, én nem tudom, első gyerek lesz és nincs tapasztalatom, de pár hónapos babával még nem nagyon utaznék le ennyire messzire és aludnék lent egy számára teljesen idegen helyen... Kb. fél éves korig várnék ezzel, de talán még 1 éves koráig is. Vagy nagyon rosszul látom a dolgokat?

Nyilván nem akarom elzárni a nagyszülőktől, de nem értem miért ne tudnának ebben az időszakban ők feljönni hozzánk Budapestre. Jó, egy probléma van, hogy a lakásban nem tudjuk elszállásolni őket, mert túl pici, de van a környéken több apartman és panzió is, ahol megszállhatnának. Anyagilag tudom, hogy nem jelentene nekik gondot a szállás kifizetése, plusz így is tudnának velünk lenni napközben, kivenni a részüket a "jóból", az unokázásból, de szerintem nekik sem lenne baj, ha a végigüvöltött éjszakákból nem kapnának...

Nem nagyon értem, miért ragaszkodnak ahhoz, hogy mi menjünk le hozzájuk mindig. (Egészségi állapotuk nem indokolja az otthon maradást, még nem annyira idősek, és még nagyon aktívak.)

Csak tapasztalatokat szeretnék, hogy más vitte-e már ilyenkor a babát messzire, és én parázom-e túl a dolgot...  máj. 6. 09:39  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Nekem 1-2honapos babaval, faradtan, sehova nem lenne kedvem utazgatni, az en fiam ekkor meg ejjel 3 orankent ebredt! :D

Majd meglatjatok nektek belefer e, de nem tul valoszinu.

Nagyszuloknek kene jonni, eddig mikor jottek panziosztak? Mert ezen leeht megsertodnenek, ha eddig nem igy voltA válasz 76%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/14Időpont máj. 6. 09:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nekünk 4-6 órás út addig nem jelentett gondot míg el nem kezdett forogni,kúszni.Onnantól nem lehetett normális távokat megtenni vele,mert szerette volna gyakorolni és végig üvöltött.

Amúgy meglátod milyen lesz a babátok.Tőle függ leginkább, hogy mekkora távokat lehet vele megtenni.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/14Időpont máj. 6. 09:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Oh ez mindenkinél más, mások a feltételek és igények. Midnenki úgy alakítja ahogy neki jó.


Mi Németországban élünk, az én szüleim 1000km-re laknak, a férjemé 500km-re laknak...


Nagyobbik gyerek 3 hós volt, ekkor repültem karácsonykor a szüleimhez. Nem volt gond, de nekem egy nyugodt babám volt, éjszaka is aludt már. Habár én sem voltam az a túlkomplikáló ember.

Aztán 6 hós volt mikor anyósomékhoz mentünk 500km-re. Ott egy nagy családi parti volt, ment kézröl kézre, imádta.

A kicsi 5 hós volt mikor 1000km-t autoztunk vele anyámékhoz elöször.


A nagy 14 hós volt mikor az inidia oceán felett hidroplánnal utaztunk... 2 hét maldív nyaralás.

Azóta is rendszeresen visszük öket akár 10 órá repülö útra is. De étterembe is bármikor elmentünk velük.

Szerintem szoktatás kérdése ez. A mi gyerekeink most már kisiskolásak, de imádnak utazni. Már a nagyihoz utazások is egy óriási dolog nekik, de egy 2 hetes nyaralásra is egyedül pakolnak be...


Abba gondolj bele, hogy ha ott lesz a nyár a meleg, és csak a 4 fal között kell lenned a babával, nem jobb-e a nagymamánál vidéken a családi házban pár napot tölteni.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/14Időpont máj. 6. 09:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Eddig nem panzióztak, de eddig egy nagyobb lakásban laktunk, ahol tudtak aludni. Mondjuk oda sem jöttek túl sűrűn, 4 év alatt kb. kétszer.

Most kisebb lakásba költöztünk (kisebb, de a gyereknek a külön szoba miatt jobb), most a hétvégén jönnek majd először éjszakára is és panzióban szállnak majd meg. Szóval várom azt is, hogy azt hogy élik meg és mennyire lesznek megelégedve vele...

Meg persze gyerekfüggő is, azt még nem tudhatjuk.

Köszi a válaszokat.# 4/14Időpont máj. 6. 09:52 Privát üzenet
Másfél-két hónapos volt, amikor 300 km-re utaztunk vele a szüleimhez.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/14Időpont máj. 6. 09:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

#3-as, köszi a választ... végülis ha belegondolok engem is hurcibáltak a szüleim mindenhova elég pici koromtól, és nem okozott gondot (nekem legalábbis, őket nem tudom :D) és én is ehhez voltam szokva gyerekkoromban, hogy sokat jövünk-megyünk, utazunk, és tök jó volt... Felnőttkoromra kikopott ez, lehet hogy azért lettem ilyen óvatosabb, problémázósabb..

# 6/14Időpont máj. 6. 09:56 Privát üzenet
Mind a kettőnk szülei három órára laknak. A nagy majdnem 3 hónapos volt, mikor jött a húsvét, őt akkor vittük először a nagyszülőkhöz. A kicsi november 22.-én született, mentünk karácsonyozni a szüleimhez. Szóval 1 hónapos volt. Végig aludták az utat. Rendszeresen megyünk, sosincs probléma velük.

A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/14Időpont máj. 6. 10:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nálunk ugyanez a helyzet, 300 km a távolság a szüleim és köztünk. Legelőször 8 hónaposan vittük egy nagyobb családi esemény végett, egy hétvégét töltöttünk ott, pénteken mentünk, vasárnap jöttünk. Napkozben akkor még kétszer aludt, bíztam is benne hogy majd az út nagyreszeben aludni fog. Hát nem így lett, végig fent volt, alig bírtam szórakoztatni, hiába pakoltam sok játékot azért egy kocsiban 3 óra alatt elfogynak a lehetőségek. Szóval elég kemény utazás volt oda és vissza is. De kibirtuk. Persze nem csináltunk ebből rendszert, azért 3 óra út még nekem is hosszú nem hogy egy kisgyereknek. A pakolásról nem is beszélve. Évi kétszer-háromszor megyünk mi, többi alkalommal szüleim jönnek. Azért nekik könnyebb összepakolni is és az utazást is jobban bírják. Szerencsére nálunk ebből nincs gond, szüleim értelmes emberek és tudják hogy egy kisgyereknek megterhelő egy ilyen utazás ezért nem is erőltetik, inkább ők jönnek többször. 1-2 hónapos babával meg pláne nem kezdtek el követelőzni hogy mi utazzunk 3 órákat. Most lesz két éves nyáron a fiam, előző hónapban is voltunk otthon és még mindig nem jól birja az egy helyben ülést 3 óráig. Ha pedig megállunk és kiszállunk pihenni annál rosszabb, olyankor nem akar vissza ülni a kocsiba. Nem nagyon szereti és bírja a hosszú autózásokat.

A válasz 79%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/14Időpont máj. 6. 10:33 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

3 hónapos volt a kisfiam, amikor lenyomtunk egy 6 órás utat kocsival. Semmi baja nem volt, hatalmasakat aludt, amikor éhes volt, félreálltunk, evett, aztán megint aludt, nézelődött, élvezte az utat.

Húgom kislánya már másfél éves, a mai napig nem lehet vele 20 percnél többet autózni, üvölt, rosszul van, nem bírja és soha nem is bírta. Nagyon gyerekfüggő, melyik hogy viseli - majd meglátjátok. Ki kell próbálni rövidebb úton, és az alapján eldönteni.

Viszont azt a részét, hogy miért nem ők jönnek, nem tudom megmagyarázni, és nálunk abszolút az volt a normális, hogy a nagyszülők, de még a dédszülők is jöttek unokázni, nem mi vittük a kicsit. Nem a km miatt, hanem mert egy ennyire pici gyerek ellátásához és lefoglalásához szükséges ketyszerekkel egy fél furgont lehet megtöltöteni. Pelenkázó cuccok, váltás ruha, mert tuti összebukja, ha nincs nálad, alvós cuccok, etetős cuccok, fürdetős vackok, a babakocsi... Egy ottalvós bulira egy ilyen picúr cuccai legalább 5x annyi helyet foglalnak, mint a vele utazó felnőtteké. Sokkal egyszerűbb, ha a felnőtt jön a hátizsákjával, mint ha te viszed le a kedvenc alvóst, az utazó babaágyat, a fittyfenét.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/14Időpont máj. 6. 11:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Igazából pont a pár hónapos csecsemőkor (nyilván nem újszülött, hanem mondjuk fél-egy év) amikor a babának marhára mindegy, hogy hol van, hol alszik. Nekem három gyerekem van. Nem gyakran utazunk, de az én rokonaim is 200 km-re laknak. Amikor a nagy fél éves volt, akkor mentünk el megmutatni a dédinek. Semmi gond nem volt, ugyanúgy aludt az utazóágyban, mint otthon. Legközelebb 1,5 éves korában utaztunk oda, egy pokol volt az altatás, majdnem éjfélig üvöltött, mire elájult a fáradtságtól. A kicsikkel (ikrek) másfél éves kor előtt tettünk meg egy nagyobb utat egy nap alatt, sok inger érte őket, a hazaérkezés napján elájultak a fáradtságtól, másnap éjszaka nem aludtak semmit, annyira felzaklatta őket a sok-sok élmény.

A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/14Időpont máj. 6. 12:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Miben ültettétek a babátokat éves közben, ha még nem ül?
8-10 hetes babátokat hogy öltöztetitek ilyen időben, amit mára és holnapra igértek?
Ti hánykor fürdetitek a babátokat?
Mennyire öltöztetitek fel sétához a 4 hetes babátokat a mostani 20 fokos időben?
Mennyit hagyjátok "magára" a babátokat?
Mikor vittétek először vidéki rokonokhoz megmutatni a babátokat?

Kérdések a Gyerekvállalás, nevelés rovatbólKérdések a Babák rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!